Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Μυτιλήνης 25 -26 Οκτ.03


Στις 25 και 26 Οκτωβρίου ,Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, έγινε ο διήμερος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro στην Μυτιλήνη τον οποίο οργάνωσε η Ενωση Δικυκλιστών Λέσβου (Ε.ΔΙ.Λ) σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και με τον οποίο ολοκληρώθηκε το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro.


Συμμετείχαν περίπου 80 αθλητές  οι οποίοι  στελέχωσαν τις 7 κατηγορίες που περιελάμβανε το πρόγραμμα και οι οποίες ήταν :
A1. Δίχρονα εως 125 cc ,  A2. Δίχρονα εως 250 cc  , B3. Τετράχρονα εως 250cc , Β4. Τετράχρονα εως 450cc,  Β5. Τετράχρονα  ανω των 450cc , Γ6.   Βετεράνοι και Γ7.  Νέοι Αναβάτες.

Ο αγώνας περιελάμβανε εκτός από την κανονική διαδρομή και 3 ειδικές διαδρομές :  1. Καμμένο Δάσος  2. Πολυχνίτος και 3. Ανάβαση Ολύμπου από τη θέση Πηγή Τσίγκου.
Η πρώτη μέρα του αγώνα περιελάμβανε 3 γύρους και η δεύτερη 2 γύρους.

Ο τελευταίος αυτός αγώνας  συνάντησε δυσκολίες  πριν ακόμα την έναρξή του καθότι ο καιρός δεν επέτρεψε στους αθλητές που θα ερχόταν από Αθήνα να καταφέρουν να φύγουν από τον Πειραιά την Πέμπτη.

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων  υπήρξε κρίσιμη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα καθυστέρηση αλλά τελικά  οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν οριακά με αποτέλεσμα αθλητές να φύγουν  από τον Πειραιά την Παρασκευή το πρωί και να φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης την ίδια μέρα το βράδυ.Λόγω της καθυστερημένης άφιξης ,οι αναβάτες πήγαν από το πλοίο κατευθείαν  στο σημείο εκκίνησης του αγώνα ,στον οργανωμένο χώρο που είχε προετοιμάσει η Ε.ΔΙ.Λ δίπλα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο των μηχανών τους,  με το ψιλόβροχο και τις διακοπές ρεύματος να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες.

Τελικά οι διαδικασίες ελέγχου ολοκληρώθηκαν ,όλες οι μηχανές κλείστηκαν σε περιφραγμένο χώρο και οι αθλητές αναχώρησαν για το ξενοδοχείο ώστε να ξεκουραστούν για την επόμενη πρώτη μέρα του αγώνα.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Οκτ.03  στις 09:30  άρχισε ο αγώνας και ξεκίνησε  ο πρώτος αθλητής.Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η δυσκολία αναμενόταν  μεγάλη και οι διοργανωτές έδοσαν εντολή να μην μετρήσει καμμία ειδική διαδρομή στον πρώτο γύρο. Η πρώτη μέρα λόγω της βροχής και της λάσπης ήταν πολύ κουραστική και η διαδρομή πολύ δύσκολη.

Ειδικά στην διαδρομή ανάβασης του Ολύμπου από το Αμπελικό (και στην ανάλογη ειδική) οι αναβάτες δυσκολεύτηκαν πολύ λόγω της λάσπης, της έντονης κλίσης αλλά και του πετρώδους των μονοπατιών με αποτέλεσμα αρκετοί αναβάτες με τις  μηχανές τους  να κολλήσουν  σε ένα έντονα ανηφορικό κομμάτι  και να δυσχεραίνουν ετσι και την ανάβαση των επομένων διερχομένων αναβατών.
Μόνο οι 10 πρώτοι διαγωνιζόμενοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα καθυστέρησης σε αυτό το κομμάτι. Η πρώτη αυτή μέρα του αγώνα λογω της δυσκολίας της ,χαρακτηρίστηκε από κάποια μικροατυχήματα , μηχανικές βλάβες ,λάστιχα  και κάποιες εγκαταλείψεις ήδη από το τέλος του πρώτου γύρου (περίπου 15).

Την δεύτερη μέρα του αγώνα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές ,η λάσπη είχε υποχωρήσει και οι αθλητές (συνολικά 60 περίπου) ολοκλήρωσαν χωρίς  προβλήματα  τους 2 γύρους της συνολικής διαδρομής.

Την τελευταία μέρα, Κυριακή 26 Οκτ.03  στις 15:00  έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές καθώς επίσης και αναμνηστικών πλακετών στους συμμετέχοντες.
Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη ποικιλία των διαδρομών (και την δυσκολία αυτών,εστω και αυτής της πρώτης δύσκολης μέρας,ετσι είναι το enduro άλλωστε) και την άψογη διοργάνωση του αγώνα από την Ε.ΔΙ.Λ.Οι  αθλητές της Ε.ΔΙ.Λ ήταν και αυτοί πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την διοργάνωση του αγώνα όσο και από την απόδοσή τους σ αυτόν αφού πήραν αρκετές διακρίσεις.

Αποτελέσματα Σαββάτου

Αποτελέσματα Κυριακής


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.019620 seconds. ]