Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Λυπάμαι...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Λυπάμαι για τα τελευταία γεγονότα στο Λαύριο, αλλά περισσότερο για τον τρόπο που αυτά παρουσιάζονται υποκύπτοντας στην ψυχολογία του όχλου.

Λυπάμαι γιατί οι αναίσχυντες συκοφαντίες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας από συγκεκριμένους παπαγάλους του χώρου, βρίσκουν έδαφος και δημιουργούν διχόνοιες στο ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό enduro.

Λυπάμαι, γιατί οι ίδιοι οι οργανωτικές ατέλειες και λάθη των άλλων, είναι βολικό και συμφέρον να δικαιολογούνται από ενδεχόμενο «σαμποτάζ» -νισάφι πιά!- της ΕΛΠΑ...

Λυπάμαι γιατί υπάρχουν τόσοι αφελείς που πιστεύουν ότι ο οργανωτής ενός πρωταθλήματος θα διακύβευε την έκβαση, το κύρος και την επιτυχία του πρώτου του αγώνα δημιουργώντας εντάσεις που δεν συμφέρουν κανέναν μια εβδομάδα πριν. Αλλά δυστυχώς για όλους, το «προφανές» είναι τόσο προφανές που αδυνατεί να είναι αληθινό!

Λυπάμαι γιατί ενώ οι κατακτήσεις του ίδιου του ΣΑΜΕ (Σύνδεσμος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro) γίνονται πράξη, φαίνεται πως πολλοί αναβάτες προτιμούν τελικά αγώνες με πολύ χαμηλότερα στάνταρ.

Λυπάμαι γιατί ο ΣΑΜΕ, παρά τις κατακτήσεις του, οδεύει για διάλυση για μια ακόμη φορά, από συγκεκριμένο άνθρωπο όπως το 2000.

Λυπάμαι γιατί ο καλύτερος –κατά γενική ομολογία- αγώνας του περσινού πρωταθλήματος, φτιαγμένος και στημένος με τεράστιο κόστος και μεράκι, «τιμωρείται» με σαμποτάζ στην επόμενη έκδοσή του, που θα είναι ακόμη καλύτερος!

Λυπάμαι γιατί οι ίδιοι συνηθισμένοι κινδυνολόγοι, προτρέπουν τηλεφωνικά αναβάτες με αποχή, και με σαμποτάζ κατά της σήμανσης του Athens Enduro μιλώντας εξ ονόματος της «ατομικής τους πλειοψηφίας».

Λυπάμαι γιατί ενώ ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΜΟΤΟΕ, οι οργανωτές του Attika Enduro Cup αλλά και άνθρωποι των αγωνιστικών ομάδων γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση αναλαμβάνοντας ευθύνες και διαλευκαίνοντας το τοπίο, (καθώς οι φερόμενες φήμες των παπαγάλων δεν τους «αντιπροσωπεύουν») αλλά αφήνουν να πλανάται το πέπλο της «καταγγελίας» καθώς έτσι συμφέρει μερικούς.

Λυπάμαι γιατί η προσπάθεια για διοργάνωση καλών αγώνων βάλλεται από παντού ακόμη και με τοποθέτηση τη ίδια ημέρα παρόμοιου αγώνα από άλλο φορέα στον ίδιο νομό...

Λυπάμαι γιατί ξύπνησαν αυτοφερόμενοι οργανωτές με μηδενικό παρελθόν και αποτυχημένο ντεμπούτο, να σπέρνουν «αγώνες - άρπα κόλα» σαν τα μανιτάρια κάθε Κυριακή για να γεμίσουν ένα ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα, φτιάχνοντας βιογραφικό «αθλητικού σωματείου» και στρατολογώντας «αθλητές» με τη σέσουλα και από το παράθυρο με τηλεφωνικές διαδικασίες...

Λυπάμαι, γιατί στην εποχή του «Αθλητισμού», της Ομοσπονδίας και των σωματείων, οι «επαγγελματίες αθλητές» τρέχουν μόνο εκεί που τους επιβάλλει με τον τρόπο του ο χορηγός, ενώ ο «ερασιτέχνης αγωνιζόμενος» εκεί που του επιβάλλει η τσέπη του...

Λυπάμαι τέλος γιατί πολλοί από αυτούς, θα χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολύ καλό αγώνα που θα έχουν να τον θυμούνται για χρόνια...

Αλλά όσο κι αν λυπάμαι, δεν θα σταματήσω να παλεύω για σωστούς και καλούς αγώνες, σύμφωνα με αυτά που έμαθα τόσα χρόνια με την ενασχόλησή μου ως αγωνιζόμενος και οργανωτής με αυτό που αγαπάω, το enduro.

Ούτε θα σταματήσω να βοηθάω οποιονδήποτε συνάδελφο του χώρου, πιστεύοντας στο fair play κι έχοντάς το επανειλημμένα αποδείξει.

Τέλος, θα παρακαλέσω αυτούς που έχουν ήδη αρχίσει την αποσήμανση του αγώνα μου, να έρθουν να το κάνουμε μαζί την ερχόμενη Δευτέρα, μαζί με τα σκουπίδια από το βουνό...

Καλούς αγώνες σε όλους
Δημήτρης ΑθανασουλόπουλοςMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.024168 seconds. ]