Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Αττικό Rally Raid 2007

Με το καθιερωμένο Αττικό Rally Raid που διοργανώνεται την Κυριακή 1 Απριλίου, ξεκινά η αγωνιστική χρονιά για τους Rally Raiders!

Με το πρώτο φως θα δοθεί η εκκίνηση του θεσμού, από την Αττική γη και όχι μόνο!

30/3 22:00
- Σειρά και ωράρια εκκίνησης
- Roadbook θεατών

Διαδρομή
Η διαδρομή θα κινηθεί στα πιο απίθανα δρομάκια, γεμίζοντας με ευχαρίστηση τους συμμετέχοντες.
Πέρα από τις γνωστές κατηγορίες Α1, Α2, R & F (αυτοκινήτων) και Μ1, Μ2, Quad (μοτοσυκλετών), φέτος, δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέα πληρώματα και νέοι αναβάτες στις κατηγορίες A3 και Μ3, αντίστοιχα.

Ανηφοροκατηφόρες, πολύ χώμα, εγκαταλελειμμένοι δρόμοι μέσα στην Αττική σας περιμένουν στο παιχνίδι τις 1 Απριλίου 2007.

Οι σελίδες του road book... αμέτρητες και περιμένουν για να σας οδηγήσουν από παλιά ξεχασμένα δρομάκια στο μεγάλο γύρο της Αττικής, ενώ θα πατήσουμε και λίγο Βοιωτία!

Φυσικό αέριο, ποταμάκια, δεντράκια που έχουν φυτρώσει μέσα στο δρόμο, νεροφαγώματα και πολλά άλλα, γνωστά και άγνωστα, συνθέτουν μια όμορφη διαδρομή ένα και ένα!Road Book
Όσοι έχουν λάβει μέρος σε Raid του Off-Road.gr, γνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλει ώστε το road book να απεικονίζει τη διαδρομή με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, τόσο από πλευράς μετρήσεων, όσο και από πλευράς σχημάτων.
Μέχρι τώρα όντας πολύ μπροστά από όλους τους άλλους Έλληνες σχεδιαστές, έχει καταφέρει να δημιουργεί πρωτοποριακά road book όχι μόνο για τα Ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα.

Την ίδια επιμέλεια και φροντίδα έχουμε καταβάλει για τη σχεδίαση του συγκεκριμένου, με σκοπό την ευχαρίστηση σας.

Αγώνας
Η εκκίνηση θα γίνει από τα γραφεία του περιοδικού 4Χ4 Magazine (MotorPress) στον Αγ. Στέφανο. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και ο τεχνικός έλεγχος το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαρτίου.

Θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές.
Ο αγώνας για τις κατηγορίες Μ3, Quad και Α3, F, θα έχει μήκος, περίπου 150-170 χιλιόμετρα, ενώ για τις υπόλοιπες, περίπου 300.
Ο αγώνας μετρά με συντελεστή 1 στο Πρωτάθλημα (moto) / Κύπελλο (Auto) των Cross Country Rally Raid του 2007.

Ο θεσμός περιλαμβάνει φέτος 4 αγώνες.
Αναλυτικότερα

α. Αττικό RR 2007- 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, Συντελεστής 1
β. RR Ρούμελης 2007 – 19-20 Μαίου, Συντελεστής 2
γ. Ευρωπαϊκό RR Ροδόπης 2007 – 3-4 Νοεμβρίου, Συντελεστής 3
δ. Χειμερινό RR 2007 – 15-16 Δεκεμβρίου, Συντελεστής 1

Κατηγορίες μοτοσυκλετών
Οι κατηγορίες των μοτοσυκλετών για το 2007, διαμορφώνονται ως εξής:
Μ1-450 (125-449 κ.ε. FIM SP)
Μ2-Open (450- 1300 κ.ε. FIM SP)

Για τη συμμετοχή στις ανωτέρω κατηγορίες (Μ1 και Μ2) απαιτείται αγωνιστική άδεια (κόστος 55 ευρώ) ενώ σε επιλεγμένες ειδικές θα συναγωνίζονται χωρίς ΜΩΤ.

Μ3-Raid (125-1300 κ.ε.)
Q-Quad
Για τη συμμετοχή στις ανωτέρω κατηγορίες δεν απαιτείται, αγωνιστική άδεια αλλά μπορεί να εκδοθεί μιας συνάντησης παιδιάς από τη γραμματεία του αγώνα.

Αποκλείονται από τη συμμετοχή του στην κατηγορία M3-Raid οι πρώτοι έξι κάθε κατηγορίας του πρωταθλήματος 2006 καθώς και όσοι έχουν τερματίσει έστω και μία φορά σε θέση μικρότερη ή ίση με την έκτη θέση σε αγώνα του πρωταθλήματος 2006. Η κατηγορία M3-Raid, έχει σκοπό την εισαγωγή των αναβατών στα Rally Raid και θα έχει μειωμένη ΜΩΤ, κατά Μ.Ο. 10 χιλιόμετρα μικρότερη, από την αντίστοιχη του Π.Π.R.R 2006 και αναλόγως τον αγώνα και μικρότερη διαδρομή.

Κατηγορίες αυτοκινήτων

Οι κατηγορίες των αυτοκινήτων για το 2007, διαμορφώνονται ως εξής:
R-Rally (και Τ8)

Για τη συμμετοχή στην ανωτέρω κατηγορία απαιτείται αγωνιστική άδεια. Θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοκίνητα της εν δυνάμει Τ8, των αγώνων Rally 4X4.

Α1-Open
A2-Normal
A3-Raid
F-Φορτηγά

Για τη συμμετοχή στις ανωτέρω κατηγορίες δεν απαιτείται, αγωνιστική άδεια αλλά μπορεί να εκδοθεί μιας συνάντησης παιδιάς από τη γραμματεία του αγώνα.

Αποκλείονται από τη συμμετοχή στην κατηγορία Α3-Raid οι πρώτοι έξι κάθε κατηγορίας του πρωταθλήματος 2006 καθώς και όσοι έχουν τερματίσει έστω και μία φορά σε θέση μικρότερη ή ίση με την έκτη θέση σε αγώνα του πρωταθλήματος 2006. Η κατηγορία Α3-Raid, έχει σκοπό την εισαγωγή των πληρωμάτων στα Rally Raid και θα έχει μειωμένη ΜΩΤ, κατά Μ.Ο. 10 χιλιόμετρα μικρότερη, από την αντίστοιχη του Π.Κ.R.R 2006 και αναλόγως τον αγώνα και μικρότερη διαδρομή.Αλλαγές στους κανονισμούς σε σχέση με πέρσι
Ελάχιστες οι αλλαγές σε σχέση με τους περσινούς κανονισμούς. Συνοπτικά:

- Θεσμοθέτηση των κατηγοριών νέων αγωνιζομένων Μ3 (μοτοσυκλέτας) και A3 (Αυτοκινήτου).
Στη Μ3 μπορεί να λάβει μέρος οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου
Στην Α3 μπορεί να λάβει μέρος οποιοδήποτε αυτοκίνητο, με χρήση των τεχνικών κανονισμών τις Α1.
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, με γνώμονα την μικρή ΜΩΤ, κύριο λόγο για την επιτυχία έχει το πλήρωμα και όχι η δυνατότητα του οχήματος.

- Δυνατότητα συμμετοχής και των αυτοκινήτων Rally 4Χ4 Τ8.

- Αλλαγές στην διαδικασία εκκίνησης, όπου πλέον θα γίνεται σε μικρότερο χρόνο

Τέλος να υπενθυμίσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στην κατηγορία Α2, αυτοκινήτων με κίνηση στους πίσω μόνο τροχούς, με προδιαγραφές εξέλιξης της Α1.

Run your own race
Είναι η δυνατότητα που σου παρέχει η οργάνωση των rally raids, να δεις τους αγωνιζόμενους (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) σε επιλεγμένα θεαματικά κομμάτια κάνοντας και αρκετά χιλιόμετρα της αγωνιστικής διαδρομής με έναν πιο ήπιο ρυθμό. Πληροφορίες σχετικά στο 6974303463 Δημήτρης


Με μια ματιά!

Εκκίνηση: Κυριακή 1 Απριλίου, 06:30 το πρωί από τα γραφεία του 4Χ4 Magazine (MotorPress), στον ¶γιο Στέφανο
Τερματισμός: Ανάλογα με την κατηγορία από 12:00 – 16:00 περίπου στον ¶γιο Στέφανο


Χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικό μοτοσυκλέτας Μoto και το περιοδικό για εκτός δρόμου αυτοκίνητα 4Χ4 magazine.


Ακόμα περισσότερα σύντομα!Η ιδανική διαδρομή…
Το μικρόβιο είχε μπει από το 2002!
Rally Raid στην Ελλάδα!

Τελικά χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός και το πρώτο «θέλω να γίνω Rally Raid» παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2003.

Προδιαγραφές –τότε- που ακόμα και μέχρι τώρα μόνο το Off-Road.gr έχει δώσει.
Roadbook ρολό στην ίδια μορφή του Dakar, κατασκευασμένο με λογισμικό που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό.
Λεπτομέρεια στη σχεδίαση και αμέτρητες ώρες ελέγχου. Ακόμα τότε που στα trail ride κάθε φορά υπήρχε διαγωνισμός του «βρες πόσα λάθη έχει...»
Όρεξη και αγάπη, οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου μικτού αγώνα για μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Και έγινε. Και το νερό «μπήκε στο αυλάκι». Και ακολούθησε μια χρονιά (2004) γεμάτη με τρέξιμο, εξερεύνηση και ευχαρίστηση που εδραίωσαν τα Rally Raid στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την Ροδόπη του 2004!

Πόσα χιλιόμετρα χρειάζονται για να εξερευνηθεί, γραφτεί και ελεγχθεί μια διαδρομή;
Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της από έξι έως οκτώ φορές τα χιλιόμετρα που θα μείνουν στο τέλος!
Αυτή η λεπτομέρεια είναι που κάνει ένα αγώνα να ξεχωρίζει από το σωρό. Αντί να επιλέξεις την πιο βολική (από πλευράς σχεδίασης) διαδρομή, να «ψαχτείς» για το κάτι τις παραπάνω.

Πέρσι στο Αττικό, για την παράκαμψη του Γραμματικού, αναλώθηκε ένα Σαββατοκύριακο που πρόσθεσε μόλις 30 χιλιόμετρα διαδρομής!

Κορυφαίος –από πλευράς ανάλωσης χιλιόμετρων κατά τη σχεδίαση σε σχέση με τα αυτά του αγώνα- η Ρούμελη 2004. Για το κομμάτι μεταξύ του Ρεγγίνι – Καλλίδρομο – Μενδένιτσα αναλώθηκαν 3 ημέρες για την αποφυγή 10 χιλιόμετρων άσφαλτου. Ούτε και οι τοπικοί αγρότες δεν γνώριζαν ότι υπήρχε χωματόδρομος μεταξύ των χωριών τους...¶ξίζε ο κόπος; Αξίζει ο κόπος;
Χμ.... αυτό είναι ίσως κάτι που θα απαντηθεί πολύ αργότερα...
Προς το παρόν, τα συναισθήματα και η ικανοποίηση που νιώθεις όταν κατά τη σχεδίαση της διαδρομής, ανακαλύπτεις και αποτυπώνεις ένα «ξεχασμένο» πέρασμα είναι εκπληκτικά!

Είναι αυτά που μέσα σε μια μέρα γεμάτη με βροχή, όντας μουλιασμένος ως το κόκαλο, σε βγάζουν από τη μονοτονία του στάματα, βγάλε γάντια, άνοιξε road book, δες γύρω σου, μέτρα, αποτύπωσε, κλείσε road book, βάλε γάντια, συνέχισε.

Αυτά σου δίνουν το ψυχικό σθένος να πάς λίγο ακόμα παραπέρα. Να εξερευνήσεις και αυτό το δρομάκι που πάει δεξιά, για να δεις αν θα το προσθέσεις στη διαδρομή.
Μια διαδρομή που στόχο έχει να γεμίσει ευχαρίστηση τους συμμετέχοντες.

Να μπορούν να πουν και πάλι... τερμάτισα στο Αττικό!


1η διαδρομή «ΑΙΓΑΓΡΟΣ»: Αγ. Στέφανος - Αυλώνας - 130 χιλιόμετρα


«Ο αίγαγρος είναι το ζώο σύμβολο της λεβεντιάς και της αγάπης για την ελευθερία. Είναι άφθαστος σε ομορφιά, σβελτάδα, εξυπνάδα και καρτερικός, πιστός και γενναίος όσο λίγα ζώα. Τον συναντάμε στους απόκρημνους και απρόσιτους βράχους των φαραγγιών και των γκρεμνών, όπου βρίσκει σκαρφαλώνοντας τα χόρτα και τα χαμόδεντρα που αποτελούν την τροφή του...»


Η διαδρομή «ΑΙΓΑΓΡΟΣ» είναι το τέλειο σύμβολο της λεβεντιάς της Αττικής γης!

Ιδιαίτερα τεχνική, σφικτή και απαιτητική δε σε αφήνει να ανεβάσεις χιλιόμετρα. 220 τουλίπες δρομοβιβλίου! Μια διαδρομή που από μόνη της θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό αγώνα!

Ξεκινά από τον Αγ. Στέφανο με μαλακό χώμα, γρήγορους δασικούς και βοηθητικούς δρόμους.

Στη συνέχεια, ύστερα από ένα σύντομο αλλά σκληρό κομμάτι κινείται με σβελτάδα σε απρόσιτα ξεχασμένα βοηθητικά δρομάκια.

Ακόμα ένα σκληρό κομμάτι της τάξης του ενός χιλιόμετρου και στη συνέχεια απίθανες στροφές των 180 μοιρών σε περιμετρικό κατηφορικό, διαρκείς αλλαγές κατεύθυνσης, υπουλιές αλλά και απίστευτη θέα!
Μαγικά σημεία πιστά στο πνεύμα των Rally Raid!

Μετά τη μέση αλλαγή εδάφους!
Σκληρό χώμα με σκόρπιες πέτρες, ανηφόρες, κατηφόρες, σκληρό χώμα, μαλακό χώμα, ψηλό χόρτο, ξεραμένα λούκια, σκιές και κομμάτια μέσα σε θάμνους και δέντρα θα μας φέρουν κοντά στον τερματισμό.
Τα τελευταία χιλιόμετρα κινούνται σε περιμετρικούς γρήγορους δρόμους με ένα απίθανο τελείωμα σε ποταμάκι λίγο πριν Αυλώνα!

Μια διαδρομή που παρά το μικρό της μέγεθος θα χρειαστεί όλη την τεχνική και τις δυνάμεις των αγωνιζόμενων: Μια πραγματική διαδρομή αντοχής!
H Πάρνηθα
Η Πάρνηθα είναι το υψηλότερο και μεγαλύτερο σε έκταση βουνό της Αττικής, που τη διαχωρίζει από τη Βοιωτία.

Βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. βόρεια της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 300.000 στρ. περίπου, από τον οικισμό των Θρακομακεδόνων ως την Αυλώνα και από το Κρυονέρι και τις Αφίδνες ως το οροπέδιο των Δερβενοχωρίων.

Κατά την αρχαιότητα, σύμφωνα με ιστορικές πληροφορίες, η Πάρνηθα δεν ήταν απάτητο βουνό. Οι φρουροί που περιπολούσαν, οι κυνηγοί που απολάμβαναν τα θηράματά της, οι λάτρεις του Δία και του Θεού των Δασών (του Πάνα), αλλά και οι "ανθρακείς" των περιοχών Φυλής και Αχαρνών, σίγουρα την είχαν κατακτήσει.

Η oνομασία της έχει συγγενή ρίζα με τον Πάρνωνα και τον Παρνασσό. Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε κείμενο του κωμικού Αντιφάνη κατά τον 4° π.Χ. αιώνα, όπου αναφέρεται ως Πάρνης.

Πλήθος ιστορικές μαρτυρίες και αρχαιολογικά ευρήματα οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα ότι κατοικούνταν και ήταν πολυσύχναστη από τους Μυκηναϊκούς ακόμα χρόνους.

Κατά την αρχαιότητα υπήρχαν αρκετοί δήμοι και οικισμοί γύρω από την Πάρνηθα, όπως της Αιθαλίας, των Μελαινών, της Φυλής, της Κρωπιάς, των Χαστιέων, των Αχαρνών, των Παιονιδών, της Δεκέλειας, των Αφιδνών, της Σφενδάλης κ.α. Πάνω στην Πάρνηθα υπήρχαν και μικροί αγροτικοί οικισμοί, στη Φυλή, στο Μπόρσι, στο Παλιοχώρι Ρουμάνι, στην Κούμπουλα κ.α.


2η διαδρομή «ΑΛΟΓΟ»: Αυλώνα - Σφενδάλη - 153 χιλιόμετρα

«Το άλογο ήταν και είναι αποδέκτης αισθημάτων και μεταχείρισης που μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιφυλάσσει ο άνθρωπος σε ζώο.
Στη μοναδική αυτή σχέση, το άλογο έγινε ο σύντροφος και ο φίλος του ανθρώπου που τον σήκωνε ψηλότερα από το μπόι της δίποδης χθαμαλότητας, του έδωσε τη δύναμη και την ταχύτητα που του στέρησε η φύση.
Iσως η ίδια η διάπλαση του αλόγου, η αρμονία της σωματικής του παρουσίας να ασκεί μια μοναδική σαγήνη, εκπνέοντας μια διάθεση ελευθερίας σε αχαλίνωτο καλπασμό!»


Μια πραγματική διαδρομή Rally Raid. Μυρίζει ήδη Rally D' Orient!

Η εκκίνηση θα δοθεί στη βάση μιας ανηφόρας!

Μικρό ζέσταμα στις πεδιάδες πάνω από την Αυλώνα, που θα δώσουν μια μικρή ιδέα του τι θα ακολουθήσει λίγο αργότερα!

Όμως πρώτα έχει σειρά ένα σύντομο κομμάτι περιήγησης στους πρόποδες τις Πάρνηθας!

Όλη σε δάσος, στην αρχή πολύ τεχνική και στη συνέχεια περιμετρικός δασικός με αρκετά χασίματα σκιές, πέτρες και διάφορες άλλες υπουλιές, για αυτό μεγάλη προσοχή. Το έδαφος είναι χώμα ξεραμένο με σκόρπιες πέτρες, στα χειρότερα σημεία.

Συνέχεια με ένα φαρδύ αλλά και εξαιρετικά γλιστερό δρόμο με ατελείωτες ευθείες και παρατεταμένες στροφές. Μικρή αλλαγή για ένα ορεινό πέρασμα σε ξεχασμένο δρόμο και θα δούμε τον Ασωπό από ψηλά!

Ακολουθεί το κυρίως μέρος της διαδρομής, που ξετυλίγεται στο Βοιωτικό κάμπο, μέσα στους βοηθητικούς αγροτικούς δρόμους. Απίθανες καταστάσεις Rally Raid!

Η φύση έχει ήδη φορέσει τα καλά της και τα πολύχρωμα λουλούδια, παρέα με τις μυρωδιές τους θα μας κρατήσουν συντροφιά για περίπου 60 χιλιόμετρα!

Ατελείωτες ευθείες αλλά και ύπουλα χασίματα θα μας φέρουν και πάλι πίσω προς μια εξαιρετικά όμορφη ορεινή διαδρομή. Προς το τελείωμα της θα δούμε από ψηλά το χωρίο Πύλη, το μοναδικό που θα συναντήσουμε στη διαδρομή.

Γνωστά κομμάτια μέσα στο δάσος της Πάρνηθας, με ποικιλία εδάφους θα μας φέρουν στον τερματισμό στη Σφενδάλη!

Η Βοιωτία
Η Βοιωτία είναι περιοχή πεδινή και πολύ εύφορη. Η ορεινή έκταση είναι πολύ μικρή. Αναλυτικά η κατανομή του εδάφους σε κατηγορίες έχει ως εξής:
• 40% πεδινό,
• 38% ημιορεινό και
• 22% ορεινό.

Η Βοιωτία είναι από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδος. Η εκτεταμένη πεδινή έκτασή της είναι πλούσια σε γεωργική παραγωγή. Κύρια προϊόντα είναι το βαμβάκι, ο καπνός, οι ελιές, τα σιτηρά, τα όσπρια, τα κηπευτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Οι μεγάλες πόλεις της είναι κέντρα εμπορίου και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

Είναι περιοχή με πανάρχαιο πολιτισμό και κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή. Φαίνεται μάλιστα ότι πολλοί πληθυσμοί μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλία προς τη Βοιωτία. Στα χρόνια εκείνα λεγόταν Αονία και Ωγυγία. Τη μεταγενέστερη ονομασία της την πήρε από το Βοιωτό, γιο του Ιτώνου και της νύμφης Μελανίππης και εγγονό του Αμφικτύονα.

Η Βοιωτία εξάλλου συνδέεται και με τους μύθους για τον Κάδμο, που σύμφωνα με την παράδοση ήρθε από τη Φοινίκη φέρνοντας τα μυστικά της γραφής, τα «Καδμήια γράμματα». Οι ανασκαφές του μυκηναϊκού ανακτόρου της Θήβας έφεραν στο φως μεγάλους αμφορείς με επιγραφές στη λεγόμενη γραμμική γραφή Β και απέδειξαν πως υπήρχαν εμπορικές συναλλαγές με τη Συρία και τη Μεσοποταμία. Αλλά και τα ομηρικά έπη μας πληροφορούν για την ακμή της περιοχής, αφού η Βοιωτία πήρε μέρος στον Τρωικό πόλεμο με 50 πλοία. Στα γράμματα οι ποιητές Ησίοδος και Πίνδαρος πιστοποιούν την ανώτερη επίδοση των Βοιωτών στην ποίηση.

Η Βοιωτία ήταν χωρισμένη σε μικρά βασίλεια. Ανάμεσά τους όμως υπήρχε μια ένωση, η κοινωνικοθρησκευτικής μορφής γνωστή ως «Κοινό των Βοιωτών» με αρχηγούς τους βοιωτάρχες. Το μεγαλύτερο μέρος των βασιλείων αυτών συνεργάστηκε με τους Πέρσες στους Μηδικούς πολέμους, εκτός από τις Πλαταιές, τις Θεσπιές και την Αλίαρτο. Οι Σπαρτιάτες, θέλοντας να δημιουργήσουν ζητήματα στους Αθηναίους, υποστήριξαν τους Βοιωτούς, και ιδιαίτερα τους Θηβαίους. Οι Αθηναίοι όμως το 456 π.Χ. κυριάρχησαν στη Βοιωτία, εκτός από τη Θήβα, και υποχρέωσαν τους κατοίκους να εγκαταστήσουν δημοκρατικά πολιτεύματα.

Μετά δέκα χρόνια οι Θηβαίοι νίκησαν τους Αθηναίους στη μάχη της Κορώνειας. Και η νίκη αυτή τους εξασφάλισε την ηγεμονία έως το 387. Το 379, με την ηγεσία δύο σπουδαίων στρατηγών, του Πελοπίδα και του Επαμεινώνδα, η Βοιωτία έφτασε σε υψηλό σημείο ακμής και φάνηκε πως θα κυριαρχούσε σε όλη την Ελλάδα αν οι Μακεδόνες δεν καταστρέφανε ολότελα τη Θήβα (388 π.Χ.). Μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου ο στρατηγός Κάσσανδρος αποκατέστησε το Κοινό των Βοιωτών που διατηρήθηκε έως το Β΄ αιώνα μ.Χ.

Στα χρόνια της ρωμαϊκής ιστορίας η Βοιωτία είχε πέσει σε μεγάλη παρακμή και ο αυτοκράτορας Καλιγούλας, θέλοντας να πυκνώσει τον αραιότατο τότε πληθυσμό της, εγκατέστησε εκεί πολλούς Εβραίους. Αλλά οι Γότθοι του Αλάριχου σταμάτησαν και πάλι την πρόοδο της περιοχής. Στον ΙΑ΄ αιώνα εισέβαλαν οι Νορμανδοί.

Μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους (1204) η Βοιωτία έγινε φέουδο του Βονιφάτιου του Μομφερατικού, έπειτα έδαφος του δουκάτου της Αθήνας και ύστερα από μικρή περίοδο διακυβέρνησής της από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο (1444) τμήμα της τουρκικής αυτοκρατορίας.

Η Βοιωτία πήρε μέρος στην Επανάσταση του 1821 και στο έδαφός της έδρασαν οι ήρωες Γ. Καραϊσκάκης, Αθαν. Διάκος και Οδ. Ανδρούτσος και έγινε η τελευταία μάχη του Αγώνα (Δημήτριος Υψηλάντης, Πέτρα Βοιωτίας 1828).
Στη διάρκεια του Αγώνα του 1821 υπήρξε πεδίο σκληρών μαχών.
Λεπτομέρειες διαδρομών

Κατηγορίες Μ3-Raid, A3-Raid, Q-Quad & F-Φορτηγά

- Διαδρομή "Αίγαγρος": 132,71 χιλιόμετρα
- Απλή Επιστροφής: 28,03 χιλιόμετρα
- Σύνολο: 160,74 χιλιόμετρα

Ανεφοδιασμοί: Εκκίνηση, 50 χλμ, 118 χλμ, 132 χλμ, Τερματισμός
Όλοι οι ανεφοδιασμοί είναι εκτός διαδρομής

Κατηγορίες Μ1-450, Μ2-Open, A1-Open, A2-Normal, R-Rally

- Διαδρομή "Αίγαγρος": 132,71 χιλιόμετρα
- Απλή σύνδεσης: 11,15 χιλιόμετρα
- Διαδρομή "¶λογο": 154,14 χιλιόμετρα
- Απλή επιστροφής: 18,30

- Σύνολο: 315,30 χιλιόμετρα

Ανεφοδιασμοί:
Πρώτη διαδρομή: Εκκίνηση, 50 χλμ, 118 χλμ, 132 χλμ, Τερματισμός 1ης διαδρομής
Δεύτερη διαδρομή: Απλή σύνδεσης + 73 χλμ, 110 χλμ, τερματισμός
Όλοι οι ανεφοδιασμοί είναι εκτός διαδρομής

Το "κύκνειο άσμα"!
Πέρασαν 3+ χρόνια από το πρώτο δρομοβιβλίο που σχεδιάστηκε εντός Αττικής.
Από τότε η Αττική ήταν πάντα δίπλα μας στο άνοιγμα της χρονιάς.
Το 2005 την περιδιαβήκαμε με 170 χιλιόμετρα. Το 2006 φτάσαμε μέχρι τα έσχατα της και συμπληρώσαμε ένα κύκλο 340+ χιλιομέτρων!
Μόνο χώμα!

Το 2007 πλέον ο χώρος δεν υπάρχει...
Έχοντας χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, όλα τα γνωστά και άγνωστα δρομάκια της Αττικής γής, πλέον αναγκαστικά μεταφερθήκαμε στην περιοχή της Βοιωτίας.
Η μεγαλύτερη και σκληρότερη διαδρομή επί Αττικού εδάφους θα παραμείνει η....περσινή!

Με δεδομένη την «απέχθεια» μας στην άσφαλτο και την χρόνο με το χρόνο οικιστική επέκταση, είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξεύρεση και συνένωση των Αττικών δρόμων - χωρίς άσφλατο.

Ακόμα και φέτος, ελάχιστα (κάτω από 15 χιλιόμετρα) θα είναι ασφάλτινα μέσα στη διαδρομή και το μεγαλύτερο μέρος τους, θα αναλωθεί στην πρωινή εκκίνηση.

Αλλά... φτάνει...
Το Αττικό έδαφος «κουράσθηκε» και θα πρέπει να το αφήσουμε να ηρεμήσει. Ήδη είμαστε στη Βοιωτία...

Φέτος θα είναι το «Κύκνειο άσμα» των διαδρομών Rally Raid εντός Αττικής!
Σχετικά links - Downloads
Δήλωση συμμετοχής Αυτοκινήτου
Δήλωση συμμετοχής Μοτοσυκλέτας

Ειδικός κανονισμός

Γενικός κανονισμός Cross Country Rally Raid 2007
Τεχνικός κανονισμός αυτοκινήτων Cross Country Rally Raid 2007
¶ρθρο J 283

Σχετική συζήτηση στο forum

Road book θεατών - Βαρυμπόμπη 07:00
Road book θεατών - ΕΥΔΑΠ 07:20
Road book θεατών - Εκκίνηση 2 Διαδρομής 10:00
Οδηγίες τεχνικού ελέγχου
Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο των γραφείων του 4Χ4 Magazine - Motorpress στον Αγ. Στέφανο.
Ερχόμενοι από Αθήνα με κατεύθυνση προς Λαμία, στην έξοδο του Αγ. Στεφάνου βγαίνουμε και κάνουμε αριστερά κάτω από την εθνική προς Κρυονέρι.
Αμέσως μετά τη γέφυρα, όπου πριν το βενζινάδικο ELIN και την Seat, κάνουμε δεξιά στο δρόμο και σε 200 μέτρα θα συναντήσετε τα γραφεία της Motorpress.

Κατα τον τεχνικό έλεγχο θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

- Τα αυτοκίνητα - ένα πυροσβεστήρα τουλάχιστον δύο κιλών σκόνης (οχι ισοδύναμο κλπ), τοποθετημένο σύμφωνα με τις οδηγίες του τεχνικού κανονισμού.

- Την πρωτότυπη δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη
- Την απόδειξη κατάθεσης
- Το δίπλωμα οδηγού/αναβάτη και του πλοηγού (αν υπάρχει)
- Την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
- Τυχόν εξουσιοδοτήσεις απο τον ιδιοκτήτη του οχήματος - αν δεν είσαστε οι ίδιοι. Αυτές χρειάζονται ακόμα και αν το όχημα είναι σε όνομα συγγενή σας (πχ συζύγου, αδελφού, μάνας κλπ)
- Την ασφάλεια του οχήματος
- Υποχρεωτικά οι αναβάτες τα κράνη τους - προαιρετικά τα πληρώματα των αυτοκινήτων


Ωράρια διοικητικού ελέγχου και ελέγχου εξακρίβωσης
Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν σύμφωνα με τα παρακάτω ωράρια ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής
Αυτοκίνητα

18:00 - 18:20: 126 - 130
18:20 - 18:40: 121 - 125
18:40 - 19:00: 116 - 120
19:00 - 19:20: 111 - 115
19:20 - 19:40: 106 - 110
19:40 - 20:00: 101 - 105

Μοτοσυκλέτες
18:00 - 18:20: 45 - 51
18:20 - 18:40: 37 - 45
18:40 - 19:00: 28 - 36
19:00 - 19:20: 19 - 27
19:20 - 19:40: 10 - 18
19:40 - 20:00: 1 - 9


Συμμετοχές αυτοκινήτου
# Οδηγός Πλοηγός Όχημα Κατηγορία Ομάδα/Χορηγός Εκκίνηση
101 Δημήτρης -SHOHIRO- ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Γεωργία ΓΕΩΡΓΑΛΑ Range Rover A1: Open
07:20:00
102 Σταύρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Παναγιώτης ΚΑΛΦΑΣ Suzuki Jimny A2: Normal Δημητριάδης Action Stores 07:22:00
103 Χάρης ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ Αντώνης ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ Mitsubishi Pajero A1: Open Agip-Αμορτισέρ Bi Mors-Εγγλεζόπουλος 07:24:00
104 Σπύρος -JERO- ΔΟΥΡΑΚΟΣ Σπύρος -sp0+- ΠΟΥΝΤΟΣ Mitsubishi Pajero A1: Open Works Motorsport 07:26:00
105 Γιώργος ΠΑΪΔΑΣ Λεωνίδας ΔΟΥΡΙΔΑΣ Mitsubishi Pajero A1: Open 4WheelDrive-Louis-Miss.gr-Competition Ca 07:28:00
106 ¶κης ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ Γιάννης ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Jeep Cherokee A1: Open 4WheelDrive 07:30:00
107 Πέτρος -ΤΑLIBAN- ΦΙΛΗΣ Στρατής ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Jeep Cherokee A2: Normal
07:32:00
108 Δημοσθένης ΧΡΗΣΤΟΥ Βασίλης ΔΗΛΕΣ Land Rover 90 A1: Open Αντιμόνιον-Εγγλεζόπουλος-Μητρόπουλος 07:34:00
109 Παναγιώτης ΓΚΙΚΑΣ Δημήτρης ΓΑΛΙΤΗΣ Suzuki Vitara A2: Normal
07:36:00
110 Ιωάννης ΔΕΛΗΣ Πέτρος ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Mitsubishi Pajero A1: Open
07:38:00
111 Λεωνίδας ΜΑΣΛΙΑΣ Λίνα ΠΑΛΛΗ Daihatsu Feroza A2: Normal
07:39:00
112 Νεκτάριος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΑΠΙΡΗΣ Suzuki Grand Vitara A2: Normal Διακαρ Εμπορική ΑΕ 07:40:00
113 Παναγιώτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ Γρηγόρης ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ L.R. Discovery III A2: Normal I-Planet internet cafe 07:41:00
114 Δημήτρης ΣΙΛΕΛΗΣ Ανδρογιάννης ΜΙΛΑΤΟΣ Mitsubishi Pajero A2: Normal Silelis Boats 07:42:00
115 Κωνσταντίνος -JIMNY- ΜΑΡΣΕΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΟΛΥΒΑΣ Suzuki Jimny A2: Normal Κουτσουμπός Engineering - JimnyClub.gr 07:43:00
116 Φώτης ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ Γιώργος ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ Suzuki Vitara A2: Normal Κουτσουμπός Engineering - Xanthos Metal 07:44:00
117 Γεώργιος ΣΙΔΕΡΗΣ Δημήτρης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Chrysler Wrangler A2: Normal
07:45:00
118 Δημήτριος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Βικτώρ ΘΕΟΧΑΡΗΣ Lada Niva A2: Normal Καμινάρης Ανακαινήσεις Καταστημάτων 07:46:00
119 Πάνος -SUVORD- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιάν -PANIAIN- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ford Maverick A2: Normal AnavissosNews.gr - Brat 07:47:00
120 Χρήστος -KOS4WD- ΣΙΔΕΡΗΣ

A1: Open Λέσχη 4Χ4 Κω - Daihatsu Χατζηνικολάου 07:48:00
121 Σπύρος ΑΔΑΜΗΣ Αντώνης ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Jeep Wrangler A2: Normal 4WheelDrive - Αρχαίων Γεύσεις 07:49:00
122 Σταύρος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Σταμάτης ΧΑΛΙΔΙΑΣ Chrysler Wrangler A3: Raid Halidias Electric Team 07:50:00
123 Γρηγόρης ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ Τάσος ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ Suzuki Vitara A3: Raid Terra Vitara - Κουτσουμπός Engineering 07:51:00
124 Τόλης ΜΑΛΤΟΥΔΗΣ Γιάννης -RINGO- ΚΑΡΥΔΗΣ Suzuki Samurai A3: Raid SGM-Κουτσουμπός Racing Team 07:52:00
125 Αντώνης ΓΡΑΦΑΣ Κώστας ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Lada Niva A3: Raid
07:53:00
126 Δάκης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ηλίας ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ Lada Niva A3: Raid MythosFM-Επίγραφον-Τροχός Παπαθεωδόρου 07:54:00
127 Μάνος -GEOMAN- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Στέφανος -RINO- ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ Mitsubishi Pajero A3: Raid
07:55:00
128 Χρήστος ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ Αριστείδης ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ Jeep Cherokee A3: Raid
07:56:00
129 Θοδωρής -DODO- ΑΦΕΝΤΡΑΣ Νικόλαος -COACH- ΚΑΤΣΑΡΟΣ KIA Sportage A3: Raid
07:57:00
130 Γιάννης ΡΑΠΤΗΣ Ηλίας ΛΙΟΝΤΟΣ Dodge M37-B1 A3: Raid
07:58:00


Συμμετοχές μοτοσυκλέτας
# Αναβάτης Μoto Κατηγορία Ομάδα/Χορηγός Εκκίνηση
1 Συμεών -PINO- ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ KTM EXC 450 M1: 450 Off-Road.gr Rally Raid Team 06:30:00
2 Κώστας -BLEU- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ KTM 640 LC4 M2: Open KM&Sons-Rider's Shop-KM Dive-Bleu Tech 06:31:00
3 Χάρης ΚΑΜΑΡΟΥΛΙΑΣ Yamaha WR450f M1: 450 DBR - Kasimis Team 06:32:00
4 Δημήτριος -HUSQY- ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Husqvarna TE570 M2: Open Rider's Shop - Off-Road.gr 06:33:00
5 Παντελής ΟΥΛΗΣ KTM EXC 200 M1: 450
06:34:00
6 Βασίλης -BILLY- ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ KTM EXC 525 M2: Open
06:35:00
7 Χρήστος ΓΝΗΣΙΟΣ KTM 640 Lc4 M2: Open Ελαστικά Χατζηγεωργίου 06:36:00
8 Πάρις -BERG- ΚΟΝΤΗΣ Husaberg FE550 M2: Open Rider's Shop -Extra Products - Paraginis 06:37:00
9 Κωνσταντίνος -BEBEKOS- ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ KTM Adv 640R M2: Open
06:38:00
10 Δημήτρης -DOC- ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Yamaha WR450F M1: 450 Shoei,Sinisalo,Michelin,Χατζηγεωργίου Ελ 06:39:00
11 Χρήστος ΤΑΣΟΥΛΗΣ Husaberg FE450 M1: 450 Extra Products - Denicol - AFAM - WP 06:39:30
12 Σαμ -ΑΠΑΤΗ- ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ KTM EXC 450 M1: 450
06:39:30
13 Αλέξανδρος ΝΙΚΟΛΑΟΥ Suzuki DR250XC M1: 450 Suzuki Ανδριόπουλος #Α Αράπης Market 06:40:00
14 Γιώργος -DESSERT CHEF- ΚΟΡΟΛΗΣ ΚΤΜ 525 Desert M2: Open
06:40:00
15 Γιώργος -GECO- ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ Honda XR650 M2: Open Extra Products-Makan-Off-Road.gr 06:40:30
16 ¶γγελος ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ KTM EXC 450 M3: Raid
06:40:30
17 Σάκης ΜΠΕΛΑΣ GasGas300 M3: Raid Riders Shop - Extra Products 06:41:00
18 Στέλιος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Honda XR400 M3: Raid
06:41:00
19 Βασίλης -KALPAKIS- ΝΙΚΟΛΑΟΥ KTM 640 Adv M3: Raid Ελαστικά Χατζηγεωργίου 06:41:30
20 Μαρίνος -MARIOS8- ΖΗΣΗΣ Honda XR250R M3: Raid
06:41:30
21 Θάνος -THANOS_KTM- ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ ΚΤΜ 620LC4 M3: Raid Team 100+ 06:42:00
22 -ΛΕΙΨΙΠΠΟΣ- KTM 640 Adv M3: Raid Team 100+ 06:42:00
23 Τάσος -KLRI- ΒΕΡΟΥΚΗΣ Husqvarna TE610 M3: Raid
06:42:30
24 ¶γγελος -DOUK- ΔΟΥΚΑΚΗΣ KTM EXC 400 M3: Raid Sefco Zeelandia 06:42:30
25 Στέλιος -PARAPAN- ΠΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ KTM 450 EXC M3: Raid Seefco Zeelandia 06:43:00
26 Ιωάννης -KALEXAKIS- ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ Honda XR400R M3: Raid
06:43:00
27 Νίκος -IKAROS- ΑΡΓΥΡΗΣ KTM 950 ADV M3: Raid
06:43:30
28 Σοφιανός -CAESAR- ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ BMW R1200GS M3: Raid
06:43:30
29 Κωνσταντίνος -DOC- ΛΟΥΚΙΠΟΥΔΗΣ BMW R1200GS M3: Raid
06:44:00
30 Γιώργος -ΓΕΡΟΠΟΤΣΙΡΙΚΟΣ- ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ BMW R1200GS M3: Raid
06:44:00
31 Χρήστος -KAMENOSAFRICANOS- ΔΑΛΛΑΣ BMW R1150Adv M3: Raid
06:44:30
32 Χρήστος ΚΡΑΣΤΑΝΣΚΙ Honda CRE450 M3: Raid
06:44:30
33 Ζήκος ΜΠΑΦΕΤΗΣ Husaberg FE550 M3: Raid
06:45:00
34 Γιάννης ΣΕΓΚΟΣ KTM EXC 250 M3: Raid Off-Road.gr Rally Raid Team 06:45:00
35 Ανδρέας ΣΚΙΑΝΗΣ Suzuki DRz400s M3: Raid www.steliosh.net - www.ordino.gr 06:45:30
36 Κώστας -AYRTON- ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ KTM 200EXC M3: Raid Stelios.net - Ordino.gr - Off-Road.gr 06:45:30
37 Δημήτρης -ΣΑΥΡΑ- ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ TM 250 M3: Raid
06:46:00
38 Γιώργος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ KTM 520 EXC M3: Raid
06:46:00
39 Τηλέμαχος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Yamaha DT200R M3: Raid Μεταφοραί-Εκδρομαί 'ο Μήτσος'-xrepia.gr 06:46:30
40 Φώτης -FOTISALP- ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ KTM EXC 400 M3: Raid xrepia.gr - Scrat Team 06:46:30
41 Απόστολος ΝΙΞΑΡΛΙΔΗΣ Husqvarna 610TE M3: Raid
06:47:00
42 Χρήστος ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ KTM EXCF 250 M3: Raid
06:47:00
43 Αριστείδης -ARISP- ΚΑΡΤΣΟΛΗΣ KTM 640 Adv M3: Raid
06:47:30
44 Elvis -ELVDR- DRINI Suzuki DRz 400 M3: Raid
06:47:30
45 Αλέξανδρος -ALEXKAL- ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗΣ Suzuki DRz 400 M3: Raid Ελαστικά Χατζηγεωργίου 06:48:00
46 Δημήτρης ΤΣΟΥΧΛΟΣ KTM 640 LC4 M3: Raid
06:48:00
47 Αλέξανδρος -RAPTOR- ΨΩΦΑΚΗΣ Yamaha Raptor 660R Q: Quad/ATV Μάρμαρα Ψωφάκη-Q.R.T. Team -Off-Road.gr 06:48:30
48 Νικόλαος -AC-DC- ΚΟΝΙΔΑΚΗΣ Kawasaki KFX400 Q: Quad/ATV
06:48:30
49 Σάββας -DENIS- ΜΥΛΩΝΑΣ Kawasaki KVF750 Q: Quad/ATV Μυλωνάς Service-QRT Team 06:49:00
50 Σταύρος -LEOPOTAMOS- ΚΑΝΕΛΛΕΑΣ Yamaha Raptor 660R Q: Quad/ATV Metron - Sinisalo - Μυλωνάς Service 06:49:00
51 Σπύρος ΠΕΤΡΙΔΗΣ Kawasaki 400 Q: Quad/ATV
06:49:30
52 Κωνσταντίνος -GAN-GAN- ΓΚΑΝΗΣ Kymco KXR250 Q: Quad/ATV
06:49:30

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.025730 seconds. ]