Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Νέα απο το Jimny Club

1Εκδρομή στα Χάσια όρη
Ο πολύ ενεργός σύλλογος κατόχων Jimny, διοργανώνει δυο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Η πρώτη αφορά εκδρομή στα Χάσια όρη στις 15-16-17 Απριλίου.
Αντικειμενικός σκοπός της εκδρομής και του αρχηγού της να βρούν και να χαρτογραφήσουν κρυφές γωνιές αυτών των ανεξερεύνητων από πολλούς βουνών

Εθελοντικός καθαρισμός Πεντέλης
Η δεύτερη δραστηριότητα η οποία θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ , έχει σκοπό τον καθαρισμό, πρίν το καλοκαίρι περιοχών του όρους Πεντέλη απο σκουπίδια που δυστυχώς(!) έμειναν πίσω μετά από αγώνα 4χ4 στην περιοχή.Μία εξερεύνηση στα Χάσια όρη.
Άγνωστα στις μέχρι τώρα περιπλανήσεις μας τα όρη Χάσια στέκουν αγέρωχα βόρεια από την Καλαμπάκα ανάμεσα σε Νότια και βόρεια Πίνδο και χωρίζουν την Καλαμπάκα από τα Γρεβενά.

Αντικειμενικός μας σκοπός είναι να χαράξουμε διαδρομή για μετέπειτα εκδρομή του συλλόγου, οπότε κάθε χωματόδρομος και υποψία δρόμου είναι ο στόχος μας.

Πρόγραμμα
1η μέρα Παρασκευή 15/05: Αναχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο ομάδες από ξεχωριστά μέρη θα σμίξουν στην Καλαμπάκα το βράδυ της παρασκευής. Θα ορισθεί αρχηγός του κονβόι που θα ξεκινήσει από την Αθήνα για να βρεθεί με τη βόρεια ομάδα. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

2η μέρα Σάββατο 16/05: Έγερσης στις 9 το πρωί και μετά τις ετοιμασίες αναχώρηση για το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!!!
Παίρνουμε αρχική πορεία βόρεια από την Καλαμπάκα και μπαίνουμε σε χώμα με την πρώτη ευκαιρία ώστε να ανηφορίσουμε προς τα βουνά.
Κατά το μεσημεράκι στάση για φαγητό και συνεχίζουμε.

Αναλόγως με τον καιρό, την όρεξη αλλά και τις τάσεις του βουνού υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε και νυχτερινά κομμάτια. Επιστροφή στη βάση (Καλαμπάκα) για ξεκούραση, ανεφοδιασμό σε δυνάμεις και αναγνωριστική στην βραδινή ζωή της Καλαμπάκας αλλά και στις κοιλιόδουλες ευχαριστίες που μπορεί να προσφέρει!!!
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα Κυριακή 17/05: Έγερσης στις 10 το πρωί και συνεχίζουμε την περιπέτεια. Αναλόγως με την πορεία της 2ης μέρας το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί αναλόγως. 3 επιλογές: συνέχιση εξερεύνησης στα Χάσια, εξερεύνηση στα Αντιχάσια ή επίσκεψη στα Μετέωρα και τους επιβλητικούς βράχους.
Φαγητό σε τοπική ταβέρνα και αναχώρηση κατά τις 5 το απόγευμα για τις μεγαλουπόλεις μας.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στη φύση της εκδρομής. Εξειδικευμένη συνεπάγεται πιθανά περάσματα από δύσκολα σημεία όχι μεγάλου βαθμού όμως. Γι’ αυτό δεν επιδιώκουμε κασκαντεριλίκια (κοινώς).
Εξερευνητική σημαίνει πολλά. Το κυριότερο ότι δεν γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε στην περιοχή. Σε πολλές περιπτώσεις θα είναι μόνη οδός η αναστροφή, αρκετές φορές θα περάσουμε από τα ίδια μέρη αν κάποιος δρόμος κάνει κυκλική διαδρομή ενώ αν βρεθούμε σε σημεία όπου απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού...το συζητάμε.

Επίσης το υπέδαφος είναι άγνωστο όπότε οι συνθήκες, λάσπη, χιόνι, πέτρα, κλπ, είναι αναμενόμενα.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!
Επικοινωνία : τηλ 6936944076


Αγώνες και φύση: Καθαρισμός της Πεντέλης
Στις εκδρομές πρέπει να καταπονούμε την φύση το ελάχιστο δυνατόν και μόνον για λόγους ασφαλείας να προχωράμε σε καταστροφή όπως το κόψιμο ενός δέντρου , που και πάλι δεν το επικροτώ και θα προτιμούσα από το να κόψω ένα υγιές δέντρο να γύριζα πίσω. Ουτε λέξη βέβαια για σκουπίδια , μαζί με τα αυτοκίνητα ,το λέμε πάντα εξάλλου , μια σακούλα σκουπιδιών.

Τους αγώνες όμως πρέπει να τους δούμε από άλλη οπτική γωνία. Αποτελούν το πρόσωπο του 4χ4 πρός τα έξω και με την διαφήμιση που έχουν οι αγώνες με τις συνεχείς παρουσιάσεις μέσα από τον Ειδικό τύπο και τα ΜΜΕ μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί είτε για την κλείσιμο των δασικών δρόμων για τους 4κίνητους(κάτι που συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη ως επί το πλείστον) ή τον τρόπο για να δείξουμε τις ευαισθησίες μας για την φύση.

Τελικά δεν είμαι σίγουρος για το τί ακριβώς γίνεται. Διαβάζω για πασαλάκια, για κορδέλες , για διαδρομές ....διαβάζω από διοργανωτές αγώνων για την αξία του fair play και μετά βλέπω αυτό ...

Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ θα διοργανώσει μια εθελοντική προσπάθεια για καθαρισμό πρίν το καλοκαίρι περιοχών του όρους Πεντέλη.
Γυαλιά που είναι επικίνδυνα καθώς μπορούν να προκαλέσουν φωτιά , ευφλεκτα αντικείμενα, αλλά και σκουπίδια που δυστυχώς(!) έμειναν πίσω μετά από αγώνα 4χ4 στην περιοχή θα μαζευτούν.

Την ίδια ώρα θα υπάρχει χώρος στον οποίο θα ξεκουραζόμαστε και που αναψυκτικά και μουσική θα μας ξεκουράζουν.

Μια συζήτηση για τους Αγώνες και την φύση  εδώ  και αναμείνατε για ανακοίνωση για το χρόνο και τον τόπο της προσπάθειας αυτής.

[Δελτίο τύπου Jimny Club]

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.022848 seconds. ]