Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Green Project 2012 Moving Exhibition στο Ίδρυμα ΚακογιάννηΚατά τη διάρκεια του οδοιπορικού «Green Project στην Ευρώπη: Αθήνα – Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά - νότου», που θα πραγματοποιήσει η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Green Project Organisation» από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2012, θα ταξιδέψει μαζί της και θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εθνικές Επιτροπές της UNESCO η «Green Project 2012 Moving Exhibition», σε όλες τις 13 πρωτεύουσες των χωρών του οδοιπορικού: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Δανία, Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, και Βέλγιο.

Η «Green Project 2012 Moving Exhibition» είναι ένα όχημα κατανόησης των διαφορετικών φωτογραφικών απεικονίσεων του περιβάλλοντος, σε όλες τις εκφάνσεις του.

Οι φωτογράφοι  ζώντας και αναπνέοντας μέσα από αυτό, ή ακουμπώντας τις βαθιές σκέψεις, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις τους μας αποκαλύπτουν έναν άλλον τρόπο να το προσεγγίσουμε. Φυσικό, βιομηχανικό και αστικό περιβάλλον προβάλλονται μέσα από διαφορετικούς και ποικιλόμορφους τρόπους  που αντηχούν και το εύρος αυτής της παρουσίασης. 

Η «Green Project 2012 Moving Exhibition» είναι ένα φωτογραφικό ταξίδι 14 Ελλήνων φωτογράφων και περιλαμβάνει δείγματα τεκμηριωτικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, φωτογραφίας τοπίου, και φωτογραφίας που παράγεται από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο.

Η έκθεση γίνεται με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Δρ. Νίνας Κασσιανού και περιλαμβάνει περιβαλλοντικές φωτογραφίες των Ελλήνων καλλιτεχνών Μυρτούς Αποστολίδου, Γιώργη Γερόλυμπου, Βαγγέλη Γεωργά, Θαλασσινής Δούμα, Δημήτρη Κοιλαλού, Ηλία Κοσίντα, Στεφανίας Μιζάρα, Ηλία Μπουργιώτη, Σούλας Παλέντζα, Δημήτρη Ρίζου, Γιάννη Τζώρτζη, Χρύσας Τσοβίλη, Ηλία Χατζάκη, Συμεών Χατζηλίδη, καθώς και από το φωτογραφικό αρχείο της ΔΕΗ.

Τα εγκαίνια της πρώτης παρουσίασης της Κινητής Έκθεσης Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας: «Green Project 2012» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού «Green Project στην Ευρώπη: Αθήνα – Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά - νότου», η έκθεση θα είναι ανοικτή στο Ελληνικό κοινό χωρίς εισιτήριο, στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 18:00 – 22:00 καθημερινά από 26/7 μέχρι 31/8/2012 (σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Κακογιάννη θα παραμείνει κλειστό από 3/8-23/8/2012).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.green-project.org  κιν. 6974 796797 και 6977 369982

Συνδιοργάνωση: Green Project Organisation και Ίδρυμα Κακογιάννη

Η Green Project Organisation (GP) είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2008 από την εθελοντική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών για την πραγματοποίηση των «green photo journeys», με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της φωτογραφίας. Η GP τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει αποσπάσει το «Μεγάλο Βραβείο Διεθνούς Συμμετοχής» του “Festival del’ Image Environnementale 2010” στο Παρίσι, και το «Τρίτο Βραβείο για το Clean Development Mechanism» του “United Nations Framework Convention on Climate Change 2012” στο Κανκούν.
Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» από τη δημιουργία του Πολιτιστικού του Κέντρου τον Μάρτιο του 2010, καταρτίζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αντάξιο της εμπειρίας και του καλλιτεχνικού διαμετρήματος του Ιδρυτή του, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με γνωστά Ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έγκυρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, work shops και εισάγοντας νέους θεσμούς που υποστηρίζουν νέους δημιουργούς.


Σχετικά links
Green-Project.org
Facebook Page
H διαδρομή του ταξιδιού στο google maps
Αναλυτική παρουσίαση
Σχετική συζήτηση στο forum

Προηγούμενα ταξίδια

Αθήνα – Κειπ Τάουν

Πρώτο μέρος
Δεύτερο μέρος
Τρίτο μέρος
Τέταρτο μέρος

Αθήνα – Πεκίνο
Πρώτο μέρος
Δεύτερο μέρος
Τρίτο μέρος


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.018505 seconds. ]