Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
WRC: Στο τελευταίο βιράζ


Δέκατος πέμπτος και προτελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ράλι Νέας Ζηλανδίας ξεκινάει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα οδηγών, αφού ο Sebastien Loeb έχει ήδη χριστεί πρωταθλητής 2006, από τον προηγούμενο αγώνα. Έτσι το ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώνεται στην μάχη Ford vs Citroen για το πρωτάθλημα κατασκευαστών και των Nasser Al Attiyah - Fumio Nutahara για το πρωτάθλημα της ομάδας Ν.
Η αλλαγή του αλυτάρχη έφερε αρκετές αλλαγές στη σχεδίαση του αγώνα που - σημειωτέον - για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια θα γίνει μήνα Νοέμβριο, ενώ έχει διεξαχθεί όλους τους άλλους μήνες του έτους από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Στις σημαντικότερες αλλαγές να σημειώσουμε την ύπαρξη για πρώτη φορά ενός και μοναδικού σέρβις παρκ, την δημιουργία του Shakedown και της υπερειδικής δίπλα στο σέρβις παρκ και τέλος την επίσημη απόφαση (και με την έγκριση της FIA) που επιτρέπει τις «σβούρες» στον τερματισμό του αγώνα.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 48 πληρώματα όλα με τετρακίνητα αυτοκίνητα. Τα 16 είναι της ομάδας Α και τα 32 της Ν. Με το Νο 1 έχει δηλωθεί ο Sebastien Loeb, που παρά το γεγονός ότι είναι ήδη πρωταθλητής, θέλει -αν τελικά μπορεί- να δώσει βαθμούς στην ομάδα του. Πάντως η Citroen έχει δηλώσει ότι την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ποιος θα καταλάβει το κάθισμα της Xsara με το Νο 1, για τον αγώνα των 17 ε.δ.. Τα 1354,26 χλμ του αγώνα περιλαμβάνουν 17 ε.δ. συνολικού μήκους 358,48 αγωνιστικών χλμ. Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα είναι την Πέμπτη το βράδυ, 20:30 τοπική ώρα ενώ η μάχη των ε.δ. αρχίζει την άλλη μέρα το πρωί.

Στο μέτωπο των ομάδων τώρα:

KRONOS TOTAL CITROΕN WORLD RALLY TEAM

Σαν δεύτερο οδηγό η ομάδα έχει δηλώσει τον Dani Sordo, με την ελπίδα, μηδαμινή στα σίγουρα, οτι η κατάσταση του Loeb θα του επιτρέψει να είναι ο πρώτος της οδηγός. Καλού κακού σαν τρίτος οδηγός έχει δηλωθεί ο Xavi Pons που θα αντικαταστήσει τον Loeb σε περίπτωση που αυτός δεν καταφέρει να αγωνιστεί. Η Citroen χρειάζεται να καλύψει μια διαφορά 16 βαθμών στους δύο αγώνες που απομένουν για να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, κάτι που με τον Sebastien Loeb σε φόρμα δεν θα ήταν δύσκολο.

BP FORD WORLD RALLY TEAM

Πριν αναχωρήσει για την N. Ζηλανδία η ομάδα έκανε δοκιμές στην Σκοτία για μια βδομάδα. Στόχος η προετοιμασία του Focus spec 2007, που κράτησε δύο μέρες, αλλά και το στήσιμο του αυτοκινήτου και η προπόνηση των πληρωμάτων ενόψει του αγώνα της Ουαλίας. Στο μεταξύ τρεχάματα είχαν οι μηχανικοί της ομάδας καθώς το Focus του Marcus Gronholm, μετά την τούμπα της Αυστραλίας, έπρεπε να μεταφερθεί στην Αγγλία για επισκευή καθώς το αμάξωμα δεν μπορούσε να αλλαχτεί για τον μεθαυριανό αγώνα. Το άλλο Focus, αυτό του Mikko Hirvonen, πήγε κατευθείαν στο Auckland για να προετοιμαστεί για τον αγώνα. Τόσο ο Gronholm όσο και ο Hirvonen θέλουν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον 5 βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Citroen, ώστε να εξασφαλίσουν από τώρα το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

SUBARU WORLD RALLY TEAM


Το σημαντικότερο ίσως γεγονός στον αγώνα αυτό για την Subaru είναι η παρουσία του star του MOTOGP Valentino Rossi με ένα μαύρο Subaru Impreza WRC του 2005 και την υποστήριξη της Pirelli. Το αυτοκίνητο αυτό, που έχει ενεργά διαφορικά, χρησιμοποιήθηκε από τον Atkinson σε αρκετούς αγώνες παλαιότερα. Βέβαια Pirelli φοράνε και τα Subaru των Petter Solberg και Chris Atkinson που μετά τον αγώνα της Αυστραλίας θέλουν, ιδιαίτερα ο πρώτος, μια ακόμα καλή εμφάνιση και έναν αγώνα χωρίς προβλήματα στο αυτοκίνητο.

OMV PEUGEOT NORWAY

Αγώνα δρόμου κάνει η ομάδα για να ετοιμάσει ένα καινούργιο 307 WRC για τον Henning Solberg, του οποίου το αυτοκίνητο καταστράφηκε στην Αυστραλία. Καθώς είναι πολύ δύσκολο η ομάδα να περάσει στην βαθμολογία των κατασκευαστών την Subaru, από την οποία την χωρίζουν 21 βαθμοί, το ενδιαφέρον της ομάδας στρέφεται αποκλειστικά στην απόδοση του Manfred Stohl. Ο νεαρός αυστριακός μετά από μια καταπληκτική χρονιά διεκδικεί με αξιώσεις την 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, μια και απέχει μόλις 3 βαθμούς από τον Sordo, που βρίσκεται τώρα σε αυτήν.

STOBART-VK M-SPORT FORD RALLY TEAM

Με δύο καινούργια Ford Focus προδιαγραφών 2006 θα κατέβουν στον αγώνα ο Mathew Wilson και ο Luis Peres Companc. Για τον Companc αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς με την ομάδα του Stobart. Όσο για τον Wilson Jr, ζητούμενο είναι μια καλή εμφάνιση στα ταχύτατα χώματα της Ν. Ζηλανδίας και σαφώς οι εμπειρίες ενός τέτοιου αγώνα.

RED BULL SKODA TEAM (M2)

¶λλος ένας αγώνας, μακριά από την Ευρώπη, από τον οποίο θα απουσιάσει η ομάδα της Red Bull. Πάντως η ομάδα θα είναι παρούσα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ουαλία. ¶γνωστες παραμένουν, στο ευρύ κοινό, οι αποφάσεις της ομάδας για την επόμενη χρονιά, κάτι που όμως φαίνεται να μην ανησυχεί τον επικεφαλής της, τον Armin Schwarz που ετοιμάζεται να πάρει μέρος στον θρυλικό αγώνα Baja 1000 που θα διεξαχθεί στο Μεξικό.

Πρωτάθλημα οδηγών αυτοκινήτων Παραγωγής


Τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος και τίτλος με δύο διεκδικητές. Από τους 16 συμμετέχοντες μόνο οι Nasser Al-Attiyah και Fumio Nutahara διεκδικούν τον τίτλο. Ο Al-Attiyah έχει ένα προβάδισμα 6 βαθμών κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμα και με μία τέταρτη θέση ανεξάρτητα του ποιος θα είναι πρώτος.

Σε περίπτωση που ο Nutahara πάρει τη νίκη και ο Al Attiyah είναι πέμπτος θα έχουμε ισοπαλία, οπότε ο τίτλος πηγαίνει στον Ιάπωνα. Στον αγώνα δεν θα συμμετάσχουν τα τρία Mitsubishi με τα πληρώματα από την Αργεντινή, που τιμωρήθηκαν μετά τον αγώνα της Αυστραλίας για παράνομες τροποποιήσεις στα τούρμπο. Βαθμούς για το πρωτάθλημα μπορούν να διεκδικήσουν και δύο «προσκεκλημένοι» τοπικοί. Και οι δύο, ο Richard Mason, πρωταθλητής Ν. Ζηλανδίας 2006, και ο κυριότερός του αντίπαλος Chris West θα αγωνιστούν με Subaru.


Ανάμεσα στις άλλες αλλαγές για τις οποίες η διοργανώτρια αρχή εξασφάλισε την άδεια της FIA είναι και η αλλαγή του αριθμού συμμετοχής του Nigel Heath. Έτσι αντί για το Νο 46 με το οποίο έτρεχε όλο το χρόνο ο Heath στον αγώνα αυτό θα τρέξει με το 44. Και αυτό για να δοθεί το Νο 46 στον Valentino Rossi.


Επίσημο site του αγώνα: www.rallynz.org.nz

Κείμενα : Κατερίνα Σεβαστού (catkil@off-road.gr)


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.043738 seconds. ]