Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
1o Trail Ride 200765 χιλιόμετρα μονοπάτι!!!


Σύμφωνα με τις στατιστικές, όταν τα Trail Rides είναι δύσκολα, είναι τα πιο ενδιαφέροντα αλλά δεν τερματίζουν όλοι...
Όταν είναι εύκολα, τερματίζουν οι περισσότεροι, αλλά οδηγικά το ενδιαφέρον είναι μειωμένο...

Η αυλαία του 2007 άνοιξε με ένα ρεσιτάλ μονοπατάδας, ένα Trail Ride από τα παλιά, μικρό και ζουμερό, που ενώ ήταν ίσως το δυσκολότερο από κάθε άλλη φορά, τερμάτισαν σχεδόν όλοι!
Η μαγική αυτή συνταγή πέτυχε με τις οι εναλλακτικές διαδρομές στα δύσκολα μονοπάτια, που έδωσαν τη χαρά του τερματισμού στην πλειοψηφία και την απόλαυση της οδήγησης σε όλους!

Οι 80 συμμετέχοντες στο τελευταίο Trail Ride του θεσμού ήταν αριθμός εντυπωσιακός, πόσο μάλλον να τους δούμε τόσο ενθουσιασμένους από την διαδρομή, που ήταν ότι καλύτερο από πλευράς ιδιομορφίας!

Όλος ο αγώνας εντοπιζόταν σε μια μικρή περιοχή, τα φλατ κομμάτια έλλειπαν, ενώ τα μονοπάτια είχαν την τιμητική τους! Συνεχή περάσματα από δύσκολα και δύσβατα περάσματα, με πολύ κόπο και ακόμη περισσότερο θέαμα, βοήθησαν στην άνοδο του οδηγικού επιπέδου όλων, ενώ οι βοήθειες στα κρίσιμα – δυσκολότερα σημεία έκαναν το αδύνατο δυνατό!

Μέχρι και αυτοκίνητο με εργάτη και ιμάντες είχε επιστρατευτεί στην εντυπωσιακή ανηφόρα που μόνο 5 αναβάτες κατάφεραν να ανέβουν μόνοι τους!
100 θεαματικά μέτρα hill climbing, με τους θεατές αμφιθεατρικά καθισμένους και οπλισμένους με τις φωτογραφικές τους μηχανές, να απολαμβάνουν το θέαμα!

Ο καιρός βέβαια στάθηκε ο καλύτερος σύμμαχος, αφού η βροχή έκανε τελικά υπομονή, ενώ το κρύο αντιμετωπίστηκε από την ένταση της προσπάθειας.Από τα «Βασιλικά» η διαδρομή ανέβηκε στην Πάρνηθα, για να ξανακατέβει προς την Δροσοπηγή, μέσα από ένα ατέλειωτο και συνεχές μονοπάτι, που διακοπτόταν από ελάχιστους βατούς χωματόδρομους. Οι εναλλακτικές διαδρομές έδωσαν την λύση για τους λιγότερο έμπειρους και με βαριές μοτοσυκλέτες αναβάτες, ενώ οι πολλοί κριτές στα ΣΕΔ (Σημεία Ελέγχου Διέλευσης) έδιναν τους ανάλογους βαθμούς ποινής.

Τα αργά περάσματα έριξαν κατά πολύ την μέση ταχύτητα που κυμάνθηκε γύρω στα 15km/h για την πλειοψηφία των αγωνιζομένων, που ευχαριστήθηκαν την διαδρομή όσο καμία άλλη! Οι κατηφόρες που έμοιαζαν «γκρεμοί», οι ανηφόρες που έμοιαζαν «τείχη», και οι αρνητικές κλίσεις σε off road περάσματα, αποτέλεσαν ένα τεράστιο σχολείο για τους νέους, μια ατέλειωτη παιδική χαρά για τους πιο έμπειρους!

Από την Art Metron στον Άγιο Στέφανο, ο τερματισμός ήταν μόλις 3 χιλιόμετρα μακρύτερα, στην παραδοσιακή ταβέρνα του Κρυονερίου, όπου έσβησε την δίψα και την ταλαιπωρία των κατευχαριστημένων αναβατών!

Εκεί έγινε και η απονομή, όπου βραβεύτηκαν οι νικητές των κατηγοριών Pro και Enduro, αλλά και οι Rookies της χρονιάς στην Εntry level κατηγορία! Επίσης, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι «βετεράνοι» αναβάτες, αφού αποτελούν χρόνια την πλειοψηφία στα Trail Rides, όπως και οι ταχύτεροι με τις μοτοσυκλέτες On-Off που σε έναν αγώνα σαν κι αυτόν τους δυσκόλεψαν με το βάρος τους!
Επίσης βραβεύτηκαν κι άλλοι αναβάτες από το... τέλος!Νικητές στην Pro αλλά και στην γενική ήταν ο Αλέξανδρος Ψωφάκης με Suzuki DRZ 400 Ε, μπροστά από τον Σπύρο Παλαιολόγου με ΚΤΜ 200 EGS και τον Χάρη Καμαρούλια με Yamaha WR 450 F.
Στην κατηγορία Enduro 1ος ήταν ο Πέτρος Μπλιέρης με ΚΤΜ 250 ΕΧC με 2ο τον Βασίλη Βαρβαγιάννη με ΚΤΜ 525 EXC, και 3ο τον Θοδωρή Σαμπατζιώτη με ΚΤΜ 400 EXC. Το κύπελλο του πρώτου βετεράνου πήγε στον Σταύρο Κανελλέα με Husqvarna TE 250, ενώ πρώτος στα On-Off ήταν ο Σταύρος Κωστάκος με KTM 640 Adventure.

Επίσης βραβεύτηκε ο Στέλιος Χατζόπουλος για το ήθος τους και την διαρκή του ρομαντική παρουσία εδώ και χρόνια, αφού μετά την εγκατάλειψη του φίλου του από κολλημένο κινητήρα, του διέθεσε την μοτοσυκλέτα του για να συνεχίσει, διακόπτοντας ο ίδιος τον αγώνα του! Η παρέα των Trail Ride τον ευχαριστεί!

Χορηγοί του 1ου Trail Ride ήταν το Moto - Ελαστικά Χατζηγεωργίου, τα ήδη ένδυσης enduro SHOEI, Sinisalo, Sidi με ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες, η Art Metron, η ΜΑΚΑΝ Touratech και όπως πάντα, χορηγοί επικοινωνίας το περιοδικό Μοτοσυκλέτας και Δράσης 0-300 και η ιστοσελίδα www.off-road.gr

Aνανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 22 Απρίλη, στην Πάτρα, όπου θα συμμετέχουν και Quad – ATV καθώς και αυτοκίνητα 4Χ4 σε ένα Trail Ride σε συνεργασία με τον ΑΟΔΠ που έχει ένα πλούσιο ενεργητικό με επιτυχημένες διοργανώσεις στο είδος!

[Δελτίο  Τύπου]

Φωτογραφίες: [Γιώργος Φυτάς]

Αποτελέσματα σε pdf


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.025486 seconds. ]