Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Το Δρομοβιβλίο του μήνα....

Εντυπώσεις από το μήνα που πέρασε....
Τα πάνω και τα κάτω του....

Απόψεις από τη θέση... του Δρομοβιβλίου....Rally Raid
Δυόμισι χρόνια πριν, ξεκίνησε με μεράκι η προσπάθεια για να εδραιωθούν οι αγώνες Rally Raid στην χώρα μας. Από την αρχή η κίνηση αυτή είχε φανατικούς θαυμαστές αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Εραστές της περιπέτειας βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν:

«Τα Rally Raid είναι ακριβό παιχνίδι και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους. Θέλουν σοβαρή προετοιμασία τόσο των οχημάτων όσο –πολύ περισσότερο- των ανθρώπων»

Δυόμισι χρόνια και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα αργότερα, πλέον υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας συμμετοχών.

Ένας πυρήνας που έχει ασχοληθεί με το «θέμα», γνώρισε τη μαγεία των αγώνων αυτών και ... δεν μπορεί να ξεκολλήσει.
Όσοι ανατρέξουν στον πρώτο αγώνα του είδους που έγινε στη χώρα μας, στη Σκοτεινή πλευρά της Πάρνηθας, πίσω στο Δεκέμβριο του 2003 και συγκρίνουν το επίπεδο με αυτό του Αττικού 2006, καταλαβαίνουν.

Όμως το πιο σημαντικό, εκτιμώ ότι είναι οι ισχυροί δεσμοί που υπάρχουν πλέον μεταξύ των συμμετεχόντων:  Τα Rally Raid πλέον είναι μια παρέα...
Στο δέσιμο αυτής της παρέας, βοήθησε τόσο η ανάγκη για αλληλοϋποστήριξη που πηγάζει μέσα από την ίδια τη φύση των αγώνων αυτών, όσο και από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό.

Οι «απέξω» βλέπουν και δεν μπορούν να καταλάβουν, πως λειτουργεί το παιχνίδι. Πολύ περισσότερο, αρκετοί προσπάθησαν να «μπλοκάρουν» την εξέλιξη με κάθε είδους μέσα και πιέσεις, τόσο οργανωτικά όσο και φυσικά.

Εκ των υστέρων, αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που «τράβηξε» τα πράγματα με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και επιμονή από την πλευρά της οργάνωσης και ουσιαστικά έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωκαν οι ορκισμένοι εχθροί του παιχνιδιού.

Δεν περιγράφεται το ισχυρό συναίσθημα, κάθε φορά που βλέπω τα κουρασμένα πρόσωπα στον τερματισμό, μια και στα μάτια τους διακρίνω την απέραντη ικανοποίηση και ευτυχία που νιώθουν, βρισκόμενοι εκεί!

Έχουν πραγματικά ζήσει μια γεμάτη μέρα, κάτι παραπάνω, έξω από την καθημερινή ρουτίνα.
Οι περισσότεροι θα επιστρέψουν σπίτι και θα σωριαστούν με τα σκονισμένα ρούχα σε έναν ύπνο βαθύ και αδιατάραχτο. Η ψυχή τους έχει ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης εμπειρίες μέρας.
Έχουν «ζήσει» κάτι παραπάνω, έξω από την καθημερινότητα. Το σώμα έχοντας πάρει ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης, θα πέσει σε βαθύ λήθαργο.

Την επόμενη θα πονάνε παντού. Όμως αυτό θα τους αρέσει. Ο πόνος τους θυμίζει σημεία του σώματος τους που έχουν «ξεχάσει» ότι υπάρχουν.

Τα τηλέφωνα θα ανάψουν. Που μυαλό για δουλειά... Εμπειρίες θα μοιραστούν δεξιά και αριστερά. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση ήρθαν, αλλά το ότι ήταν εκεί και έζησαν αυτή την εμπειρία. Μέσα τους ετοιμάζονται για την επόμενη περιπέτεια, το επόμενο Rally Raid.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι δεν δε γυρνά πλέον πίσω...

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για αυτό!


[Σπύρος Κατσιμαλής]


Φωτογραφίες: Aρχείο Off-Road.grMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.041079 seconds. ]