Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Οι εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα

Ο ΣΑΜΕ δημοσιοποίησε τις απαντήσεις της ΟΜΕ/ΠΟΜ και της ΑΜΟΤΟΕ στα σχετικά του αιτήματα για τα θέματα της προκήρυξης των κυπέλλων και πρωταθλημάτων Enduro 2009.


Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της επικείμενης αναγνώρισης μίας ενιαίας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και θέλοντας να προλάβουν τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της προκήρυξης κυπέλλων και πρωταθλήματος enduro για το 2009, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αναβατών Μοτοσυκλέτας Enduro προχώρησαν σε συνεδρίαση από την οποία κατέληξαν στις κάτωθι προτάσεις:

Εκ του προεδρείου του ΣΑΜΕ


α) Περί ασφάλισης:

Σε περίπτωση ατυχήματος ο αθλητής θα πρέπει να δέχεται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και οικονομική κάλυψη για απουσία από την εργασία του βάσει μισθοδοσίας. Επίσης, με την επικείμενη αναγνώριση ενιαίας ομοσπονδίας από την Γ.Γ.Α, θα πρέπει να λειτουργεί ειδικό τμήμα αθλίατρων, για την έγκυρη διάγνωση σοβαρών ατυχημάτων και την κάλυψη αυτών.Απάντηση ΟΜΕ

ΒΟΛΟΣ 30/01/09
Προς: ΣΑΜΕ (Σύνδεσμος Αναβατών Μοτοσικλέτας Enduro)
Αγαπητοί φίλοι,
Ευχαριστούμε πολύ για την επιστολή σας σχετικά με τις απαιτήσεις και τις προτάσεις σας σχετικά με το πως θα πρέπει να είναι το Πρωτάθλημα enduro και οι αντίστοιχοι αγώνες. Πάντα πιστεύαμε και θεωρούμε ότι μόνο η συζήτηση και η συνεργασία μπορεί να βελτιώσει τους αγώνες και τις σχέσεις αγωνιζομένων και οργανωτών.
Αυτά που μας εκθέσατε είναι πάρα πολύ χρήσιμα, και πάνω σε αυτά εργαστήκαμε για να σας καταθέσουμε τις προθέσεις μας. Έπειτα από συνεδρίαση του αγωνιστικού τμήματος λοιπόν έχουμε να αναφέρουμε τα εξής, παραθέτοντας την επιστολή σας:

α) Συμφωνούμε. Θα υπάρχει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ

Aθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας
Federation Hellenique Sportive des Motocyclistes
Hellenic Sporting Motorcyclists Federation
   
Αγαπητοί φίλοι του ΣΑΜΕ,
Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την επικοινωνία,
Ακολουθούν, η επιστολή σας (που παραλάβαμε στις 2 Φεβρουαρίου), και οι θέσεις μας που μπορείτε να δείτε, με μπλε γραφή, σε αντιστοιχία με τις προτάσεις σας.

α) Ο όρος «πλήρης κάλυψη» είναι γενικός και χρειάζεται διευκρίνιση, το ίδιο και η «οικονομική κάλυψη».
 Σε κάθε περίπτωση, η ΑΜΟΤΟΕ, σήμερα, έχει την δυνατότητα να καλύψει το αίτημα αυτό, με το αντίστοιχο κόστος που θα πρέπει, λογικά, να επιμερισθεί στους δικαιούχους.

Θεωρούμε ότι ο ΣΑΜΕ κατανοεί το αυξημένο κόστος της πρότασής του, που οδηγεί σε αυξημένο κόστος αγώνων με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν αναγνωρισθεί από την Πολιτεία η ΑΜΟΤΟΕ, και αν υπάρξει η αντίστοιχη επιδότηση, η ΑΜΟΤΟΕ δεν θα στερήσει τίποτα από τους αθλητές.


Συμφωνούμε απόλυτα, μένει να συμφωνήσει και η ΓΓΑ.

Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ
β) Περί αγωνιστικού προγράμματος πρωταθλήματος

1. Για λόγους περιορισμού εξόδων μέσω μείωσης των μετακινήσεων και για την καλύτερη δυνατή βαθμολόγηση των σωματείων, θα πρέπει στο πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος να υπάρξουν μέχρι δύο (2) διήμεροι αγώνες.

2. Το πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος θα πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε καμία από τις αγωνιστικές συναντήσεις να μην συμπίπτει χρονικά με τις αντίστοιχες διοργανώσεις των ανά την Ελλάδα κυπέλλων enduro, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα enduro αλλά και αγωνιστικές συναντήσεις παγκοσμίου επιπέδου, όπως οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και το ISDE.

3. Οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος οφείλουν να είναι διαχωρισμένοι γεωγραφικά σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Απάντηση ΟΜΕ

Συμφωνούμε. Ήδη καταρτίσθηκε πρόγραμμα με γεωγραφική κατανομή ενώ αναλόγως της εξέλιξης του πρωταθλήματος θα γίνουν σίγουρα ένας ίσως και δύο διήμεροι αγώνες.

Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ
1. Γενικώς συμφωνούμε.

2. Χρειάζεται διευκρίνιση ο όρος «κυπέλλων Enduro» αφού η ΑΜΟΤΟΕ δεν διοργανώνει «κύπελλα Enduro», επομένως δεν μπορεί να δεσμευθεί. Για τις πανευρωπαϊκές/παγκόσμιες διοργανώσεις και εφ’ όσον δημιουργείται ζήτημα, συμφωνούμε και το έχουμε κάνει ήδη.


3. Γενικώς συμφωνούμε.

Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ

γ) Περί σχεδίασης αγώνων:


1. Η εκκίνηση των αγώνων enduro οφείλει να γίνεται από κεντρικό σημείο πόλης (π.χ πλατεία ή σχολείο). Εάν αυτό είναι εφικτό, το κλείσιμο κάθε κύκλου θα πρέπει να περνά πάλι από το σημείο εκκίνησης.
Στόχος της πρότασης είναι η καλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του αθλήματος στην τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

2. Κάθε αγώνας πρωταθλήματος οφείλει να έχει διαδρομή από 170 έως 240 χιλιόμετρα στο σύνολο του και μέγιστο αριθμό κύκλων τους τέσσερις (4).
Ένας ιδανικός αγώνας οφείλει να έχει τρεις ειδικές σε κάθε κύκλο, με την πιθανότητα των δύο ειδικών ανά κύκλο να ισχύει μόνο για αγώνες με τέσσερις κύκλους.
Το σύνολο των χρονομετρημένων ειδικών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 10% της συνολικής διάρκειας του αγώνα.

3. Η σχεδίαση των ειδικών διαδρομών πρέπει να γίνεται με τέτοια τρόπο ώστε να αποφεύγεται όσο είναι δυνατόν από κάποιον αναβάτη να παρακάμψει τμήμα της διαδρομής.

Ανάλογα με την ορατότητα συγκεκριμένων σημείων κάθε ειδικής, αλλά και την επικινδυνότητά τους, οφείλουν να υπάρχουν κριτές σε απόσταση 500 μέτρων κατά μήκος κάθε ειδικής.
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην σήμανση της διαδρομής κάθε αγώνα, με ιδιαίτερη προσοχή σε διασταυρώσεις με δημόσιους δρόμους και επικίνδυνα σημεία.

4. Οι ειδικές διαδρομές θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση για τους θεατές και να βρίσκονται όσο το δυνατό πιο κοντά σε απόσταση μεταξύ τους.


Απάντηση ΟΜΕ
1. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, αλλά πάντα τον τελευταίο λόγο έχουν οι λέσχες και οι τοπικές κοινωνίες, οι οποίες διοργανώνουν τους αγώνες.
Συχνά είναι αναπόφευκτη η ύπαρξη «ουράς» καθώς και η εκκίνηση από εναλλακτικά μέρη, όπως το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ή παραλιακό μέρος, αλλά πάντα εύκολα προσβάσιμο σε θεατές και αγωνιζόμενους.

2. Λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των προδιαγραφών των αγώνων enduro που είναι οι πιο πολυέξοδοι και δύσκολοι στην οργάνωση αγώνες, παροτρύνονται οι λέσχες να διοργανώσουν αγώνες με μήκος κύκλου από 40 έως 60 χιλιόμετρα, που θα επαναλαμβάνεται τέσσερις (4) φορές, με δύο (2) ειδικές σε κάθε κύκλο.

Φυσικά, όσες λέσχες έχουν την δυνατότητα –και σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και οικονομικά- να ανταποκριθούν στην στελέχωση και τρίτης ειδικής διαδρομής θα μπορούν να κάνουν τρεις κύκλους με τρεις ειδικές. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος και τα χιλιόμετρα των ειδικών θα είναι άνω του 10% του συνολικού αγώνα, δηλαδή άνω των 30’ (30 λεπτά) ή 16 km.

3. Συμφωνούμε απόλυτα και αυτός είναι ο λόγος που προτιμούμε να διασφαλίσουμε με ανθρώπινο δυναμικό λιγότερες και μικρότερες ειδικές, και κύκλο αγώνα λιγότερων χιλιομέτρων, παρά να χάσουμε τον έλεγχο έχοντας μεγάλες ειδικές και μεγάλο κύκλο αγώνα.

Η ιστορία των ελληνικών αγώνων –σύμφωνα με το επίπεδο ανταγωνισμού- έχει δείξει ότι οι διαφορές των αγωνιζομένων στην τελική τους κατάταξη, μπορούν να κριθούν όχι μόνο σε επίπεδο ειδικών 60’ λεπτών, αλλά και σε χρόνο 30’ λεπτών (αλλά όχι μικρότερο).

4. Συμφωνούμε απόλυτα.


Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ
1. Γενικώς συμφωνούμε.

2. Γενικώς συμφωνούμε.

3. Γενικώς συμφωνούμε, αλλά στις ειδικές δεν υπάρχουν ποτέ αφύλακτες διασταυρώσεις με κανενός είδους δρόμο.

4. Γενικώς συμφωνούμε.

Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ

δ) Περί τέλεσης αγώνων:

1. Η χρονομέτρηση να γίνεται με σένσορες και στο τέλος κάθε ειδικής πρέπει να υπάρχει ένδειξη χρόνου του κάθε αθλητή σε κάθε του πέρασμα.

2. Κάθε αθλητής ο οποίος θα αναφερθεί από κριτή πως παραβίασε κορδέλα σε ειδική διαδρομή αποφεύγοντας τμήμα της ειδικής διαδρομής, θα βγαίνει άμεσα εκτός αγώνα. Σε κάθε αθλητή ο οποίος υποπίπτει σε αυτό το παράπτωμα άνω των τριών περιπτώσεων, αφαιρείται το δελτίο του και χάνει το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα της ομοσπονδίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

3. Οι κορδέλες των ειδικών οφείλουν να είναι υψηλής ποιότητας έτσι ώστε να μην κόβονται εύκολα, και τα πασαλάκια ανθεκτικά.

4. Η απονομή να γίνεται μέσα σε χρόνο που να μην ξεπερνά την μία ώρα από τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή.


Απάντηση ΟΜΕ

1. Ήδη έχουν γίνει επαφές με την INFOMEGA για την ενιαία χρονομέτρηση όλου του πρωταθλήματος, το κόστος της οποίας θα επωμισθεί η ομοσπονδία.

2. Επί του θέματος υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπουν ανάλογες ποινές. Η πρώτη παράβαση, και σε περίπτωση που ο αναβάτης δεν επιστρέψει από το σημείο που έκοψε κορδέλα, προσάπτει ποινή 5’, ενώ η επανάληψή της στον ίδιο αγώνα μπορεί να επισύρει ποινή αποκλεισμού.


3. Οι κορδέλες των ειδικών διαδρομών συνήθως είναι προϊόν χορηγίας διαφόρων εταιριών. Σε περίπτωση κατασκευής κορδέλας από την ομοσπονδία, αυτή θα είναι υψηλής αντοχής και ποιότητας. Τα πασαλάκια θα έχουν minimum ύψος τα 80 εκατοστά.


4. Η απονομή θα γίνεται 30’ λεπτά μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τους κανονισμούς, για την υποβολή ενστάσεων. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτώνται 5’ μετά τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη.


Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ
1. Γενικώς συμφωνούμε.
2. Γενικώς συμφωνούμε.
3. Συμφωνούμε με το νόημα της πρότασης.
4. Γενικώς συμφωνούμε.
Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ

ε) Περί κατηγοριών:


1. Το όριο ηλικίας στην κατηγορία Junior να είναι στα 25 έτη. Η κατηγορία πρέπει να έχει μηδενικό κόστος συμμετοχής, με ενσωμάτωση των εξόδων στο κόστος των υπολοίπων κατηγοριών.

2. Η κατηγορία Γυναικών να έχει τους ίδιους χρόνους με τις υπόλοιπες κατηγορίες και να υπάρξει μηδενικό κόστος συμμετοχής, το οποίο θα επιβαρύνονται οι υπόλοιπες κατηγορίες.

3. Να καταργηθεί η κατηγορία ΕΒ, και στην θέση της να θεσπιστεί μια κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενων Αναβατών, όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι αναβάτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά στον εκάστοτε θεσμό και για τα επόμενα δύο χρόνια, ανεξαρτήτως ηλικίας και κυβισμού μοτοσυκλέτας.

4. Οι κατηγορίες Veteran, Πρωτοεμφανιζόμενων Αναβατών και Γυναικών να κάνουν έναν κύκλο λιγότερο από τις υπόλοιπες του θεσμού.

5. Σε περίπτωση που η επίσημα αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την Γ.Γ.Α δεχθεί την προβλεπόμενη επιχορήγηση από το κράτος, όπως αυτή ορίζεται για την τέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων, τότε θα πρέπει να υπάρχει μηδενικό κόστος συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες και όλους τους εγγεγραμμένους αθλητές.


Απάντηση ΟΜΕ

1. Δεκτό.


2. Δεκτό.


3. Η κατηγορία ΕΒ τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς, φτάνοντας σε σημείο να αποτελεί το 50% των συμμετοχών.
Δυστυχώς, αγώνες χωρίς συμμετοχές δεν γίνεται, ούτε μπορεί να βασιστεί στις συμμετοχές των κατηγοριών Ε1, Ε2, Ε3 και ΕV, ενώ παράλληλα να επωμίζεται και το κόστος των EW, EJ.

Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι το εξής: Να παραμείνει η κατηγορία ως έχει (ΕΝ - Νέων, ή ΕΒ - Β’ class), αλλά στην βαθμολογία της χρονιάς να προσμετρούν ΜΟΝΟ οι αγωνιζόμενοι αναβάτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά στον εκάστοτε θεσμό και για τα επόμενα δύο χρόνια, ανεξαρτήτως ηλικίας και κυβισμού μοτοσικλέτας.


Έτσι, δεν αποτρέπουμε κάποιον να συμμετέχει ασχέτων εμπειρίας και ηλικίας, θα μπορεί να κερδίσει κύπελλο εάν καταταχθεί στην 3άδα, αλλά δεν θα παίρνει βαθμούς για τον θεσμό.


4. Ορθόν και δεκτό.


5. Σε περίπτωση που η επίσημα αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την Γ.Γ.Α δεχθεί την προβλεπόμενη επιχορήγηση από το κράτος, όπως αυτή ορίζεται για την τέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων, τότε το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για τον καταμοιρασμό των επιχορηγήσεων με σκοπό πάντα την ορθότερη διεξαγωγή των αγώνων, την προσέλευση περισσότερων αγωνιζόμενων και την ενίσχυση των καλύτερων αθλητών.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, αλλά και αναλόγως των επιχορηγούμενων ποσών, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο είτε μηδενικού, είτε συμβολικού κόστους συμμετοχής σε όλα τα αθλήματα μοτοσικλέτας.Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ

Στο ζήτημα της «οικονομοτεχνικής» διάρθρωσης των κατηγοριών, η ΑΜΟΤΟΕ είναι πάντα ανοικτή σε συζητήσεις, ιδιαίτερα με τους συμμετέχοντες στους αγώνες επομένως και με τους εκπροσώπους τους.

Αρκετά σημεία των παραπάνω προτάσεών σας χρειάζονται περισσότερη ανάλυση και διευκρινήσεις ώστε να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα.

Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ
στ) Περί βαθμολόγησης και λοιπών κανονισμών:

1. Η βαθμολόγηση παραμένει ως έχει (25 βαθμοί για τον πρώτο, 20 για τον δεύτερο, 16 για τον τρίτο κτλ.)

2. Οι κανονισμοί κάθε αγώνα θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με αυτούς που η F.I.M έχει ορίσει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, όσο αφορά σε λεπτομέρειες όπως τα φόντα των κατηγοριών και την διενέργεια του τεχνικού έλεγχου πριν από κάθε αγώνα.

Απάντηση ΟΜΕ
1. Δεκτό.
2. Δεκτό.

Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ
1. Γενικώς συμφωνούμε.
2. Γενικώς συμφωνούμε.
Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ


ζ) Περί International Six Days Enduro


1. Οι Εθνικές ομάδες Trophy Team και Junior Trophy Team που θα εκπροσωπούν την χώρα μας στο International Six Days Enduro, πρέπει να προκύπτουν βάσει της γενικής κατάταξης του πανελληνίου πρωταθλήματος σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που θα καθορίζεται από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς.

2. Η ομοσπονδία οφείλει να καλύπτει όλα τα έξοδα των αναβατών που θα στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες, καθώς και να τους καλύπτει για τον χρόνο απουσίας από την εργασία τους.

3. Ο ορισμός τόσο του εκπροσώπου των Εθνικών ομάδων στον θεσμό (Team Manager), όσο και του υπεύθυνου μηχανικού, θα γίνεται κατόπιν κατάθεσης υποψηφιοτήτων και πάντα με την συνεργασία των μελών της Ομοσπονδίας με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Α.Μ.Ε.


Απάντηση ΟΜΕ
1. Η οργάνωση και η αποστολή Εθνικών Ομάδων είναι κάτι που έχει να κάνει με το budget και τα έσοδα της Ομοσπονδίας, τα οποία χωρίς επιχορήγηση από κρατικό φορέα είναι ελάχιστα.
Η αποστολή λοιπόν στο ISDE είναι ένα πολυέξοδο εγχείρημα για το οποίο δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε τίποτα για την ώρα, και εφ’ όσον δεν υπάρχει αναγνώριση και επιχορήγηση.


2. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα καλύπτονται. Τα έξοδα τεχνικής υποστήριξης και πόσο μάλλον αυτά της ενοικίασης μοτοσικλετών τα οποία είναι υπερβολικά, είναι ένα πολυέξοδο εγχείρημα για το οποίο δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε τίποτα για την ώρα, και εφ’ όσον δεν υπάρχει αναγνώριση και επιχορήγηση.


3. Δεκτό.


Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ
1. Γενικώς συμφωνούμε.
2. Γενικώς συμφωνούμε.
3. Γενικώς συμφωνούμε.
Ερώτηση/πρόταση ΣΑΜΕ

η) Περί promoter πρωταθλήματος


1. Για να γίνει δεκτή η παρουσία promoter θα πρέπει εκ των προτέρων να έχουν καλυφθεί τα έξοδα των σωματείων που πρόκειται να διοργανώσουν τον αγώνα στο ακέραιο.
Εάν, για παράδειγμα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελείται από οκτώ αγώνες και τα έξοδα κάθε αγώνα ανέχονται στο ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ, τότε ο Promoter θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα αλλά και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.


Απάντηση ΟΜΕ

1. Πιθανόν δεν έχετε πληροφόρηση των ποσών των χορηγιών στους αγώνες μοτοσικλέτας, είτε σε Πανελλήνιο, είτε σε Πανευρωπαϊκό, είτε σε Παγκόσμιο επίπεδο!

Για παράδειγμα, Promoter Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Enduro δεν υπάρχει, ενώ ο Promoter του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro δεν καταβάλει ανάλογο ποσό στους οργανωτές, ούτε στην FIM, αλλά παρέχει σήματα, κορδέλα, τα κύπελλα και την χρονομέτρηση, εκμεταλλευόμενος τον διαφημιστικό χώρο και χρόνο σε ποσοστό 90%. 

Ως εκ τούτου, η απαίτησή σας δεν μπορεί να θεωρηθεί λογική.


Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη και η συνεργασία με Promoter ή πρωταθληματικούς χορηγούς –είτε στο enduro, είτε σε όλους τους αγώνες μοτοσικλέτας γενικότερα- είναι κάτι που αφορά μόνο την Ομοσπονδία και τις διοργανώτριες λέσχες, με σκοπό την καλύτερη προβολή, την ομοιογένεια και την αρτιότερη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση η ομοσπονδία θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την ορθότερη, απλούστερη και αξιόπιστη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε διαρκή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και πάνω από όλα τους οδηγούς των οποίων η γνώμη μετράει περισσότερο.


Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε την συνεργασία των οδηγών και του ΣΑΜΕ, τόσο για την υλοποίηση των δεδομένων προτάσεων, όσο και για την διασφάλιση / διαβεβαίωση από μεριάς των οδηγών ότι θα συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς τους οποίους εσείς οι ίδιοι ζητάτε να τηρηθούν.


Σε σεβασμό
Η Επιτροπή Enduro Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας
O Υπεύθυνος Αγωνιστικού
Βαγγέλης Πολύζος


Απάντηση ΑΜΟΤΟΕ
Η ΑΜΟΤΟΕ  κινούμενη στα πλαίσια του Αθλητικού Νόμου και της λογικής που έχει η Ομοσπονδία σαν θεσμός, δεν έχει προβλέψει, εκ των προτέρων, διαδικασίες συνεργασίας με promoter (τουλάχιστον όπως ξέρουμε ότι λειτουργεί ο όρος σήμερα).

Φυσικά και αναζητούμε χορηγούς, τους θέλουμε, και όπως είδατε τους τιμούμε δεόντως, αλλά ο «χειρισμός» των promoters και της λογικής που οδηγεί στην συνεργασία μαζί τους, είναι σημαντικό (αλλά ξεχωριστό) ζήτημα που θα το μελετήσουμε μόλις προκύψει, ή αμέσως μετά την επίλυση θεμελιωδών ζητημάτων που μας απασχολούν (π.χ. αναγνώριση από την ΓΓΑ).

 Οι παραπάνω προτάσεις σας, μόλις, μετά από συζήτηση, γίνουν «πράξη» από την ΑΜΟΤΟΕ, θα αποτελούν και δέσμευση για την Ομοσπονδία και όλα τα μέλη της.

Φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει μονόπλευρη δέσμευση. Επομένως, θα πρέπει το ΔΣ του ΣΑΜΕ να δεσμευθεί ότι, όλα τα μέλη του ΣΑΜΕ ανεξαιρέτως, (όπως συμβαίνει με την ΑΜΟΤΟΕ και τα μέλη της) θα συμπλεύσουν με την ΑΜΟΤΟΕ, θα ενταχθούν πλήρως σε αυτήν και θα πορεύονται μαζί της.

Σε άλλη περίπτωση, (απευκταία!!) η ΑΜΟΤΟΕ θα πρέπει να «ακούσει» τις ανάγκες των υπολοίπων αγωνιζομένων, μη μελών του ΣΑΜΕ, που την τιμούν με την αγωνιστική παρουσία τους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ

Υ.Γ. Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι, ιδιαίτερα την δύσκολη εποχή που βιώνουμε, δεν ασχολείστε με το κόστος  των ετήσιων παραβόλων (20€ το Δελτίο Αθλητή της ΑΜΟΤΟΕ, 70€ ή 120€ της ΟΜΕ-ΠΟΜ όπως ανακοινώθηκε προφορικά σε Γενική Συνέλευση Αγωνιζομένων) αλλά και αυτό του κάθε αγώνα (60€ της ΑΜΟΤΟΕ, σίγουρα μεγαλύτερο της ΟΜΕ-ΠΟΜ), όπως και στο που καταλήγουν αυτά τα έξτρα χρήματα.

Ακόμα, στο γεγονός ότι τα πρωταθλήματα της ΑΜΟΤΟΕ του 07-08 τελείωσαν όλα όπως εξαγγέλθηκαν, ενώ των ΠΟΜ-ΟΜΕ τελείωσαν (αν…) περίπου.Σχετική απάντηση ΣΑΜΕ στις απαντήσεις της ΑΜΟΤΟΕ
Παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας και την απάντηση – επιστολή της AMOTOE νιώθουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά πως ο ΣΑΜΕ είναι ένα όργανο ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο από όποια προσωπικά συμφέροντα.

Είναι η φωνή των αναβατών enduro που στηρίζουν τις αγωνιστικές διοργανώσεις στην χώρα μας και κλήθηκαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές να δείξουν την δύναμή τους. Το σημαντικότερο μέλημα του εκλεγμένου προεδρείου του ΣΑΜΕ είναι το καλό του χώρου και όλων των αναβατών.

Θεωρούμε άτοπο αναφερόμενοι στον αθλητικό νόμο να θεωρείτε υποχρέωση των αναβατών του enduro “να συμπλεύσουν” με την ΑΜΟΤΟΕ, τονίζοντας έντονα το συγκεκριμένο σημείο, εφόσον ακόμη δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση από την Γ.Γ.Α μιας ενιαίας ομοσπονδίας.

Είμαστε διατεθιμένοι να ακολουήσουμε πιστά και να συμπλεύσουμε με τις διαταγές μιας ενιαίας ομοσπονδίας, εάν και εφόσον αυτή είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την πολιτεία.

Η επιλογή της ΑΜΟΤΟΕ να εξετάζει και τις πιθανές κινήσεις της στο ενδεχόμενο “της απευκταίας” (όπως αναφέρεται) μη σύμπραξης του ΣΑΜΕ με τις προτάσεις – επιλογές της είναι κατανοητή, αλλά στην παρούσα φάση θεωρούμε πως η προσπάθεια διαχωρισμού σε μέλη και “μη μέλη του ΣΑΜΕ” είναι απαξιωτική για τους αναβάτες του χώρου και προκαλέσει σύγχηση.

Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αναβατών.

Έχουμε αναλάβει το βαρύ φορτίο να πάρουμε μια απόφαση για το μέλλον του χώρου, είναι όμως απόλυτα ξεκάθαρο πως, εφόσον το πλάνο αναγνώρισης δείχνει να έχει παγώσει, είναι χρέος και μέγιστος στόχος μας να διασφαλίσουμε το βέλτιστο δυνατό για το καλό του χώρου.

Ως προς τα λεγόμενα στο ΥΓ.
Και σε εμάς προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως τα μέλη του προεδρείου της ΑΜΟΤΟΕ στην επίσημη απάντησή τους στις προτάσεις του ΣΑΜΕ στην οποία  όφειλαν να εκθέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σχέδιά τους για την ερχόμενη χρονιά, εμμένουν στην πολιτική της αντιπαράθεσης κατά των επιλογών της “υποτιθέμενης” αντίπερα όχθης (ΟΜΕ-ΠΟΜ), κάτι που απέχει πολύ από τους ζητούμενους στόχους μας και δεν μας αφορά.

Το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να εμπλακούμε στον κικεώνα της ευθείας αντιπαράθεσης μεταξύ των ομοσπονδιών, που τροφοδοτείται από προσωπικά συμφέροντα και δεν οφελεί το καλό του αθλήματος.

Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή συλλογή πληροφοριών, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα είναι δυνατή η λήψη της πιο αντικειμενικής απόφασης με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Το ζήτημα των παραβόλων συμμετοχής σαφώς παίζει μείζονα ρόλο για εμάς και αποτελεί μέρος του συνολικού στόχου περιορισμού των εξόδων.

Εφόσον, όμως, εσείς επιλέγετε την πολιτική της ευθείας αντιπαράθεσης, κι εμείς θα αναρωτιόμασταν που καταλήγουν τα 20 ευρώ που κοστίζει η απόκτηση δελτίου αθλητή.

Δεν τιθέμεθα εκ των προτέρων υπέρ καμίας πλευράς, παρά μόνο μετά από λεπτομερή ανάλυση όλων των δεδομένων και με τελική κατάληξη την ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά σχετικά με το που πιθανόν να καταλήγουν τα παραπάνω χρήματα από το παράβολο συμμετοχής της “άλλης πλευράς”, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία όπως το γεγονός πως η αντίπερα πλευρά είναι αυτή που δημιούργησε και στήριξε τέσσερις φορές την αποστολή Εθνικών Ομάδων στην κορυφαία αθλητική οργάνωση του χώρου μας, το ISDE, ενώ επίσης πριμοδότησε και θα εξακολουθήσει να χορηγεί την χρονομέτρηση των αγώνων, ένα σημαντικό βάρος για την εκάστοτε λέσχη.

Τέλος, είναι κατά την άποψή μας άτοπο να κατηγορείτε την αντίπερα όχθη για την μη σωστή τήρηση αγωνιστικών προγραμμάτων, εφόσον υπάρχει το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος του 2008, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα και μεταφέρθηκε την τελευταία στιγμή στα Γρεβενά.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΜΕΟι εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης και οι κινήσεις του ΣΑΜΕ
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009,

Παρά τις όποιες προσπάθειες του προεδρείου του ΣΑΜΕ και όλων όσων τέθηκαν στο πλευρό του, για αναγνώριση ενιαίας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, το θέμα φαίνεται να έχει παγώσει και η πολιτεία αδυνατεί να κάμψει τις πιέσεις που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο της.

Ως εκ τούτου, και αναλογιζόμενοι το χρέος προς όλα μας τα μέλη - ιδιαίτερα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς - αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε άμεσες κινήσεις.

Το σχέδιο προσωρινής απόχής από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, όπως αυτό είχε προταθεί από τον κ. Δουβή και υιοθετήθηκε από όλους εμάς, πρόκειται να λάβει τέλος στο κλείσιμο της επόμενης εβδομάδας, όπου και τα μέλη του προεδρείου θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν ποια από όλες τις ήδη υπάρχουσες λύσεις είναι η καλύτερη για το συνολικό καλό του χώρου και όλων των αναβατών.

Παράλληλα με όλες τις κινήσεις που στόχευαν στην αναγνώριση ενιαίας ομοσπονδίας, το προεδρείο του ΣΑΜΕ προχώρησε το τελευταίο διάστημα και σε μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με στόχο να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του enduro στην Ελλάδα.

Ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου (29/12) ο ΣΑΜΕ είχε στείλει ανοικτή επιστολή προς τις διοικήσεις των υπαρχόντων ομοσπονδιών (ΑΜΟΤΟΕ, ΟΜΕ, ΠΟΜ), με συγκεκριμένες προτάσεις για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα enduro του 2009, επιστολή η οποία είναι ανοικτή και διαθέσιμη προς μελέτη από κάθε ενδιαφερόμενο (μαζί με τις απαντήσεις των ομοσπονδιών).

Στις 31 Ιανουαρίου 2009 έλαβε χώρα στην Κοζάνη επίσημη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΜΟΤΟΕ, κατά την διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν οι απόψεις της συγκεκριμένης ομοσπονδίας.

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΑΜΕ, Γιώργος Κοινωνάς, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μανωλίδης, ενώ παρόντες ήταν ακόμη οι Γιάννης Τρίγκας και Βασίλης Σιαφαρίκας.

Επίσης, για αύριο, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων του προεδρείου του ΣΑΜΕ με τους εκπρόσωπους της ΟΜΕ, προκειμένου να ερευνήσουν τις απόψεις και τα επιχειρήματα και αυτής της πλευράς.

Η κρίσιμη συνάντηση των μελών του προεδρείου του ΣΑΜΕ θα λάβει χώρα στις Σέρρες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απονομής των επάθλων για το ISDE του 2008, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009.

Στην συνάντηση αυτή θα γίνει, βάσει καταστατικού του συλλόγου, ψηφοφορία ως προς το ποια εκ των υπαρχόντων ομοσπονδιών θα λάβει επίσημα την υποστήριξη του ΣΑΜΕ για το 2009.

Η όποια απόφαση προκύψει από την ψηφοφορία του προεδρείου του ΣΑΜΕ θα είναι ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη από όποιες επιρροές και πιέσεις, και προς όφελος όλων των αναβατών του χώρου.


Στην συνάντηση αυτή θα είναι παρόντα και τα πέντε μέλη του προεδρείου του ΣΑΜΕ. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας (same.enduro@gmail.com) είναι ανοικτή για όποια σημαντική πρόταση – υπόδειξη την οποία τα μέλη μας θεωρούν πως αξίζει να ληφθεί υπόψη από το προεδρείο του ΣΑΜΕ πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πλήρης και άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις τόσο στο ζήτημα της αναγνώρισης όσο και στις κινήσεις του ΣΑΜΕ.

Γραφείο Τύπου ΣΑΜΕ


Συνάντηση με τον ΓΓΑ
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Στον απόηχο της επιτυχημένης κίνησης διαμαρτυρίας του ΣΑΜΕ, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα αποτελέσματα της συζήτησης των μελών του Δ.Σ με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Σταύρο Δουβή, καθώς και να σας ενημερώσουμε για τις μετέπειτα δυναμικές κινήσεις μας, ζητώντας παράλληλα την σύμπραξη και υποστήριξη όλων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση.

Είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φίλους αναβάτες του enduro οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009 στο κέντρο της Αθήνας, ενισχύοντας με την παρουσία τους την κίνηση.

Τι ειπώθηκε
Σε συνέχεια της συνάντησης της 3η Δεκεμβρίου 2008, ο Γενικός Γραμματέας δέχτηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους του ΣΑΜΕ, αποδεικνύοντας την σχέση εμπιστοσύνης που οι κινήσεις του προεδρείου έχουν χτίσει με τους εκπροσώπους της πολιτείας.

Η συζήτηση προχώρησε αμέσως στα φλέγοντα ζητήματα της επικείμενης αναγνώρισης, κι αφού το προεδρείο του ΣΑΜΕ ξεκαθάρισε πως η εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα έχει αποκτήσει πλέον μορφή επείγουσας απαίτησης όλων των εμπλεκομένων στον χώρο, ξεκινώντας από τους ίδιους τους αναβάτες και συνεχίζοντας με τις εταιρείες μοτοσυκλετών, ακόμη και τις ανά την Ελλάδα λέσχες μοτοσυκλέτας.

Η απάντηση ήταν άμεση εκ μέρους του κ. Δουβή, ο οποίος μας ζήτησε να μην ακολουθήσουμε η στηρίξουμε καμιά αθλητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες, χωρίς πρώτα να υπάρξει επίσημη αναγνώριση μίας ομοσπονδίας από την ΓΓΑ.

Ο ΓΓΑ ξεκαθάρισε με τα λεγόμενά του στα μέλη του προεδρείου πως έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα της επικείμενης αναγνώρισης, δηλώνοντας πως γνωρίζει ακόμη και για το ζήτημα των “σωματείων μαϊμού”.

Επίσης έκανε γνωστό πως σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις των εκπροσώπων ΑΜΟΤΟΕ, ΠΟΜ και ΟΜΕ, οι συζητήσεις έχουν κυριολεκτικά τιναχτεί στον αέρα από όλες τις πλευρές, κάθε φορά και από διαφορετική κατεύθυνση, και ενώ όλα ήταν έτοιμα για αναγνώριση ενιαίας ομοσπονδίας.

Ο ίδιος ο ΓΓΑ γνωρίζει πως πλέον η κατάσταη έχει φτάσει στο απροχώρητο και καθόσον οι ήδη υπάρχουσες ομοσπονδίες δεν πρόκειται να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση, η πρωτοβουλία για την αναγνώριση θα παρθεί εξολοκλήρου από τους εκπροσώπους της πολιτείας.

Ο κ. Δουβής δήλωσε πως η ομοσπονδία η οποία θα αναγνωριστεί θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα ζητήματα γύρω από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, μη έχοντας την γενικότερη μορφή ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού με ό,τι αυτό περιλαμβάνει.

Η στάση των μελών του ΣΑΜΕ ήταν ξεκάθαρη ως προς το γεγονός πως στόχος όλων μας είναι η αναγνώριση μιας ενιαίας και αδιαίρετης ομοσπονδίας η οποία θα εφαρμόσει τις προσταγές του Αθλητικού Νόμου, άσχετα με πρόσωπα και όποια συμφέροντα.

Ο ΓΓΑ διαβεβαίωσε τα μέλη του ΣΑΜΕ πως στην αμέσως επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των υπαρχόντων ομοσπονδιών, θα κληθεί να είναι παρόν κι ένας εκπρόσωπος των αναβατών. Κλείνοντας, ζήτησε την στήριξή όλων των αναβατών στην όποια απόφαση παρθεί εκ μέρους της πολιτείας, κάτι που όπως τον διαβεβαίωσαν τα μέλη του προεδρείου θα το έχει.

Οι κινήσεις μας
Με τα λεγόμενά του, ο κ. Δουβής ξεκαθάρισε το τοπίο στο ζήτημα της επικείμενης αναγνώρισης, ενισχύοντας στην ουσία ένα σενάριο το οποίο είχε εξεταστεί στο πρόσφατο διοικητικά συμβούλια του ΣΑΜΕ.

Η χαρακτηριστική φράση “σας ζητώ να μην ακολουθήσετε κανένα πρωτάθλημα, καθώς η αναγνώριση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο” μας δίνει την τελική αφορμή να πρωοθήσουμε το σχέδιο προσωρινής αποχής μας από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα των υπαρχόντων ομοσπονδιών, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της αναγνώρισης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο κ. Δουβής έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις από διάφορες πλευρές για αναγνώριση ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και εκ μέρους της διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναγνωρίζει τα σημαντινότατα ωφέλη από μια τέτοια κίνηση στο γενικότερο καλό του χώρου.

Ο κ. Δουβής μας ξεκαθάρισε ότι παρά τις αντικρουόμενες πολιτικές πιέσεις η αναγνώριση είναι ένα ζήτημα το οποίο θα λήξει, και θα λήξει άμεσα.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλα τα μέλη μας, αλλά και το σύνολο των αναβατών μοτοσυκλέτας ασχέτως αθλήματος, να στηρίξουν αυτή την απόφαση με σαφή στόχο να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα.

Ο ΣΑΜΕ στηρίζει και επικροτεί τα λεγόμενα του κ. Δουβή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται στο αμέσως επόμενο διάστημα να μείνει άπραγος. Οι ήδη προγραμματισμένες εκ μέρους μας κινήσεις αφορούν στα εξής:

1. Με αρχή την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΑΜΕ πρόκειται να αποστέλει σε καθημερινή βάση επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και fax προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, με ειδική σύσταση προς τον ίδιο τον υπουργό.

2. Σημαντική προταιρεότητα στην ατζέντα του ΣΑΜΕ θα είναι η προσπάθεια συσπείρωσης με κάθε μέσο όλων των αρμόδιων φορέων – συλλόγων οι οποίοι αποτελούν τα όργανα των λοιπών αθλημάτων της μοτοσυκλέτας.

3. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και για ένα εύλογο χρονικό περθώριο δύο εβδομάδων, εάν το ζήτημα της αναγνώρισης δεν έχει ακόμη επιλυθεί, να προχωρήσουμε εκ νέου σε κίνηση – πορεία διαμαρτυρίας, με όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους τους κλάδους του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

4. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη, και ως εκ τούτου πρόκειται να δημιουργήσουμε μια ειδική ονομαστική και ενυπόγραφη λίστα με τους αναβάτες οι οποίοι θα στηρίξουν την επιλογή της προσωρινής αποχής από όποια αθλητική διοργάνωση. Ενδεικτικά αναφέρεται πως όλα τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΜΕ έχουν ήδη καταγράψει το όνομά τους στην εν λόγω λίστα.

Πιστεύουμε πως οι κινήσεις μας δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν από τον χώρο των υπαρχόντων ομοσπονδιών να μείνει άπραγος και θα ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις από όλες τις πλευρές για αναγώριση. Σας καλουμε να στηρίξετε την προσπάθεια, πιστεύοντας πως στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα μόνο μια ανάλογη ριζοσπαστική λύση μπορεί να βοηθήσει.

Είμαστε ανοικτοί σε όποιες προτάσεις, υποδείξεις από τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και όλου του χώρου γενικότερα και περιμένουμε την στήριξή σας.
Γραφείο Τύπου ΣΑΜΕMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.041564 seconds. ]