Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
FIA & EE: Εκστρατεία για τη χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων (ESC)Στοιχεία ερευνών σε ΕΕ και ΗΠΑ:
Η χρήση συστημάτων ECS περιορίζει κατά 35% τις συγκρούσεις...
 
Υπέρ της ενημερωτικής εκστρατείας που προωθεί η ΕΕ για την επιλογή «Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ελέγχου Ευστάθειας» στα αυτοκίνητα, γνωστά ως ECS, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου –FIA κ Μax Mosley.

“Συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε ενεργά την εκστρατεία της ΕΕ κάτω από τον τίτλο  “Επίλεξε ECS !”, τόνισε ο Μax Mosley, διότι η εφαρμογή των συστημάτων συμβάλει σημαντικά στο στόχο της ΕΕ για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% μέχρι το 2010 συγκριτικά με το 2000.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, συνέχισε ο Max Mosley, η FIA πιστεύει ότι όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση για όλα τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Ελέγχου Ευστάθειας των αυτοκινήτων, καθώς κάθε κατασκευαστής προωθεί τα πλεονεκτήματα κάθε συστήματος.

Η FIA, τόνισε ο Μax Mosley, πιστεύει επίσης ότι με σύστημα ESC πρέπει να εφοδιάζεται  υποχρεωτικά κάθε καινούριου αυτοκινήτου από το 2012, έτσι ώστε η ΕΕ να «ευθυγραμμιστεί» με τον κανονισμό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ελέγχου Αυτοκινητοδρόμων-NHTSA η οποία τον υιοθέτησε και εφάρμοσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ .
 
Το σύστημα ESC, μια συσκευή παθητικής ασφάλειας ελέγχει ηλεκτρονικά το σύστημα φρένων των αυτοκινήτων για να αποφευχθεί η υπερ-στροφή ή υπο-στροφή αντίστοιχα και να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό τον οδηγό να μη χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο δρόμο.
Βοηθά έτσι σημαντικά στην αποφυγή ατυχημάτων και φυσικά στον περιορισμό των επιπτώσεων τους.

Οι μελέτες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες περιοχές που χρησιμοποιείται το ESC αποδεικνύουν ότι έχουν περιοριστεί οι συγκρούσεις μεταξύ δύο αυτοκινήτων κατά 35%.

Όμως παρά αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα, από την εμφάνιση των συστημάτων ESC το 1995,  η διείσδυσή τους στην αγορά κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ υπάρχουν χώρες στις οποίες οι καταναλωτές το αγνοούν» κατέληξε ο Max Mosley.
 
Η εκστρατεία “ Επίλεξε  ECS !”  που ξεκίνησε από τη Ρώμη στις 8 Μαίου, υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA και το ίδρυμα της FIA - FIA Foundation. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν  αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής  έρευνας του Ανεξάρτητου Οργανισμού  Euro NCAP για τη χρήση των ESC στην ΕΕ, καθώς επίσης και παρουσιάσεις επιδόσεων αυτοκινήτων με και χωρίς σύστημα ECS στον εξοπλισμό τους .

Εκστρατεία της ΕΕ “Eπιλέγω ESC!”

 Η πανευρωπαϊκή έρευνα του EuroNCAP με θέμα «Η επιλογή Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ευστάθειας- ESC ως βασικός εξοπλισμός των καινούριων αυτοκινήτων», παρουσίασε απογοητευτικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των ευρωπαίων οδηγών, καθώς:

Αγγλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Μάλτα και Ιρλανδία τοποθετούνται στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου της έρευνας, αντίθετα με τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.
Η εφαρμογή συστημάτων ESC στα αυτοκίνητα -που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια στην Ευρώπη, απέδειξε ότι αποτρέπονται σοβαρά ατυχήματα.

Όπως αναφέρει ο EuroNCAP, τα συστήματα ESC μπορούν να σώσουν τη ζωή των επιβατών για κάθε ένα ανά πέντε ατυχήματα που συμβαίνουν, γεγονός που μεταφράζεται ότι με τη χρήση συστημάτων ESC θα σώζονταν κάθε χρόνο χιλιάδες οδηγοί- επιβάτες αυτοκινήτων που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.                               
 
Μιλώντας στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων και της εκστρατείας υπέρ του ESC ο γενικός γραμματέας του EuroNCAP k. Adrian Hobbs τόνισε ότι:

«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους υποψήφιους αγοραστές για τη σπουδαιότητα των συστημάτων ESC, καθώς οι πιέσεις των αγοραστών στα εργοστάσια κατασκευής θα έχουν ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση τω συστημάτων αυτών στο βασικό εξοπλισμό κάθε αυτοκινήτου σε κάθε χώρα. Ο ΕuroNCAP και η εκστρατεία «Επιλέγω ESC!» προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους υποψήφιους  αγοραστές να επιλέγουν ESC για τη δική τους οδηγική ασφάλεια».
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.026932 seconds. ]