Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Rally Pharaons 2014: Τρίτο σκέλος
Βαθιά στην Αιγυπτιακή έρημο!


Ο Yazeed Al-Rajhi κράτησε το προβάδισμα στη γενική ύστερα από το τρίτο σκέλος του Pharaons Rally, τερματίζοντας μόλις 1 λεπτό και 23 δεύτερα πίσω από το σημερινό νικητή του σκέλους Nasser Al-Attiyah:
«Ναι νικήσαμε, αλλά είμαστε 7’38’’ πίσω από τον Yazeed και είναι δύσκολο να τον πιάσεις!» λεει ο συνοδηγός του Nasser, Matthieu Baumer.

Εντωμεταξύ στις μοτοσυκλέτες ο Juan Carlos Salvetierra κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του μπροστά από τους άλλους αναβάτες. «Παρόλο που έχω μια αρκετά μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους δεν επαναπαύομαι» αναφέρει ο Juan Carlos.


Το σημερινό σκέλος ήταν γρήγορο και εύκολο, εξελισσόμενο μέσα στα βουνά, επιτρέποντας στους αγωνιζόμενους να αναρρώσουν από τη χθεσινή καυτή μέρα. Με τα συναισθήματα από χθες ακόμα νωπά, όλοι ευχαριστήθηκαν το εύκολο δρομοβιβλίο και τη σχετική δροσιά που παρείχαν τα βουνά: «Δεν είναι κακό να έχεις μια δύσκολη ειδική» αναφέρει ο οργανωτής Abdelhamid Abouyoussed, «πρέπει να έχεις κάτι δύσκολο, μια πρόκληση που όλοι θα θυμούνται».

Ο Juan Carlos Salvatierra, επικεντρώθηκε στην ανάγνωση του δρομοβιβλίου: «Ανοίγοντας την διαδρομή, θέλει προσοχή. Δεν έχεις κάποιον άλλο να προηγείται, είσαι μόνος σου και πρέπει να πλοηγηθείς σωστά»

Κάποιες φορές τα ίχνη του οργανωτή είναι ορατά και παρέχουν μια μικρή βοήθεια.
«Μερικές φορές βοηθά, αλλά στην πρώτη ειδική έκανα λάθος, ακολουθώντας τα περισσότερο από ότι έπρεπε και μετά έπρεπε να γυρίσω πίσω για να βρω το σημείο πλοήγησης»


Για τους αναβάτες είναι πιο σκληρός ένας αγώνας Rally Raid.
Πρέπει να πλοηγούν και να οδηγούν ταυτόχρονα: «Ο στόχος μου είναι να είμαι ο ταχύτερος, ακόμα και όταν η πλοήγηση είναι δύσκολη,»  λέει o Juan Carlos, «Είναι δύσκολο, αλλά εξασφάλισα μια καλή διαφορά στο δεύτερο σκέλος και τώρα μπορώ να έχω λίγο περισσότερο χρόνο να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα είχαμε 100 χιλιόμετρα Cap (Προβολή με πυξίδα) και έφτασα στο σημείο με μόλις 600 μέτρα διαφορά!»
O Domenico Cipollone, λατρεύει τους βράχους και τα βουνά και έτσι σήμερα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος: «Κατάφερα να περάσω αρκετούς μέσα στη διαδρομή και αυτό με γέμισε ικανοποίηση!»

Ύστερα από την ειδική των 300 χιλιόμετρων τώρα κάθεται στη σκιά για να χαλαρώσει λίγο. Το μάτι του είναι πρησμένο και μπλε από μια πτώση που είχε σε προηγούμενη μέρα.

«Φαντάσου να οδηγείς στους αμμόλοφους, σκαρφαλώνοντας πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα, είναι ένα φανταστικό συναίσθημα».

«Ταξίδευα με 130χλμ/ω όταν ξαφνικά η έχασε δύναμη,» αναφέρει ο Stefano Chiussi:
«Στην αρχή έπεσα από τα 130χλμ./ω στα 100 και στη συνέχεια άρχισα να κατεβάζω για να μπορέσω να διατηρήσω κάποια ταχύτητα. Νόμιζα ότι μου ψόφησε. Είναι η πρώτη φορά που έχω στόχο θέση στο βάθρο και όπως καταλαβαίνεται έχω ιδιαίτερο άγχος.
Σταμάτησα να δω τι συμβαίνει και άκουσα μακριά τους άλλους να έρχονται. Νόμιζα ότι είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον κύλινδρο, αλλά τελικά ήταν απλά ένα βουλωμένο φίλτρο βενζίνης. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα!»Η μάχη ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι μεγάλη και όλα μπορούν να συμβούν.

O Vasilyev στο Mini ήταν πολύ γρήγορος στο πρώτο τμήμα της ειδικής αλλά στη συνέχεια είχε προβλήματα που του στοίχισαν μια ώρα, ρίχνοντας τον στην τέταρτη θέση πίσω από τον Marek Dabrowski. «Σταματήσαμε να του δώσουμε μερικά εργαλεία», λέει ο Wouter Rosegaar, που ευχαριστήθηκε τη σημερινή διαδρομή.
«Δεν είναι τελικά τόσο δύσκολα εδώ, τουλάχιστον όχι όπως το περίμενα, εκτός από τη ζέστη που μας κόστισε αρκετό χρόνο χθές».
H Yara Shalaby, συμμετέχει με το Toyota HDJ80 στην ομάδα με τον Tarek El Erian. Ο Tarek έχασε σήμερα την καλή του θέση όταν του έσκασε το μοτερ στο πορτοκαλί buggy του.

O Tarek έκανε τα πάντα για μια καλή θέση στο Pharaons Rally, αλλά τώρα η τιμή της ομάδας είναι στα χέρια της Yara Shalaby.

Η Yara κατάφερε να τερματίσει τη χθεσινή ειδική, νωρίς σήμερα το πρωί, ύστερα από μια ατελείωτη νύκτα στους αμμόλοφους:
«Χθες αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, δεν τα βάζω εύκολα κάτω και παλεύαμε με τους αμμόλοφους μέχρι τις 01:00 το βράδυ. Πέσαμε για ύπνο δίπλα στο αυτοκίνητο.
O συνοδηγός μου είναι αστέρι, συνεχίσαμε αμμόλοφο με τον αμμόλοφο, αλλά τη νύκτα δεν μπορείς να δεις τίποτα. Τελικά με το πρώτο φως η άμμος σκλήρυνε και καταφέραμε να τερματίσουμε την διαδρομή, μόλις 20 λεπτά πριν την σημερινή μας εκκίνηση. Ίσα που προλάβαμε να αλλάξουμε φίλτρα και φύγαμε ξανά!»
Το μπλέ Isuzu του Adham Mostafa κάνει μαθήματα πτήσης αυτή τη βδομάδα, ξεπερνώντας τα 130χλμ/ω στα γρήγορα κομμάτια. Ο Adham είναι συνηθισμένος στα γρήγορα αυτοκίνητα και προσαρμόστηκε γρήγορα στην T2: «Χθες ήταν μια πραγματική περιπέτεια για εμάς. Φτάσαμε στους αμμόλοφους αργά και τους περάσαμε νύκτα. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Οι δυο μας να προσπαθούμε να βγάλουμε το Isuzu στον τερματισμό μέσα στη νύκτα!»


Σήμερα οι ομάδες έφτασαν στην Bahari, το αρχαίο κέντρο των καμηλιέρηδων. H Αίγυπτος είναι γεμάτη με όμορφα μέρη, οάσεις, μοναδική μορφολογία εδάφους και ο αγώνας φέρνει τους συμμετέχοντες βαθιά στην ομορφιά και την σκληρότητα της χώρας.

Αύριο ο αγώνας ξεκινά και τερματίζει στην Baharia με έναν κύκλο 315 χιλιομέτρων μέσα στους αμμόλοφους. Στη συνέχεια ο αγώνας θα ακολουθήσει το δρόμο για τις πυραμίδες!


Κείμενο του συνεργάτη μας: [Niels Hatzmann]
Φωτογραφίες του ιδίου
Απόδοση και καρυκεύματα: [Σπύρος Κατσιμαλής]

Σχετικά links
Rally Pharaons
Rally Pharaons 2014: Ready to go!
Rally Pharaons 2014: Prologue
Rally Pharaons 2014: Πρώτη μέρα με πλοήγηση
Rally Pharaons 2014: Δεύτερο σκέλος

Pharaons Rally 2014 - Off-Road.gr Gallery
3st Stage
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.027403 seconds. ]