Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Vehicle-dependent Expedition Guide
Το αρχέγονο πνεύμα της περιπέτειας, υπάρχει μέσα στην ψυχή όλων μας. Με τα χρόνια και την αστική ζωή το έχουμε παραμελήσει.
Με την τελευταία έκρηξη στη χρήση των οχημάτων εκτός δρόμου, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια.

Τα τετρακίνητα είναι πλέον τα βασικά οχήματα στήριξης κάθε εξόρμησης σε απομακρυσμένες ή μη περιοχές.
Η δημοτικότητα και η χρήση τους, ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή, είναι η βασική ένδειξη ότι το πνεύμα της περιπέτειας ζει μέσα μας και περιμένει την πρώτη ευκαιρία να ικανοποιηθεί.

Μια αποστολή, μπορεί να αφορά μισή μέρα εξερεύνησης ενός ξεχασμένου δρόμου στο κοντινό βουνό, δύο εβδομάδες στα βουνά γειτονικής χώρας, ένα μεγάλο ταξίδι στην Αφρική ή μια αποστολή βοήθειας και υποστήριξης σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη μας. Οι απαιτήσεις είναι παρόμοιες.

Βασικά στοιχεία κάθε αποστολής, είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση, είναι ο σχεδιασμός, η επιλογή εξοπλισμού, η προετοιμασία και η μηχανική αξιοπιστία.

Η τριαντάχρονη εμπειρία του Sheppard στις εξερευνήσεις, εμπλουτισμένη με τρία χρόνια δουλειάς στην προετοιμασία του βιβλίου του, δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Μεταφορά, εξοπλισμός, καύσιμα, λιπαντικά, συστήματα επικοινωνίας, οχήματα, οδήγηση και πλοήγηση, όλα καλύπτονται σε βάθος με γνώση και λεπτομέρεια.

Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε ενότητες, οι οποίες καλύπτουν σε βάθος τα θέματα του αρχικού σχεδιασμού, τον εξοπλισμό, την προετοιμασία της ομάδας, την επιλογή του οχήματος και την πλοήγηση.

Μέσα από τις άρτια δομημένες σελίδες του, θα μπορέσετε να αντλήσετε την κατασταλαγμένη γνώση και εμπειρία του Sheppard και να αποκτήσετε τις βάσεις για τη σωστή προετοιμασία, εαυτού και οχήματος, είτε πρόκειται απλώς να πραγματοποιήσετε ένα μικρό κοντινό εξερευνητικό ταξίδι ή τη διάσχιση της Αφρικής!

Tom Sheppard
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη βρετανική αεροπορία, ο Tom Sheppard, σχεδίασε, εκπαίδευσε ομάδες και ηγήθηκε σε πολλές αποστολές εξερεύνησης – μέσα σε αυτές ήταν και η πρώτη διάσχιση από άκρη σε άκρη της Σαχάρας μέσα από το πιο έρημο κομμάτι της Μαυριτανίας, για την οποία βραβεύτηκε από τη βασιλική γεωγραφική υπηρεσία.

Έχει διανύσει πλέον πάνω από 160.000 χιλιόμετρα σε εξερευνητικές αποστολές, με κάθε είδους όχημα, ενώ οδηγά τετρακίνητα πάνω από 30 χρόνια.

Πέρα από το να πλοηγεί αεροσκάφη, η εμπειρία του συμπληρώνεται από ηλιακές πυξίδες, πλοήγηση με άστρα, πλοήγηση με δορυφόρους – GPS και αεροφωτογραφίες.
Ενδιάμεσα των αποστολών που συμμετείχε, έχει εργασθεί στην British Aerospace, έχει γράψει πάνω από 12 βιβλία και αμέτρητα άρθρα σχετικά με το 4Χ4 και τις εξερευνήσεις.Τίτλος: Vehicle-dependent Expedition Guide
Συγγραφέας: Tom Sheppard
Εκδότης: Desert Winds
ISBN: 0-9532425-1-7
Δέσιμο: Μαλακό
Γλώσσα: Αγγλικά
Σελίδες: 544
Τιμή: 40 Ευρώ


Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]


Αλλά βιβλία που θα σας βοηθήσουν να ... την βρείτε!
Chris Scott: Sahara Overland
Martin Holder: Εσείς και το Land Rover 90-110 & Defender
James Taylor: Land Rover Discovery 1989-1998
Ταξίδια στην άλλη Ελλάδα
Αγγίζοντας την ψυχή του πατέρα μου
Jonny Bealby: Running with the Moon
Κώστας Τσιπήρας: Ελληνικά Βουνά
10 Years on Two Wheels - Helge Petersen
Cinema-DVD: The last Trapper

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.047322 seconds. ]