από grvit » 20 Νοέμ 2003, 15:48
Δεν το αποκλείω αλλά επειδή εχω ψάξει το θέμα περι ανύψωσης Vitara πολύ,εκτιμώ οτι το αμάξι εχει τόσο σήκωμα μόνο αν φοράει το πλήρες κιτ της Calmini με περιθώρια να πέρει ακόμα 2-4 πόντους για να πάει στο όριο.
Με custom κατασκευή θεωρώ οτι ειναι σχεδόν αδύνατο να σηκωθεί τόσο χωρίς "βαριές" μετατροπές.Εκτός εαν κατέφυγε στην απλή λύση ενος σχετικά μεγαλύτερου σετ αμορτισερ - ελατηρίων και του εδωσε πολύ σήκωμα καμπίνας.Πάντως εαν δεν φοράει Calmini και δεν εχει αλλάξει κάσα-τρίτο μέλος ,η ζημιά ειναι θέμα χρόνου.Υπήρχε ενα σύστημα ανύψωσης της ProComp που δεν μπορω πια να εντοπίσω ,με το οποίο το Vitara σηκωνόταν 6,50 πόντους χωρίς να αλλάξεις ψαλίδια ,κ.τ.λ Το σήκωμα ομως ηταν σχετικό και όμοιο κάπως με το σήκωμα της Rocky Road (χρησιμοποιεί ΟΜΕ) οπου η ανύψωση δεν αφορά απόσταση ας πούμε του σασιού απο το εδαφος αλλά συνολική ανύψωση του αμαξιού.Δηλαδή του εδινε το ύψος που εδιναν τα ελατήρια +αυτό των προσθηκών.Το υπόλοιπο ηταν απο την καμπίνα.Με τέτοιο είδους σήκωμα εχεις μερική ανύψωση απο το εδαφος και αρκετα καλές διαδρομές. Και το κιτ της Calmini κάπως ετσι ειναι αλλά εαν δείτε δυο vitara οπου το ενα φοράει Calmini και το αλλο της Rocky ,η διαφορά ειναι εμφανής σε οτι αφορά κοιλιακή ελευθερία. Αν εχει κάνει ή πατεντάρει κάτι οπως το κιτ της ProComp , ειναι πιθανό να εχει πάρει αυτή την ανύψωση ,η οποία ομως κατα τη γνώμη μου και χωρίς να το εχω δει το αυτοκίνητο,του αυξάνει φοβερά την αστάθεια σε ολες τις περιπτώσεις οδήγησης.
Αυτά .......