Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Rally Pharaons 2014: Δεύτερο σκέλος
Καυτή Αιγυπτιακή έρημος για τις ομάδες!

Ο Nasser Al-Attiyah πετούσε σήμερα στην έρημο, προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο χρόνο της προηγούμενης μέρας. Μέχρι το πρώτο τμήμα, είχε καταφέρει να περάσει τον Erik van Loon.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλει να νικήσει και κυνήγησε τους Vasiliyev και Yazeed Al-Rahji κάτω από τον καυτό Αιγυπτιακό ήλιο. Τελικά ύστερα από 325 χιλιόμετρα επιλεγμένης διαδρομής και σχεδόν τέσσερις ώρες οριακή οδήγησης κατάφερε να περάσει με 1 λεπτό και 57 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Vasilieyev.

Ο Juan Carlos Salvatierra πήρε τη σημερινή ειδική πάνω στην  Speedbrain 450 του. Πάντως η σημερινή μέρα ήθελε προσοχή, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 45 βαθμούς και με δυσκολία μπορούσαν οι αναβάτες να συγκεντρωθούν!

Ο Stefano Turchi κατάφερε να τερματίσει με το KTM 690 του, μαζί με άλλους ομόσταυλους του:
«Μετά τον ανεφοδιασμό, αποφασίσαμε να συνταξιδέψουμε, καθώς είχε τόσο πολύ ζέστη που δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ πλέον. Η άμμος ήταν απίστευτα ζεστή και μαλακιά!

Για τους αναβάτες αυτή ήταν μια ιδιαίτερα σκληρή μέρα. Στο πρώτο σημείο ελέγχου διέλευσης σταμάτησα και γέμισα το κράνος μου  με νερό. 5 λεπτά αργότερα ήταν ήδη στεγνό!

Πάντως η διαδρομή σήμερα ήταν απίστευτη! Έπιασα 140χμ/ω με τη μοτοσυκλέτα μου, χωρίς να το πολυζορίζω. Στις πέτρες οδηγούσα συνεχώς με πρώτη, ήταν σαν trial. Στη συνέχεια ήρθαν τα βουνά, τα οροπέδια και στο τέλος οι αμμόλοφοι.

Η σημερινή μέρα είχε τα πάντα, ταχύτητα, τεχνικά κομμάτια και αμμόλοφους, μόνο η τρελή ζέστη μας τα χάλασε».


Η έρημος προσφέρει ένα ιδανικό πεδίο για αγώνα, με μεγάλες αμμώδεις διαδρομές, βαθιά φαράγγια και ατελείωτα ανηφορικά.
Τα αυτοκίνητα φτάνοντας στις πέτρες των φαραγγιών απλά κοπανιούνται από τον ένα βράχο στον άλλο, προσπαθώντας να κρατηθούν στην ευθεία.
Τα μοτέρ ουρλιάζουν και η ηχώ αναπαράγει τον ήχο τους, σπάζοντας την ησυχία.


Ο Yazeed Al-Rahji, άνοιξε τη σημερινή διαδρομή με το Overdrive Hilux και πάλεψε με τους Nasser Al-Attiyah και Vladimir Vasilyev: «Σήμερα είχαμε δύο λάστιχα και χάσαμε λίγο χρόνο, οι πέτρες είναι κοφτερές σαν ξυράφι εδώ! Πριν έρθουμε εδώ, φοβόμαστε λίγο για το τι θα αντιμετωπίσουμε, αλλά τελικά είμαι χαρούμενος που ήρθα στο Pharaons Rally».
Πίσω από τις μεγάλες ομάδες, είναι ο Miroslav Zapletal, που πήρε την πέμπτη θέση σήμερα με το Hummer H3 του: «Το κατασκευάσαμε με μια μικρή ομάδα, έχουμε μόλις επτά άτομα που δουλεύουν στο αυτοκίνητο. Φέτος πειραματιζόμαστε με έναν κινητήρα diesel και είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι πέμπτος σήμερα!

Είναι πολύ όμορφα εδώ στην Αίγυπτο και το δρομοβιβλίο είναι πολύ καλό. Η ζέστη είναι ένα θέμα, αλλά τέτοια εποχή είναι και αναμενόμενη. Σήμερα δεν είχα τεχνικά προβλήματα, αλλά έκανα ένα λάθος σε έναν αμμόλοφο και κολλήσαμε. Το να προσπαθείς να ξεκολλήσεις αυτό το αυτοκίνητο, σκάβοντας στην άμμο μέσα σε αυτή τη ζέστη, πίστεψε με, είναι μεγάλο ζόρι!»
Η συμμετοχή στο Pharaons είναι εύκολη: Επιλέγεις απλά την κατηγορία Raid που είναι μια ειδική κατηγορία για απλά 4Χ4 και ακολουθείς την ίδια διαδρομής με τον αγώνα:
«Ξεκινήσαμε μπροστά από τον αγώνα σήμερα,» λέει ο Amir Kirollos, που έχει έρθει στο Pharaons αρκετές φορές σαν βοηθός σε μια Αιγυπτιακή ομάδα και που φέτος συμμετέχει στο παιχνίδι με ένα Toyota Land Cruiser HZJ79.

«Είναι ένα όχημα που μπορείς να εμπιστευτείς στην έρημο.
Στην Raid ακολουθούμε την ίδια διαδρομή με τον αγώνα, αλλά σε πολύ πιο ήρεμους ρυθμούς. Χωρίς το άγχος του χρονομέτρου, μπορείς να επιλέξεις την πιο εύκολη προσέγγιση ενός λόφου ή να απολαυσεις την θέα ενός ορεινού περάσματος χωρίς να χάσεις την περιπέτεια του αγώνα!»


Σήμερα η ομάδες έφτασαν στην El Dahkla, μια όμορφη όαση στη μέση της ερήμου. Υπάρχει αρκετό νερό ώστε η τοπική ομάδα να έχει ένα καταπράσινο γήπεδο, αγελάδες κυκλοφορούν στην πόλη και η αντίθεση με τη σημερινή διαδρομή δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη!

Αύριο ο αγώνας μεταφέρεται από την El Dahkla στην Baharia μέσω μιας επιλεγμένης διαδρομής 300 χιλιομέτρων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα και όλοι δέχτηκαν με ευχαρίστηση την πολύ πρωινή αναχώρηση!


Κείμενο του συνεργάτη μας: [Niels Hatzmann]
Φωτογραφίες του ιδίου
Απόδοση και καρυκεύματα: [Σπύρος Κατσιμαλής]

Σχετικά links
Rally Pharaons
Rally Pharaons 2014: Ready to go!
Rally Pharaons 2014: Prologue
Rally Pharaons 2014: Πρώτη μέρα με πλοήγηση

Pharaons Rally 2014 - Off-Road.gr Gallery
2st StageMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.019490 seconds. ]