Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Ανοικτή επιστολή ΣΟΑΑ

Ανοικτή επιστολή, προς τον πρόεδρο της ΕΘΕΑ, την ΕΘΕΑ, τους αγωνιζόμενους, οργανωτές, κριτές και στελέχη αγώνων απέστειλε στις 12/10/2005, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, το περιεχόμενο της οποίας, παραθέτουμε.

Η ΕΘΕΑ, απάντησε σχετικά σήμερα 14/10/2005.

Ανοικτή επιστολή ΣΟΑΑ

ΑΘΗΝΑ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2005

Προς: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΕΑ,
ΕΘΕΑ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΚΡΙΤΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΩΝΩΝ.


Το νέο διοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, αποτελούµενο από νέους και παλιούς οδηγούς, ,χωµάτινους , ασφάλτινους, αναβασάκηδες και πισταδόρους, µέσα στο πρώτο εξάµηνο της θητείας του, αποφάσισε να τηρήσει χαµηλό προφίλ, έδωσε έµφαση στο να ενηµερωθεί σφαιρικά για τα προβλήµατα του χώρου µας και να επικεντρωθεί στις κατ’ αρχήν επαφές, που βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι διαπιστώσεις μας ήταν οι αναμενόμενες και ίδιες με αυτές που οι προκάτοχοί μας ανέφεραν. Όλοι οι επιμέρους τομείς της διοίκησης, νομοθεσίας, εφαρμογής κανονισμών, εκπαίδευση και έλεγχος των αρχόντων των αγώνων, διενέργειας και προδιαγραφών αγώνων, ασφάλεια των αγώνων αλλά και ασφάλιση των αγωνιζομένων και κριτών, προβολή, επικοινωνία και image των αγώνων και των σχετικών εκδηλώσεων, χρήζουν σημαντικών βελτιώσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις εκ θεμελίων αναδιοργάνωση.

ΟΛΑ αυτά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι δουλειά του Συνδέσμου μας, EINAI όμως δουλειά μας να απαιτήσουμε την άμεση εφαρμογή τους.
Δεν πρέπει να διαφεύγει από το νου κανενός ότι οι αγώνες και όλος ο θίασος περί αυτών, χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους αγωνιζόμενους!!!
Είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ που η ΕΘΕΑ διοικείται από ανθρώπους που γνωρίζουν από αγώνες και σίγουρα έχουν τη διάθεση να κάνουν τις βαθειές τομές που χρειάζεται για να αρχίσει η ανάκαμψη των αγώνων σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
- Τη δημιουργία άμεσα λειτουργικού φορέα (με επαγγελματικές δεσμεύσεις), που θα ασχοληθεί με πρόγραμμα και όραμα με την προβολή και σωστή επικοινωνία, των κάθε είδους αγώνων, Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ).
- Τη δημιουργία φορέα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη δημιουργία προδιαγραφών διενέργειας αγώνων όσον αφορά στην ασφάλεια οδηγών – κριτών – θεατών και διαδρομών, αλλά το κυριότερο, με την ουσιαστική ΕΦΑΡΜΟΓΗ χωρίς καμιά παρέκκλιση των προδιαγραφών αυτών.
- Την ουσιαστική ενημέρωση για το θέμα της ασφάλισης ιδίων και προς τρίτους και την άμεση αναβάθμιση των ποσών καλύψεων, σε ανθρώπινα επίπεδα.
- ΑΜΕΣΗ μείωση των παραβόλων συμμετοχής στους αγώνες και εξεύρεση πόρων για την οργάνωση, από χορηγούς και το κράτος.
- Θέσπιση ουσιαστικών εξετάσεων για την έκδοση αγωνιστικής άδειας οδήγησης.
- ‘Αμεση λύση στο θέμα των κριτών, απομάκρυνση ή ουσιαστική εκπαίδευση των «κακών» κριτών και δημιουργία σχολής κριτών που θα παράγει συνεχώς νέα άτομα που θα στελεχώνουν με γνώση και συνέπεια τους αγώνες.
- ΑΜΕΣΗ και δίκαια λύση στο τεράστιο πρόβλημα των αναγνωρίσεων στα ράλλυ (χώμα-άσφαλτος) και τις αναβάσεις, για να σταματήσει το κρυφτούλι και η κοροϊδία.
- Δημιουργία «ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», δηλαδή μηχανισμού που θα προωθεί ταλέντα σε αγώνες κάθε μορφής στο εξωτερικό, με τη βοήθεια του κράτους και της ΕΘΕΑ.
- Άμεση νομοθετική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των αγωνιστικών αυτοκινήτων με τρέιλερ, αφού το νομοθετικό κενό που υπάρχει, αναγκάζει τους οδηγούς σε οικονομική αιμορραγία, αδίκως!!

Κύριοι,
Οι οδηγοί, αυτοί δηλαδή που πληρώνουν, όχι μόνον για να έχουν αυτοκίνητα και να γίνονται αγώνες, αλλά αυτοί που συντηρούν με κάθε τρόπο την ΕΘΕΑ, τους κριτές, τις λέσχες και όλο το στερέωμα των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ζητούν από την ΕΘΕΑ λύσεις άμεσα εφαρμοστέες και πρόγραμμα αναβάθμισης.

Κύριε Πρόεδρε της ΕΘΕΑ,
Δεν αμφισβητούμε καθόλου τις θετικές προθέσεις σας, αντίθετα είμαστε αρωγοί της όποιας προσπάθειάς σας για την εκ θεμελίων αναβάθμιση του χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ 10.000 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΤΩΝ 500+ ΑΓΩΝΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΤΩΝ 4.500.000 ΕΥΡΩ (τουλάχιστον) τζίρου το χρόνο, να ξεφύγει από τα στενά και μίζερα πλαίσια ενός απλού σωματείου περιηγήσεων και να στηριχθεί σε μια πυραμίδα με γερές και σωστές βάσεις για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τους Εταίρους μας στην Ευρώπη σε οδηγικές και οργανωτικές δυνατότητες, προβολή, ασφάλεια και απήχηση στις πλατειές μάζες (που γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο από τη μια πλευρά, ενώ άφησαν άδειες τις ειδικές του Ράλλυ ΕΛΠΑ από την άλλη).

Οι οδηγοί δικαιολογημένα πιέζουν αφόρητα για αναβάθμιση και είναι έτοιμοι, αν δεν εισακουσθούν, να την απαιτήσουν με όποιον τρόπο χρειαστεί!!!
Απάντηση ΕΘΕΑ στην "ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΑΑ"

Σε σχέση με την ανοικτή επιστολή του ΣΟΑΑ, η ΕΘΕΑ αντικρούει τόσο το ύφος όσο και την μομφή ότι δήθεν λειτουργεί σε μίζερα πλαίσια Σωματείου Περιηγήσεων!

Είναι ανακριβές ότι ο ΣΟΑΑ πιέζει αφόρητα, καθ’ ότι μετά την επίσκεψη του νέου ΔΣ του ΣΟΑΑ προ οκτώ μηνών στην ΕΘΕΑ και παρά τις υποσχέσεις ότι θα επανέλθει με προτάσεις για συζήτηση, στην κυριολεξία «εξαφανίσθηκε» και ουδεμία πρόταση εκ μέρους του ΣΟΑΑ έφθασε στην ΕΘΕΑ.

Ενώ λοιπόν η ΕΘΕΑ εργάζεται μεθοδικά και επισταμένα σε συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες, ο ΣΟΑΑ με μια ξαφνική και αψυχολόγητη ενέργεια «αφυπνίζεται» και ζητά άμεση λύση σε όλα τα θέματα.

Απο το Γρ. Tύπου της ΕΘΕΑMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.026680 seconds. ]