Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
20ο ΚΕΔΟ Enduro 4X4


Νικος Μανώλης κατά τη διαδικασία προσγείωσης....
Αραουντ δι λεηκς....

Με 22 συμμετοχές, εύκολες απλές και μια καθοριστική ειδική συνεχίστηκε ο φετινός θεσμός των Enduro 4X4. Αυτή τη φορά η διαδρομή έφερε τους αγωνιζόμενους στις περιοχές γύρω από τον Ορχομενό, την Κωπαϊδα και την Υλίκη....
Καλά που δεν έβρεξε....

Ενορχηστρωτές οι «συνήθεις ύποπτοι» από τη λέσχη 4Χ4 Εκάλης...

Εκκίνηση από την κεντρική πλατεία του Ορχομενού για τα 180 χιλιόμετρα της διαδρομής.
Μία ώρα και 40 χιλιόμετρα αργότερα η πρώτη ειδική περίμενε τα πληρώματα. Εύκολη και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν ταλαιπώρησε τα οχήματα και όλοι αδημονούσαν για κάτι πιο «σφικτό» και «τεχνικό».


Μια ήρεμη μέρα ψαρέματος...

Η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε 36 χιλιόμετρα αργότερα. Η δεύτερη και σημαντικότερη ειδική του αγώνα τους περίμενε (μαζί με αρκετούς Κυριακάτικους ψαράδες), σε μια χερσόνησο μέσα στη λίμνη Υλίκη.

Μια ειδική με ... πολλές εκπλήξεις: πηδήματα, πλαγιάσματα, στεγνή άμμο, βρεγμένη άμμο και σε μερικά σημεία ... βούρκο.

Ουσιαστικά όλος ο αγώνας κρίθηκε σε αυτήν! Ελάχιστα ήταν τα πληρώματα που την έβγαλαν καθαρή.

Αρχικά ο ισχυρός αέρας φρόντιζε να «ξηλώνει» συνεχώς τις κορδέλες. Μετά ήταν οι υπουλιές με τα σημεία ρουφήκτρες. Ήταν και η άμμος που απαιτεί «τσίτα» γκάζια και έτσι όπως ορμούσαν όλοι, δεν είχαν τον χρόνο να ... στρίψουν.


Help!

Οι πρώτοι βρήκαν το έδαφος «ψιλοπαρθένο» και επωφελήθηκαν – χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει τις ικανότητες τους. Όσο όμως η ώρα περνούσε, η άμμος αλεθόταν και γινόταν «άπατη».

Η πλειονότητα βγήκε  εκτός πορείας, τα οχήματα πάταγαν τις κορδέλες και χειροτέρευαν την κατάσταση....

Ένα κόλλημα που θα το θυμάται για αρκετό καιρό είχαν οι Χρηστακέας-Ρούσης, όταν στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στη διαδρομή, τους ... ρούφηξε ο βούρκος...

Ακόμα και χρήση τροχαλίας στον εργάτη του «θέλω να γίνω unimog» Γαλανόπουλου δε στάθηκε να ικανή να τον... κουνήσει και τελικά επιστρατεύτηκε ακόμα ένα όχημα!

Λίγο αργότερα έκανε το απόλυτο σώσιμο ο Νίκος Μανώλης, όταν το Land Rover, βρέθηκε σε ένα αριστερό χάσιμο με τις δύο ρόδες στον αέρα και τη δεξιά πλευρά να ερωτοτροπεί με την παραλία. Οι φήμες λένε ότι δε το έσωσε ο ίδιος αλλά ο συνοδηγός του, Πάνος Πετρόπουλος που έβγαλε το χέρι από το παράθυρο και γύρισε το Land στα πόδια του...


Δώσεεεεε! (Δημόπουλος)

Ταλαιπωρία για την ομάδα των Lada που σίγουρα η άμμος δεν είναι μέσα στα αγαπημένα τους πιάτα. Ακόμα περισσότερο μια και ξεκινούσαν πίσω από την πρώτη δεκάδα και τα περισσότερα τα βρήκαν μπαστούνια στην αλεσμένη άμμο...

Και πάλι το βάρος, από την πλευρά της οργάνωσης, επωμίσθηκε ο Γαλανόπουλος. Ακούραστα ξεκολλούσε συνεχώς τα αυτοκίνητα!

Η τρίτη πράξη του έργου εξελίχθηκε σε μια ακόμα εύκολη ειδική με σκληρό χώμα και λίγη πετρούλα.
Ουσιαστικά ταλαιπώρησε μόνο τα μακριά οχήματα, όντας ιδιαίτερα κλειστή.
Άχρωμη και άοσμη όμως, πιθανόν να είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν ήταν βρεγμένη.


Αριστερά..


Τελικά τα περισσότερα οχήματα είδαν με άνεση τον τερματισμό και ακολούθησε η σχετική κουβεντούλα μέχρι την απονομή, που αυτή τη φορά έγινε σχετικά γρήγορα.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα στη normal είχαμε πρώτους τους Αδαμόπουλο "ΤΑΧ" Ταξιάρχη / Ευσταθίου Γιάννη (4WheelDrive - Samurai).Κυρίαρχοι στη Normal οι Αδαμόπουλος / Ευσταθίου

Ακολούθησαν οι Βαξεβάνης Μ. / Παπανικολάου –Paniain- Ι. (Λέσχη Τετρακίνησης Λέσβου – Brat – Mitsubishi Pajero) με τους Χρηστακέα Γ. / Ρούση Β. (Λέσχη 4Χ4 Εκάλης, Fedima Tyres,  KΕΔΟ – Mitsubishi Pajero) να παίρνουν την τρίτη θέση.


Δεν αφήνω πουθενά... (Μανώλης/Πετρόπουλος)

Μάχη δευτερολέπτων στην Open, με τους Νίκο Μανώλη / Γιώργο Πετρόπουλο (Λέσχη 4x4 Εκάλη - ΚΕΔΟ - Land Rover - Fedima Tyres) να νικούν άξια (και πρώτοι στα Land Rover) με διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από τους δεύτερους, Κοκκίνη Γιώργο / Σταθάκος "Dista" Δημήτρης (Wrangle).
Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησαν οι Tσιρίκος Κωνσταντίνος / Παπαδημητρίου Δημήτρης (Τsirikos Constructions - Land Rover 90).Στην ομάδα των Lada, νικητές οι Παύλου "Ξάδελφος" Γιώργος / Καμπής "Φλου" Σπύρος.

Παραφωνία η αδιαφορία της οργάνωσης να ακολουθεί τους κανονισμούς. Είναι υποχρέωση της να στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, πολύ περισσότερο όταν αυτό επηρεάζει την βαθμολογία.
Η πλειονότητα των αγωνιζομένων συμμορφώνεται στους κανόνες και τέτοιες κινήσεις απογοητεύουν.
Ο επόμενος αγώνας του θεσμού οργανώνεται στις 24-25 Νοεμβρίου στις Ροβιές Ευβοίας.

Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [Nora Agapi]

Σχετικά Link - Downloads
Αποτελέσματα σε pdf
Επισκεφτείτε το site της λέσχης
Σχετική συζήτηση στο forum
Άτυχοι οι Δουκέρης - ΞενάκηΧωρίς λόγια..


Στην απονομή


Lada Fun Club!More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.028810 seconds. ]