Ovelix,
να προσθέσω κ'γώ τη γνώμη μου.
Κατ'αρχάς να πώ ότι έχω το 1ο μου γουρούνι (mxu 300) από καινούριο τον 11/2009 με 23.000 χλμ κ είμαι ακόμα πολύ ευχαριστημένος - έως ενθουσιασμένος. Είμαι 53 ετών κ έχω μεγάλη εμπειρία στις μοτό.
Αν κ μπορείς να τουμπάρεις το γουρούνι κ με...3 χλμ (αν είσαι άσχετος η ατζαμής), αν τοποθετείς το σώμα σου σωστά, αφήνεις πίσω σου τα τουτούνια σε στροφές - ορθές γωνίες. Αν κ νέος στη γουρούνα, μόνο 5-6 φορές πήγα γιά ανατροπή, από δικό μου λάθος [υπερβολική ταχύτητα η φρένα υπό στροφή].
Θεωρώ ιδανική χρυσή τομή κάτι (από κυβικά/αξιοπιστία/κατανάλωση) σαν το δικό μου, γιά να μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά κ γιά εκδρομές. Έχω κάνει πάνω από μιά φορά πάνω από 250 χλμ (με χώμα μέσα) τη μέρα κ το μηχ/κι δε μάσησε, εσύ να αντέχεις. Η μετακίνησή μου είναι 24 + 24 χλμ (ΟΑΚΑ/Γλυφάδα/ΟΑΚΑ). Η ταχύτητα που κινούμαι (με ασφάλεια κ οικονομία) είναι 50-65 χλμ.
Αν δεν είσαι βαρύς (δηλ πάνω από 85 κ) μπορείς να πάρεις ένα 150/180-άρι κ να έχεις κατανάλωση ~ 3,8-4,5 λτ/100 με λογικές ταχύτητες 45-55 χλμ.
Αλλιώς ανέβασε το ποσό στα ~ 2,000 γιούργια κ πάρε ένα 250-300-άρι σχετικά μικρών διαστάσεων με 1 λτ επιβάρυνση στη κατανάλωση, αλλά άλλη ακτίνα δράσης.
Τη πρακτικότητα του σκούτερ δεν τη πιάνει τίποτα, όπως όμως κ τον κίνδυνο...
Ότι άλλο θέλεις, εδώ είμαστε!