discoman έγραψε:τα λαδια στο κμπρεσερ του αιρ codision πρεπει να αλλαζονται καθε χρονο?
Συνονόματε γειά,
τα αλλάζεις ανάλογα με την χρήση. Από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες αν τηγανίζεις συχνά και δεν φιλτραρεις το λάδι.
Αν τηγανίσεις ψάρια ή κρέας/κοτόπουλο μην χρησιμοποιήσεις το ίδιο λάδι για τηγανητές πατάτες ή λαχανικά σε κουρκούτι (μελιτζάνες ή κολοκυθάκια)
Να χρησιμοποιείς πάντα ελαιόλαδο και σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.
Αν θέλεις λάδι για υψηλές θερμοκρασίες να χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ σπορέλαια. Το καλύτερο είναι το σησαμέλαιο αλλά είναι ακριβό.
---------
Αν τώρα μιλάμε για υγρά κλιματιστικού και όχι λάδια τότε δεν χρειάζονται αλλαγή κάθε χρόνο.
Αυτό που χρειάζεται είναι ένας έλεγχος κάθε αρχή καλοκαιριού μήπως και τυχόν θέλει συμπλήρωμα με υγρά (οι μάστορες τα λένε όλα "φρέον").
Επίσης να μην ξεχάσουν να σου καθαρίσουν και το εμπρός ψυγείο του αιρ κοντίσιον καθώς και αν γίνεται και μπορούν και το ψυγείο μέσα στον χώρο των επιβατών καθώς αυτό βρωμίζεται περισσότερο και πιάνει και μικρόβια, μύκητες, μούχλα κλπ κλπ.
Επίσης να σου καθαρίσουν τα σωληνάκια διαφυγής του νερού που υγροποιείται στο ψυγείο μέσα στην καμπίνα των επιβατών (για να μην πλημμυρίσουν τα πόδια του συνοδηγού σου ξαφνικά), να ελέγξουν το ιμάντα κίνησης του κομπρεσέρ.
Και τέλος η καλύτερη συμβουλή είναι να λειτουργείς το αιρ κοντίσιον τουλάχιστον πέντε λέπτα κάθε μία εβδομάδα ΟΛΟ τον χρόνο χειμώνα, άνοιξη και φθινόπωρο και όχι μόνο το καλοκαίρι.
Θυμήσου ότι με το αιρ κοντίσιον μπορούμε να ξεθολώσουμε και τα τζάμια του αυτοκινήτου από τις υγρασίες τον χειμώνα (ή όταν κάνεις "αταξίες" μέσα στο Disco. γεροσάτυρε !!!!!)
Χαιρετώ