Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Off-Road.gr Trips: Εύβοια, η αναγνώριση...Ανηφορίζοντας το Καντήλι από την νοτιοδυτική του πλευρά η μυρωδιά του θυμαριού και τα λιβαδάκια που ήταν στρωμένα με  αγριολούλουδα  μας έκαναν να αναρωτιόμαστε για μια ακόμη φορά για τις ορέξεις του εφετινού χειμώνα!

Ωστόσο η πονηρούλα Εύβοια («σχολείο» για τους περισσότερους χωματερούς) κρατάει καλά τα μικρά της μυστικά, έχοντας ένα μωσαϊκό από χωματόδρομους για κάθε γούστο....
Μισοκατεστραμμένα περάσματα, λάσπες που σε περιμένουν στα σκοτεινά, αντιπυρικές που σου σφίγγουν το στομάχι , όλα είναι εκεί!

Το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους της διαδρομής απαιτεί το μέγιστο της προσοχής των οδηγών, είναι αυτό που λέμε «τεχνική», με μικρά ή μεγαλύτερα νεροφαγώματα που απαιτούν επιδέξιους χειρισμούς, πραγματικό μάθημα για τους πρωτόβγαλτους της εκδρομής.

Η καθιερωμένη στάση για ξεκούραση θα γίνει σε σημείο- έκπληξη, ενώ για το δεύτερο μέρος  έχουμε σχεδιάσει  λιγότερα χιλιόμετρα με πολύ σφικτά κομμάτια όπου θα περνάμε ελεγχόμενα ένας-ένας δίνοντας  την ευκαιρία  στους συνεπιβάτες να κατέβουν για να απολαύσουν το...ε δεν θα τα πούμε και όλα!

Η εκδρομή προσφέρεται για όλα τα τετρακίνητα με μόνη προυπόθεση την ύπαρξη ενός τουλάχιστον σημείου ρυμούλκησης εμπρός και ενός πίσω. Είναι δε ένα κλικ επάνω  σε βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την προηγούμενη ( αυτή την φορά δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ξωτικό να μας πάρει τα εμπόδια), πράγμα που θα μάθει πολλά στους καινούργιους ενώ και οι πιο έμπειροι  θα την βρουν πανέμορφη και διασκεδαστική.Τα χιλιόμετρα είναι γύρω στα 70 αυτή τη φορά - λίγα αλλά... πολύ ζουμερα!
Θα τελειώσουμε περίπου στις  15:30 λίγο έξω από το Προκόπι (Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος )*.

Ραντεβού λοιπόν στην αρχή της μεγάλης γέφυρας της Χαλκίδας (όπου και μεγάλο πάρκιν) την Κυριακή στις 11 Μαρτίου.
Θα έρθετε εφοδιασμένοι με βενζίνη, νερά, καφέδες, ή ότι άλλο θέλετε να έχετε μαζί σας και στις 9:30 ..φύγαμε

Για δήλωση συμμετοχής 6974303463 Δημήτρης – 697 5923759 Σπύρος

Σχετική συζήτηση στο forum


 
- Το ξέρατε ότι το Προκόπι είναι ουσιαστικά το προσφυγοχώρι που δημιούργησαν οι Ελληνες φεύγοντας από το Urgup της Καπαδοκίας;

- Το σώμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που φυλάσσεται μέσα στον ομώνυμο ναό μεταφέρθηκε  κρυφά από τους πρόσφυγες. Ξέρετε γιατί λείπει το δεξί του χέρι και που φυλάσσεται;Η ιστορία μας λέει πως ζητήθηκε κάτι σαν αντάλλαγμα από τους μοναχούς του Ρώσικου μοναστηριού του Αγίου Ορους προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά για την ανέγερση της εκκλησίας του χωριού.
Οι χωρικοί μην ενδίδοντας στην αρχική απαίτηση να δώσουν όλο το σώμα έδωσαν ένα κομμάτι για να γίνει η δουλειά τους. Ετσι, το δεξί χέρι του Αγίου βρίσκεται τώρα στη Μονή Παντελεήμονος στο Αγιο Ορος.

Αυτά , και άλλα πολλά μετά…

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.031926 seconds. ]