Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
1ο Wild Terrain 2008 από τη λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής


Ανατροπή ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα για τους Κυριακούδη-Χριστοφορίδη στην πρώτη τους ειδική

Εξαιρετικά Wild!

Με το καλύτερο άνοιγμα που θα μπορούσε να γίνει ξεκίνησαν τα Wild Terrain από την Κομοτηνή στο Σαββατοκύριακο 29-30 Μαρτίου.
Η λέσχη εκμεταλλεύτηκε με άριστα το φυσικό υπόβαθρο της περιοχής δημιουργώντας εμπόδια που έφερναν πληρώματα και οχήματα κοντά στο όριο τους.

Ένα όριο που διαρκώς ανεβαίνει!

Το κενό που δημιουργήθηκε όταν σταμάτησαν να διοργανώνονται τα Mad Challenge, ήρθαν να καλύψουν οι αγώνες Wild Terrain.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κίνηση έγινε από τις λέσχες της βορείου Ελλάδος. Είναι γεγονός ότι οι τετρακίνητοι εδώ έχουν τόσο την όρεξη και το μεράκι όσο και το κατάλληλο έδαφος για να παίξουν τέτοια παιχνίδια.

Πρόκειται για αγώνες όπου οι συμμετέχοντες έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες ειδικές, επιπέδου Trophy. Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα κατά τέτοιο τρόπο, που ουσιαστικά να μπορούν να περάσουν από ... παντού.

Κάθετα ανεβάσματα, V, νεροφαγώματα και κατηφόρες που κόβουν την ανάσα στους θεατές, γίνονται παιχνιδάκι για τα έμπειρα πληρώματα.
Ο νικητής είναι αυτός που θα κάνει τον καλύτερο χρόνο μέσα στις ειδικές, οι οποίες διεξάγονται σε φυσικό περιβάλλον και οριοθετούνται με κορδέλες ή πάσσαλους.Βαστέας – Τζίνας: Μίλησε κανείς για διαδρομή αναρτήσεων;

Απλές διαδρομές δεν υπάρχουν και τα πληρώματα μετακινούνται από ειδική σε ειδική όλα μαζί σε κονβόι. Τα παιδιά από την λέσχη της Κομοτηνής το γνωρίζουν καλά το θέμα και αφιέρωσαν χρόνο ώστε να σχεδιάσουν τις διαδρομές και γενικά τον αγώνα με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια.

Μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε για τις επιλογές τους, μέσα στις οποίες ήταν και η οριοθέτηση λογικού αριθμού συμμετοχών (25) ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και μέσα στο χρόνο που υπήρχε.

Ακόμα περισσότερο φάνηκε ότι δεν λυπήθηκαν ούτε τα έξοδα αλλά ακόμα περισσότερο το χρόνο. Είναι εκπληκτικό επίσης πόσο θέληση για να βοηθήσουν έχουν οι τοπικοί άρχοντες.

Αρωγοί στάθηκαν τόσο ο δήμος της Κομοτηνής όσο και η νομαρχία. Με όλα αυτά αλλά κυρίως με την αγάπη για αυτό που κάνουν ο αγώνας δεν ήταν απλά καλός στα χαρτιά αλλά ακόμα περισσότερο στην πράξη!
Όσοι δεν ήρθαν πραγματικά έχασαν!

Το παιχνίδι ξεκίνησε το πρωινό του Σαββάτου. Οι συμμετοχές χωρίστηκαν σε μονές – ζυγές έτσι ώστε να γίνεται ταυτόχρονη εκτέλεση δύο ειδικών και να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις.Οι Παπατριανταφύλλου – Ρουμελιώτης έδωσαν ρεσιτάλ οδήγησης!


Το πρόγραμμα της ημέρας είχε τέσσερις ειδικές όλες ιδιαίτερα θεαματικές. Όμως το «πάρτι» έγινε στην τέταρτη ειδική, όπου το πέρασμα μέσα από ένα ρυάκι με βούρκο κράτησε τόσο τους θεατές, αλλά πολύ περισσότερο τους αγωνιζόμενους μέσα στη λάσπη μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να περάσουν από εκεί, χωρίς εξωτερική βοήθεια. Βοήθεια την οποία προσέφερε τετρακίνητο τρακτέρ που στην προσπάθεια του να απεγκλωβίσει τα οχήματα σπινάριζε και χοροπήδαγε ασταμάτητα.
Κάποια σασί θα πρέπει να έχουν μακρύνει κατά μερικά εκατοστά!

Το Σαββατόβραδο, πέρασε σε γιορτινό κλίμα στο τραπέζι που προσέφερε η λέσχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η διαμονή ήταν δωρεάν για τα πληρώματα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος.

Η επόμενη μέρα βρήκε όλους τους φίλους της τετρακίνησης στο βουνό!
Έχουμε πολύ καιρό να δούμε τόσους θεατές και ο αγώνας αυτός προσφέρεται για αυτούς. Συνεχή ροή και απίθανα περάσματα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον.¶ξιοι νικητές οι Ανδρέας Παραγιός – Παύλος Παραγιός


Ειδικά στη δεύτερη ειδική της ημέρας και τελευταία του αγώνα, έγινε το αδιαχώρητο. Ομολογουμένως ήταν η πιο θεαματική ειδική του αγώνα, με ένα ανέβασμα σε V.

Όλα τα αυτοκίνητα έπαιρναν τρελές κλίσεις και συχνά οι τροχοί τους βρίσκονταν στον αέρα!
Αγωνιστικά, την πρόθεση τους να πάρουν τον αγώνα, έκαναν ξεκάθαρη από την αρχή οι αδελφοί Παραγιοί. Οδήγησαν το μικρό Samurai με ταχύτητα και εμπειρία, νικώντας στις τέσσερις από τις έξι ειδικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεντρώνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση από όλους τους συναθλητές τους. «Τα παιδιά μεγάλωσαν στο βουνό και ξέρουν τα τερτίπια του» είπε χαρακτηριστικά μέλος της οργάνωσης.

Αν και τελευταία έχει επικρατήσει η άποψη, ότι δύσκολα ένα μεγάλο όχημα θα μπορέσει να κοντραριστεί με τα μικρά και ελαφρά Samurai σε σκληρούς αγώνες, οι τοπικοί Τσεκμέζογλου – Στρατόπουλος, πάλεψαν στα ίσια, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το wrangler τους και τελικά ανέβηκαν στο βάθρο της δεύτερης θέσης, παίρνοντας και την τελευταία θεαματική ειδική του αγώνα.

Ελάχιστα λάθη ήταν αρκετά για να ρίξουν στην τρίτη θέση τους Μουρατίδη – Βόσβολη με το ιδιαίτερα καλοστημένο Jimny τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν μια ειδική και είχαν και αρκετές δεύτερες θέσεις.


Τα χειροκροτήματα όλων συγκέντρωσαν οι Νεντήμ – Καδήρ που μπήκαν στο εμπόδιο με τον εργάτη τους κατεστραμένο και με ιδιαίτερη μαεστρία τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού κατάφεραν να ολοκληρώσουν χωρίς εξωτερική βοήθεια!


Μέσα στην τριάδα μπορούσαν να παίξουν άνετα και οι Παπαντριανταφύλλου – Ρουμελιώτης με το Pajero τους. Οδήγησαν θεαματικά και συγκέντρωσαν τις επευφημίες των θεατών.

Νικητές όμως ήταν όλοι οι συμμετέχοντες τόσο για το παιχνίδι που απόλαυσαν όσο και γιατί πήραν μέρος σε έναν από τους πιο καλο-οργανωμένους αγώνες των τελευταίων χρόνων.
Το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων στον τερματισμό τα έλεγε όλα!

Το παιχνίδι των Wild Terrain θα συνεχιστεί με τον επόμενο αγώνα που θα διοργανωθεί από το Action Off-Road Club στις 12-14 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Ήδη οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και τα παιδιά από την λέσχη υπόσχονται το καλύτερο.

Είναι σίγουρο ότι αν τα Wild Terrain συνεχίσουν σε τέτοιο επίπεδο οργάνωσης αλλά ακόμα περισσότερο σε τέτοιο γιορταστικό κλίμα, θα πρωτοστατήσουν στο χώρο της τετρακίνησης.
Μπράβο παιδιά! Συνεχίστε έτσι!

Κείμενο - Φωτογραφίες: [Σπύρος Κατσιμαλής]

Σχετικά downloads - links
Αποτελέσματα
Φωτορεπορτάζ από τον αγώναΠαιδική χαρά για τους Θεολόγη – Τζιρίνη η τρίτη ειδική του αγώναΘεαματικό κατέβασμα από τους Τσεκμέζογλου – Στρατόπουλο στην δεύτερη ειδικήΣτην τρίτη θέση οι Μουρατίδης – Βόσβολης. Απετέλεσαν παράδειγμα προετοιμασίας


 Με μπλοκέ “lincoln” και ορίτζιναλ μοτερ στο παλιο στρατιωτικό τζίπ οι Λιανίδης – Λασπίδης προσφέρανε άφθονο θέαμα. Κόστος 1500 ευρώ!More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.040187 seconds. ]