Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
1ο Φιλικό Trail Ride - Raid Αιγίου

Raid ΑιγίουΕπίσημη πρόβα!

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο και πάνω σε μια υπέροχη γη, εκτυλίχθηκε το 1ο Φιλικό Trail Ride – Raid Αιγίου, υπό την άξιας συγχαρητηρίων διοργάνωση της Παναιγιάλειου Λέσχης Μοτοσικλέτας με την συμπαράσταση του Δήμου.

Το Off-road.gr φυσικά ήταν εκεί, βοήθησε, έτρεξε, φωτογράφισε και σας μεταφέρει εκ των έξω αλλά και των έσω την πανέμορφη εικόνα ενός αγώνα που αδικήθηκε από το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά ανέδειξε χάρη και δυνατότητες!
*** Φωτογραφίες ***


Όταν σε μια ημερομηνία γίνονται ταυτόχρονα 12 αγωνιστικές δραστηριότητες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, είναι φυσικό οι συμμετοχές, οι θεατές αλλά και το ενδιαφέρον να είναι μειωμένα.

Πρώτα βέβαια την πληρώνουν οι φιλικοί αγώνες, οι οποίοι έχουν και την τελευταία προτεραιότητα στην επιλογή ημερομηνιών.
Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον επιτυχημένο αγώνα στο Αίγιο, καθώς όταν κάτι είναι καλό –και μάλιστα φαίνεται- δύσκολα θα στερηθεί από την επικρότηση, είτε των αγωνιζομένων, είτε του κοινού.
Οι συμμετοχές –αν και φιλικό- έφτασαν τις 60, και σίγουρα αν οι απόντες ήξεραν τι θα έχαναν... σίγουρα θα δήλωναν το παρών, πριν μετανιώσουν για την απουσία τους.


Κέντρο του αγώνα καθώς και χώρος εκκίνησης ήταν η πανέμορφη πλατεία στα Ψηλά Αλώνια που παραχώρησε ο Δήμος.
35 αυτοκίνητα και 24 μοτοσικλέτες ξεκίνησαν λοιπόν, για την πανέμορφη διαδρομή των 150 χιλιομέτρων, που ανέβαινε από το Αίγιο στην Αράχοβα, στην Μακελλαριά και στους Λαπαναργιούς, στο Σκεπαστό και στα Καλάβρυτα, για να αρχίσει και πάλι να κατηφορίζει προ την θάλασσα, μετά την Ζαχλωρού, την Μαμουσιά και την Φτέρη.

Η διαδρομή ήταν σχετικά εύκολη, αν και τα πολλά νεροφαγώματα λόγω εποχής ταλαιπώρησαν τις αναρτήσεις, ενώ η ελάχιστη τοπική λάσπη κατάφερε να παγιδέψει κάποια οχήματα.
Κάποια δύσκολα κατηφορικά μονοπάτια ελάττωσαν κατά πολύ την μέση ωριαία, καθώς χρειάζονταν 1η κοντή και σωστές συμβουλές από τους συνοδηγούς για απροβλημάτιστα κατεβάσματα, ενώ υπήρχαν και δύο σηματοδοτημένα κομμάτια, τελείως off-road, που αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα.

Αποκορύφωμα οι μεγάλες και παρατεταμένες ανηφοριές πάνω στους φαλακρούς αλπικούς ορεινούς όγκους των Καλαβρύτων όπου μετά το ζόρικο ανέβασμα η αισθητική ανταμοιβή του πανέμορφου τοπίου έκανε τους αναμμένους δίσκους και τους ταλαιπωρημένους αναβάτες να τα ξεχάσουν όλα!

6 χιλιόμετρα κορυφογραμμής, από κορφή σε κορφή, με μόνο σημάδι ένα εκκλησάκι στον ορίζοντα και μερικές κόκκινες σημαίες αλλά πάνω από όλα τις... λακωνικές οδηγίες του road book: «πήγαινε στην απέναντι κορυφή μπροστά σου....!»

Αρκετοί ταλαιπωρήθηκαν αλλά το κατευχαριστήθηκαν, δοκίμασαν εναλλακτικές αναβάσεις στο απέραντο off-road πεδίο δοκιμών, έμπλεξαν σε απίθανες ρεματιές και ανελκύθηκαν από τους πανταχού παρόντες «εργάτες» της οργάνωσης.
Μετά τα ωραία ανηφορικά, ακολούθησαν τα ενδιάμεσα Καλάβρυτα για ανεφοδιασμό για να αρχίσουν τα ακόμη πιο ωραία κατηφορικά.
Σημαντική η παρουσία και η αρωγή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που ήταν πανταχού παρόντες με πλήρη εξπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό!

Η μέση ωριαία δεν έγινε εφικτή από κανέναν, καθώς οι περισσότεροι όντας καινούργιοι στο χώρο των Rally Raid και των αγώνων αντοχής και πλοήγησης δοκίμαζαν για πρώτη φορά Road Book και μάζευαν εμπειρίες.

Πολλές ήταν μάλιστα οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια του Τεχνικού Ελέγχου, οι οποίες όμως γρήγορα και εύκολα λύθηκαν, με την κατανόηση και συγκατάβαση βέβαια των συμμετεχόντων.
Δυστυχώς δεν έλλειψαν και οι παραπονεμένοι αφού σε ένα πλήρωμα δεν επετράπη να εκκινήσει καθώς δεν είχε ζώνες!
Αλλά ΄νομίζω, ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.... Δεν πάς στο πόλεμο χωρίς όπλο!

Στις μοτοσυκλέτες ο Δημήτρης Μεγαλοοικονόμου επικράτησε του συναγωνισμού, κερδίζοντας και την κατηγοτία Open πάνω στο Husky TE 570 του.
Αλλά πολύ κοντά του τερμάτισε ο Καϊπάνος που κέρδισε και την κατηγορία Quad με το μικρό Kymco ΚΧR 250.
Αποχωριζόμενος από τον συναθλητή του Κώστα Γκανή, έκανε τον αγώνα της ζωής του με σωστή πλοήγηση και καθόλου λάθη. Για κάποιο μεγάλο μέρος της διαδρομής μάλιστα, ήταν πρώτος στην γενική κατάταξη, μέχρι να υποκύψει στην.... αμφιβολία που τον έκανε να ψάχνει για κάποιο ανύπαρκτο ΣΕΔ....!

Τρίτος γενικής, δεύτερος στα Quad και καταταλαιπωρημένος από μηχανικές ατυχίες ο Σάββας Μυλωνάς, βαμμένος στο χρώμα του.... σκονισμένου λαδιού!
Πρώτος στην Μ1 450 τερμάτισε ο τοπικός «γίγαντας» Κώστας –Αρχαίος- Λιόγκας με ΚΤΜ 400, που παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του αποφάσισε να απαρνηθεί για λίγο τα scramble προς τιμή των Rally Raids…

Πίσω του ο επίσης τοπικός Γιώργος Αλμπάνης με ίδια μοτοσυκλέτα ενώ 6ος γενικής και 3ος Quad τερμάτισε ο Τάκης Ζαριφόπουλος που προσπάθησε τελευταία στιγμή να γκρεμίσει το δέντρο της Πλατεία στα Ψηλά Αλώνια!

Ο Βασίλης Πετρόπουλος με το παλιό WR 200 συμπλήρωσε την τριάδα στην Μ1, ενώ στην Open δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Οικονομάκος.
Άτυχοι της ιστορίας ο Πάρις Κόντης που έμεινε από μηχανική βλάβη μόπλις στην 5 τουλίπα της διαδρομής, και ο Σταύρος Κανελλέας που συγκέντρωσε ΟΛΕΣ τις ατυχίες που μπορούσε σε έναν αγώνα, συνεχίζοντας το.... σερί των.... ηρωικών του τερματισμών: Χάθηκε περισσότερο από 90 λεπτά σε ένα χωριό, είχε την θεαματικότερη ανάποδη τούμπα στην μεγάλη ανηφόρα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει με το γουρουνάκι του σε.... βαριά πληγωμένη κατάσταση!

Η μεγάλη επιτυχία στο 1ο Φιλικό αυτό αγώνα του Αιγίου, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Ανδρέα Καρκάτσα, που τιμήθηκε από την ΠΑΛΕΜΟΤ με ειδική βράβευση, που κατάφερε με περισσή μαεστρία να συντονίσει αυτό τον αγώνα!

Όλοι λοιπόν περιμένουμε το διήμερο αγώνα της Πάτρας, που αν –όπως όλοι ευχόμαστε- γίνει σε συνδιοργάνωση του ΑΟΔΠ με την ΠΑΛΕΜΟΤ, τότε μιλάμε για έναν αγώνα σημείο αναφοράς που θα αφήσει ιστορία, κρίνοντας πάντα από τα δείγματα γραφής των δύο αυτών λεσχών.
Συγχαρητήρια!

[Δημήτρης -DOC- Αθανασουλόπουλος]More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.019792 seconds. ]