Off-Road.gr

Θέματα Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Αρχεία

Πάμε Παταγονία (Αργεντινής και Χιλής) ?

Θέλετε να πάτε σε νέες περιπέτειες στο εξωτερικό και θέλετε παρέα; Εδώ!

Πάμε Παταγονία (Αργεντινής και Χιλής) ?

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 30 Ιαν 2007, 07:05

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί αποτέλεσμα συγκέντρωσης των στοιχείων που έχουν κατα καιρούς μπεί στο forum προκειμένου να ανοίξω την όρεξη του αγαπητού συνφορουμίτη dimitrios. Ξεκινάμε λοιπόν με ότι στοιχεία υπάρχουν και σιγα-σιγά θα προσθέτω ότι νεώτερο μαθαίνω και βρίσκω.

Πρώτα θα αναφερθώ στο μεταφορικό μέσο με το οποίο μπορεί κανείς να κινηθεί στις δύο αυτές χώρες θεωρώντας σαν αφετηρία του ταξιδίου την Αργεντινή και επιστροφή στο Μπουένος Άιρες.
Οι τιμές που πήρα από τη Hertz Αργεντινής αφορούν ένα 4Χ4 για 23 ημέρες. Δεν ρώτησα άλλους διότι είναι πίο ασφαλές να νοικιάζεις από πολυεθνικές αυτοκίνητα τα οποία πρόκειται να κάνουν πάνω από 6.000 χλμ σε ένα ταξίδι. Υπάρχουν όμως και φθηνότερες προσφορές από ότι μου είπαν.

Μέρες ενοικίασης : 23 μέρες (χρεώνουν τις 20 και τις υπόλοιπες τρείς τις κάνουν δώρο)
Κόστος: 2100 Ευρώ (τιμές 24/1/2007)
Αυτοκίνητα: TOYOTA HILUX DIESEL 2.5 ή Chevrolet S10 4X4 Diesel.
Ηλικία αυτοκινήτων: πρακτικώς καινούργια (4 μηνών).
Εξοπλισμός : διπλή καμπίνα (για πέντε άτομα) και κάλυμα της καρότσας αποσκευών από μουσαμά. Αυτό δεν είναι ασφαλές για τις αποσκευές. Εάν το βράδυ πρόκειται να αφήσετε το αυτοκίνητο σε μη φυλασόμενο parking, θα πρέπει να πάρετε μαζί σας ότι έχετε στην καρότσα.
Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται Ράδιο/CD και Air-Condition.

Η τιμή περιλαμβάνει:
- έως 6.600 χλμ. χωρίς επιπλέον χρέωση.
- μικτή ασφάλεια (all risk) κάλυψης μέχρι 1.000.000 δολ. ΗΠΑ και δικαίωμα να περάσεις τα σύνορα για να βγείς στη Χιλή και κάλυψη σε όλη την επικράτεια της Χιλής και της Αργεντινής. Σημειώνω ότι αν το αυτοκίνητο ήταν δικό σας, καμμία ασφάλεια αυτοκινήτου στη Χιλή δεν θα σας καλύπτε στην Carretera Austral (ο "δρόμος" που ενώνει την Χιλιανή Παταγονία με το κύριο οδικό δίκτυο της Χιλής, την λεγόμενη Panamericana).
- όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που απαιτούνται για να βγεί το αυτοκίνητο από την Αργεντινή, να περάσει Χιλή και να επιστρέψει στην Αργεντινή. Η λεγόμενη άδεια διέλευσης συνόρων και προσωρινής εξαγωγής του αυτοκινήτου.

Επιπλέον απαιτείται καταβολή εγγύησης 2.600 Ευρώ, που σου επιστρέφεται στο τέλος της ενοικίασης με την επιστροφή του αυτοκινήτου. Στόχος του είναι να μην κλαπεί το αυτοκίνητο και εξαχθεί σε άλλη χώρα (στην Παραγουάη ας πούμε που έχουν καλή βιομηχανία "επίσημων" εγγράφων).
Το ποσό της εγγύησης μπορεί να μοιραστεί σε πολλές πιστωτικές κάρτες.
Αν θέλεις να το πάρεις και να το παραδώσεις στο αεροδρόμιο, επιβαρύνεσαι με 200 Ευρώ (πράγμα που δεν συμφέρει διότι το ταξί σε χρεώνει για την διαδρομή Αεροδρόμιο - Μπουένος Άιρες - Αεροδρόμιο με 30 ευρώ συνολικά). Εαν έχεις πολλές αποσκευές μπορείς να ζητήσεις ταξί καμιονέτα (Renault Kangoo ή το αντίστοιχο Citroen). Η χρέωση είναι ίδια.

Εάν έχετε την πρόθεση να περάσετε τα σύνορα και να επισκεφθείτε την Χιλιανή Παταγονία, θα πρέπει η Hertz να εκδόσει ένα έγγραφο που να σας επιτρέπει να "εξάγετε" το αυτοκίνητο, πράγμα το οποίο απαιτεί 2 ημέρες για γραφειοκρατικές διατυπώσεις και έχει κόστος 40 Ευρώ. Στην προσφορά που μου έδωσαν των 2.100 Ευρώ, το περιέλαβαν μέσα στην τιμή.
Επειδή τα αυτοκίνητα αυτά έχουν αρκετή ζήτηση ενώ ο ταυτόχρονα η Hertz δεν διαθέτει πολλά από αυτά, καλό θα ήταν να προηγηθεί μία κράτηση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ή περισσότερο αν γίνεται.

Η βενζίνη 95 οκτανίων στο Μπουένος Άιρες, στοιχίζει 0,5 Ευρώ το λίτρο ενώ η τιμή πέφτει όσο απομακρύνεται κανείς από την πρωτεύουσα με κατώτατο όριο τα 0,3 Ευρώ το λίτρο. Το ντίζελ στοιχίζει 30 % λιγότερο από τη βενζίνη.
Στη Χιλή, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο η βενζίνη κοστίζει σχεδόν 1 ευρώ το λίτρο και το ντίζελ επίσης 30% λιγότερο από τη βενζίνη. Όσο απομακρύνεσαι από την πρωτεύουσα η τιμή αυξάνει, σε αντίθεση με την Αργεντινή.
Σε καμμία από τις δύο χώρες δεν νοθεύουν τα καύσιμα. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τα πρατήρια καυσίμων απέχουν αρκετά μεταξύ τους οπότε ενα γέμισμα με την πρώτη ευκαιρία δεν θα έβλαπτε.

Υπάρχει και η λύση να μεταβείτε αεροπορικά στην καρδιά της Παταγονίας και να νοικιάσετε το ίδιο αυτοκίνητο εκεί και να αρχίσετε να γυρνάτε την Παταγονία με έδρα την Ushuaia (Αργεντίνικη Παταγονία) ή το Puerto Natales (Χιλιανή Παταγονία). Αυτή η λύση είναι ιδανική αν θέλετε να κερδίσετε ημέρες και χρήματα ενώ ταυτόχρονα να μην χάσετε τα κύρια αξιοθέατα της Παταγονίας από τις δύο πλευρές. Οι αποστάσεις εδώ είναι μεγάλες και τα αεροπλάνα αποτελούν ιδανική και οικονομικά συμφέρουσα λύση για γρήγορη κάλυψη αποστάσεων.

Κωνσταντίνος - Μπουένος Άιρες
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Πάμε Παταγονία (Αργεντινής και Χιλής) ?

Δημοσίευσηαπό dimitrios » 30 Ιαν 2007, 07:09

Μπράβο Κωνσταντίνε!!
Μήπως ξέρεις τι παίζει με τα αεροπορικά;
BE NICE, IT'S NICE TO BE NICE!!
dimitrios
250cc
250cc
 
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2006, 08:17
Τοποθεσία: Αγιος Δημητρης

Πως πάει κανείς μέχρι την Αργεντινή ή τη Χιλή

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 30 Ιαν 2007, 19:17

Οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες κάνουν το δρομολόγιο Αθήνα-Μπουένος Άιρες, εξ όσων γνωρίζω, είναι οι εξής:
IBERIA, AIR FRANCE, LUFTHANSA, KLM, ALITALIA, AEROLINEAS ARGENTINAS, LAN CHILE, TAM

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 1150 μέχρι 2200 Ευρώ (για την οικονομική θέση) αλλά μπορεί να βρείτε και φθηνότερα μιάς και τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν καταντήσει σαν τις μετοχές στο χρηματιστήριο, υπακούοντας στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Ταξίδι με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο Μαδρίτης χρησιμοποιώντας IBERIA, LAN CHILE, TAM, AEROLINEAS ARGENTINAS.
Αν χρησιμοποιήσετε την ΙΒΕRIA, και με ενδιάμεσο αεροδρόμιο το BARAJAS της Μαδρίτης, μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας είτε με IBERIA, είτε με την LAN CHILE (Χιλιανή εταιρεία), είτε με την TAM (Βραζιλιάνικη εταιρεία) είτε με την Aerolineas Argentinas.
Η IBERIA, η Aerolineas Argentinas και η LAN Chile σας πάνε κατευθείαν στο Μπουένος Άιρες. Η ΤΑΜ σταματάει επιπλέον κάπου στη Βραζιλία (νομίζω στο Sao Paolo). Κατα την ταπεινή μου άποψη, επειδή ακολουθεί ταξίδι 12 ωρών τουλάχιστον, χρήσιμο θα ήταν η εταιρεία να σας παρέχει τρόπους να περάσετε την ώρα σας μέσα στο αεροπλάνο. Ειδικά στην περίπτωση που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μέσα σε αεροπλάνο. Στην περίπτωση αυτή κόβεις τις φλέβες σου αν δεν έχεις τρόπο να περάσεις την ώρα σου. Ζητήστε να σας δώσουν κάθισμα στο διάδρομο για να σηκώνεστε και να περπατάτε όποτε θέλετε χωρίς να πρέπει να ξυπνήσετε το διπλανό σας. Εαν επιπλέον σας δώσουν και κάθισμα με περισσότερο χώρο για τα πόδια, ε, τότε είστε βασιλικότεροι του βασιλέως !!
Η LAN CHILE σας παρέχει ατομικό μονιτοράκι μπροστά σας, (εγκατεστημένο στην πλάτη του μπροστινού σας καθίσματος) με πρόγραμμα που περιλαμβάνει ντοκιμαντερ, κινούμενα σχέδια, video clips, καθώς και 4~8 φρεσκότατα κινηματογραφικά έργα (που μπορεί να μην έχουν προβληθεί ακόμη στους ελληνικούς κινηματογράφους). Από αυτά επιλέγεις όποιο σου αρέσει. Επιπλέον το φαγητό με τη LAN δεν είναι μίζερο. Αντιθέτως είναι ωραιότατο και κατα την διάρκεια της νύχτας σερβίρουν συνεχώς αναψυκτικά, προσφέρουν νόστιμα σαντουιτσάκια και παγωτά με αποτέλεσμα να φτάνεις στο Μπ. άιρες φουσκωμένος σαν κοριός.
Η IBERIA δεν έχει παρά μόνον ένα μόνιτορ , τοποθετημένο στην οροφή, ανα 3-4 σειρές καθισμάτων και δεν σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις εσύ τι θα δείς. Το φαγητό είναι κάπως μίζερο. Σαντουιτσάκια και αναψυκτικά το βράδυ, σου δίνουν μόνον εαν τα ζητήσεις ή εαν πάς στο μπαρ.
Για την ΤΑΜ δεν ξέρω. Ήταν υπό χρεωκοπία, αναστήθηκε, και τώρα δεν ξέρω τι παίζει.
Το σύστημα της συλλογής χιλιομέτρων πτήσης είναι δίκαιο με την LAN (σου βάζει στον λογαριασμό σου ότι χιλιόμετρα πέταξες πραγματικά. Αντιθέτως η IBERIA σου βάζει μόνον το 30% των χιλιομέτρων με την δικαιολογία ότι πέταξες με οικονομικό εισιτήριο. Οι δύο εταιρείες ανήκουν στο ίδιο group.
Όταν περνάτε από Μαδρίτη προσέχετε η βαλίτσα να είναι καλά κλειδωμένη και αν μπορείτε ασφαλισμένη με το επιπλέον νάυλον που βάζουν κάποιοι τύποι που έχουν stand ή περίπτερα του είδους στούς χώρους αναμονής Check-in των αεροδρομίων (η προσθήκη νάυλον στην Αργεντινή κοστίζει 10 ευρώ). Μαζί με το νάυλον περιτύλιγμα , στην τιμή περιλαμβάνεται ασφάλεια για τη βαλίτσα που προβλέπει αποζημίωση μέχρι 1200 δολ. ΗΠΑ σε περίπτωση απώλειας η καταστροφής της βαλίτσας, πράγμα που μετράει πολύ. Η IBERIA και η LAN επιτρέπει 1 βαλίτσα 20 κιλών και μία χειραποσκευή της οποίας το βάρος δεν ελέγχει. Τον έλεγχο τον κάνουν οι ίδιοι (ευτυχώς).
Για την Aerolineas Argentinas δεν έχω άποψη. Νομίζω ότι το ταξίδι Αθήνα - Μαδρίτη - Αθήνα, το πραγματοποιεί η Ολυμπιακή αλλά δεν το λεω μετα βεβαιότητος.

Ταξίδι με την Air France: Κάνει ενδιάμεση στάση στο Παρίσι. Διαθέτει και αυτή ατομικό μόνιτορ μπροστά σας, είναι συνεπής στις ώρες πτήσεων, το φαγητό είναι καλύτερο από την IBERIA αλλά χειρότερο από την LAN CHILE. Σαντουιτσάκια (χάλια!) και παγωτά (Hagen Daas) κατόπιν αιτήσεως η πάς κατευθείαν στο μπαρ. Τα χιλιόμετρα τα μετράει δίκαια, ότι πετάς αυτά σου δίνει. Επιτρέπει μία χειραποσκευή 12 κιλών και μία βαλίτσα 20 κιλών. Επειδή τον έλεγχο αποσκευών της Air France τον κάνει η εταιρεία Swissport (στις άλλες εταιρείες όχι ευτυχώς), οι υπάλληλοι της Swissport, δεν επιτρέπουν γενικά υπερβάσεις στα κιλά. Θα σας ζυγίσουν ακόμη και την χειραποσκευή οι άτιμοι. Γενικά μάλιστα μην σας φανεί παράξενο αν σας χρεώσουν ακόμη και 2 κιλά υπέρβαση. Μία φορά είχα υπέρβαση στη βαλίτσα 2 κιλά. Μου λένε βγάλτα και πάρτα στη χειραποσκευή! Τα βάζω στη χειραποσκευή , μου λένε δεν μπορείς να τα πάρεις διότι η χειραποσκευή σου είναι 14 κιλά. Έβγαλα από τη χειραποσκευή μια ομπρέλλα και ενα organizer, κατέβηκα στα 12,5 κιλα, και μόλις έστριψα στη γωνία τα ξαναέβαλα μέσα! Δυστυχώς είναι και ανάγωγοι συν τοις άλλοις....οπότε με το μαλακό.... Παρτε τα όλα στο χέρι και έληξε το θεμα. Μόλις πάτε παραπέρα τα ξαναβάζετε μέσα! Εγώ μάλιστα χρησιμοποιώ και γιλέκο με πολλές τσέπες, οπότε ότι βαρύ έχω το βάζω εκεί και μετά ξεφορτώνω στη χειραποσκευή. Το γιλέκο χρησιμεύει και για να έχεις όλα τα έγγραφα, τα χρήματα και τα διάφορα κλαπατσίμπαλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος και το κυριότερο ΠΑΝΩ ΣΟΥ. Όταν λοιπόν περνάς από έλεγχο μεταλλικών αντικειμένων, το βάζεις όπως είναι στο καλάθι και περνάς άδειος πιά, πολύ γρήγορα τον έλεγχο. Προσοχή, αν κάτι χαθεί κατά την διάρκεια αυτού του ελέγχου, ΔΕΝ φέρει ευθύνη η αεροπορική εταιρεία αλλά η ασφάλεια του αεροδρομίου. Ουτε έχει υποχρέωση η αεροπορική εταιρεία να στο στείλει στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο σου αν το βρεί. Αν θέλει το κάνει. Συνήθως όμως δεν λένε όχι.
Προσοχή στο ταξίδι επιστροφής διότι η ώρα άφιξης του αεροπλάνου από Μπουένος Άιρες βρίσκεται πολύ κοντά με την ώρα αναχώρησης της πτήσης για Αθήνα. Με το που φτάσετε στο Παρίσι τρέξτε αμέσως να παρουσιαστείτε στην πύλη αναχώρησης για Αθήνα. Το αεροδρόμιο είναι μεγάλο με πολύ κακή σήμανση. Να ρωτάτε συνεχώς αν είστε στη σωστή κατεύθυνση. Αν χάσετε το αεροπλάνο θα σας βάλουν σε άλλη πτήση για Αθήνα. Ετσι όμως θα προστεθούν 10 ώρες στο ήδη μεγάλο ταξίδι σας.

Ταξίδι με τη Lufthansa: κάνει ενδιάμεση στάση στην Φρανκφούρτη, δεν διαθέτει ατομικό μονιτοράκι, ποιότητα φαγητού όπως η Air France. Στα χιλιόμετρα κάνει κόλπα, τα χρεώνει όπως η IBERIA (δεν θυμάμαι όμως το ακριβές ποσοστό). Συνεπής στα ωράρια των πτήσεων. Το αεροδρόμιο είναι μεγάλο αλλά έχει καλή σήμανση. Η επιλογή πτήσης με τη Lufthansa θα έχει τις λιγότερες δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις. Θα σας πάει και θα σας φέρει χωρίς να σας συμβούν απρόοπτα αλλά μέχρι να φτάσετε θα έχετε κόψει τις φλέβες σας από τη βαρεμάρα. Μόλις σας φάνε και τα χιλιόμετρα πτήσης εκεί θα πείτε ότι "Όχι πλέον!" .
Περισσότερα δεν γνωρίζω. Σας γράφω ότι μου έχουν μεταφέρει άλλοι ταξιδιώτες.

Ταξίδι με την Alitalia: κάνει ενδιάμεση στάση στο Μιλάνο ή στην Ρώμη. Διαθέτει ατομικό μονιτοράκι. Η ποιότητα του φαγητού είναι μέτρια αλλά μπορείς να επιβιώσεις με τα επιπλέον ψωμάκια και βουτυράκια που σου δίνουν αν τους πείς ότι δεν θέλεις κύριο πιάτο. Τα χιλιόμετρα πάντως τα χρεώνει δίκαια. Ανήκει στο ίδιο γκρουπ με την Air France. Και τα δύο αεροδρόμια είναι πανεύκολα και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς. Η τιμή που δίνει συνήθως η Alitalia για Μπουένος Άιρες είναι πολύ χαμηλή. Σκέτος πειρασμός θα έλεγα. Το μόνο θέμα είναι ότι η διάρκεια της μεγάλης πτήσης (Μιλάνο-Μπουένος Άιρες ή Ρώμη-Μπουένος Άιρες) είναι κάπως αυξημένη (14 ώρες) ενώ της μικρής πολύ σύντομη (Μιλάνο-Αθήνα 2 ώρες) πραγμα που μπορεί να κάνει κάποιον να δυσανασχετήσει. Σε ότι αφορά το επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών, αυτό είναι επισης 20 κιλά, αλλά δεν είναι τοσό αυστηροί με τις μικρές "αποκλίσεις" από τον κανόνα αρκεί να μην το παρακάνετε. Την χειραποσκευή την ζυγίζουν και καλό είναι να είναι κάτω από οκτώ κιλα. Αν όχι, πάρτε κατι πάνω σας και το βολεύετε κατα την διάρκεια του ταξιδίου ή της αναμονής πριν την πτήση. Κατά την παραμονή στο αεροδρόμιο της Ρώμης ή του Μιλάνου, πάρα-πάρα πολύ προσοχή στο αεροδρόμιο για κλοπές (πορτοφόλια, χρήματα, φωτογραφικές μηχανές, διαβατήρια, χειραποσκευές δεν τα αφήνετε από τα μάτια σας ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου) !! Η βαλίτσα να είναι καλά κλειδωμένη με συνδιασμό και εξτρα ιμάντα (εκτός και αν διαθέτει διπλό συνδιασμό) και αν μπορείτε ασφαλισμένη με το επιπλέον νάυλον που είπαμε. Οι γενικές μου ετνυπώσεις από την Alitalia πάντως ήταν άριστες σε ότι αφορά τον λόγο τιμής προς απόδοση. Το μοναδικό "περιέργο" σημείο είναι η αυξημένη διάρκεια της μεγάλης πτήσης (Ιταλία-Μπουένος Άιρες). Σε τέτοια ταξίδια, όταν οι 12 ώρες γίνουν 14, αρχίζεις και δυσανασχετείς. Από την άλλη όμως, η διαφορά τιμής με τις άλλες εταιρείες είναι ένα σημαντικό θέμα.
Ο ενδιάμεσος χρόνος μεταξύ των δύο πτήσεων είναι υπεραρκετός και δεν θα αγχωθείτε. Το αεροδρόμιο είναι μαζεμένο και διαθέτει καλή και εύκολη σήμανση, οπότε μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι θα προλάβετε την επόμενη πτήση για να συνεχίσετε για Μπουένος Άιρες (ή την Αθήνα , αν επιστρέφετε από Μπουένος Άιρες).

Ταξίδι με την KLM: ανήκει στο ίδιο γκρουπ με την Air France. Κάνει ενδιάμεση στάση στην Ολλανδία. Τα χιλιόμετρα τα μετράει δίκαια. Περισσότερα δεν γνωρίζω ούτε έχω ακούσει.

Πριν το ταξίδι σας να κάνετε πάντοτε confirmation τουλάχιστον 1 εβδομάδα και μετά 72 ώρες πριν την πτήση, ειδικά όταν βρίσκεστε στην Λατινική Αμερική. Μου έχουν μεταφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος να σας βγάλουν από την πτήση άσχετα εαν έχετε αγοράσει το εισιτήριο.

Θυμηθείτε ότι αν εξαφανιστεί η βαλίτσα σας (ή αν ανοίξουν τη βαλίτσα σας, πάρουν κάποια πράματα από μεσα και την ξανακλείσουν στη συνέχεια), η μόνη σας αποζημίωση από τις αεροπορικές εταιρείες, θα είναι 10 δολ για κάθε δηλωμένο κιλό. Αν έχετε π.χ. 25 κιλά και δηλωθούν 20 κιλά, θα παρετε 200 δολ. αποζημίωση. Εαν έχετε βαλίτσα με έναν μόνον συνδιασμό, αγοράστε επιπλέον και ένα ιμάντα με συνδιασμό 3 ψηφίων (υπάρχει τέτοιος). Στον ιμάντα βάλτε συνδιασμό διαφορετικό από αυτόν της βαλίτσας. Η ιδανική βαλίτσα για ταξίδια στη Λατινική Αμερική (και για παρόμοιες "περίεργες" χώρες) είναι αυτή που είναι φτιαγμένη από ABS μαλακό πλαστικό, με δύο συνδιασμούς και κλειδαριές αριστερά-δεξιά στα πλαϊνά (υπάρχουν τέτοιες από τις γνωστές μεγάλες μάρκες). Όλες τις μαλακές τις σκίζουν με λεπίδα (έτυχε σε ναυτικό που ταξίδευε μαζί μου). Χειραποσκευή στο μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος, expandable, από υφασμα τύπου Cordura , ανθεκτικό στο σκίσιμο, και με συνδιασμό τριών ψηφίων. Να έχουν όλα ρόδες. Η μεγάλη χειραποσκευή χρησιμεύει για τα κρυφά εξτρα κιλά ...
Με δύο διαφορετικούς συνδιασμούς θα είναι σαν να έχετε βαλίτσα με συνδιασμό έξι ψηφίων. Ο κλέφτης θα την παρατήσει και θα πάει για άλλη ευκολότερη.
Μόλις παραλάβετε την βαλίτσα σας εξετάστε την προσεκτικά για σημάδια από απόπειρα κλοπής ή ζημιές λόγω κακομεταχείρησης. Στο παρελθόν (3 χρόνια πριν) παρέλαβα στην Αθήνα (από Μαδρίτη) βαλίτσα με σημάδια από λοστό. Ευτυχώς είχε ιμάντα με συνδιασμό, επιπλέον ένα συνδιασμό δικό της και κλειδαριές αριστερά δεξιά, δεν κατόρθωσαν να την ανοίξουν και μετά επιχείρησαν με λοστό από τα πλαϊνά προκειμένου να βγάλουν ότι μπορούν από εκεί!!
Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο οι αεροπορικές εταιρείες είτε αντικαθιστούν είτε επισκευάζουν δωρεάν τη βαλίτσα αρκεί να το δηλώσετε άμεσα και χωρίς να βγείτε από το χώρο παραλαβής αποσκευών.
Δεν χρειάζονται εκνευρισμοί, ούτε φωνές. Για εσάς ίσως είναι κάτι πρωτόγνωρο, για αυτούς είναι υπόθεση ρουτίνας. Όσο και να φωνάξετε η αποζημίωση θα είναι ίδια. Εαν δεν φωνάξετε και φροντίσετε να συντάξετε , με ψυχραιμία, μία αναφορά που να περιγράφει όσο το δυνατό καλύτερα το πρόβλημα, θα βγείτε δικαιωμένος. Αν βοηθήσετε τον υπάλληλο των Lost & Found, θα σας βοηθήσει και αυτός. Στη συνέχεια θα σας βοηθήσει πολύ και το εργαστήριο βαλιτσών. Εαν η βαλίτσα σας δεν υφίσταται πλέον σαν μοντέλο, θα σας την αντικαταστήσει με μία καινούργια αντίστοιχης αξίας η θα σας προτείνει να αγοράσετε μία καλύτερη καταβάλοντας κάποια μικρή οικονομική διαφορά. Το τελευταίο έιναι και η καλύτερη λύση. Και αυτός να πουλήσει θέλει (και το προτιμά) στο κάτω-κάτω. Τα εργαστήρια αυτά έχουν όλες τις μάρκες και ποιότητες βαλιτσών.

Τα παραπάνω τα γράφω διότι στην αρχή δεν γνώριζα και όταν άρχισαν να μου συμβαίνουν διάφορα, ένοιωθα σαν χαμένος, εκνευριζόμουν και τα έβαζα με τους δύσμοιρους υπάλληλους του Lost & Found.
Τώρα δεν νοιάζομαι πλέον. Γνωρίζω πως ότι είναι να πάρεις από τις αεροπορικές εταιρίες, θα το πάρεις. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
Ψυχραιμία λοιπόν και όλα θα πάνε ρολόϊ.

Κώνσταντίνος - Μπουένος Άιρες
Τελευταία επεξεργασία από Constantinos και 15 Δεκ 2007, 13:27, έχει επεξεργασθεί 6 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Πως πάει κανείς μέχρι την Αργεντινή ή τη Χιλή

Δημοσίευσηαπό vagelis » 30 Ιαν 2007, 19:39

Για πες πια ειναι η καλυτερη εποχη και το κοστος ,στο περιπου ,φαγητου και ξενδοχειων.
THE BEST 4X4XFAR

SIII 88 YELLOW HREPI

EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΤΑ
ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ.
ΛΑΖΑΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.
Άβαταρ μέλους
vagelis
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 2521
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2003, 07:58
Τοποθεσία: N.Iraklio Attikis

WOW !!!

Δημοσίευσηαπό geco » 30 Ιαν 2007, 19:41

Mα ποιός είσαι, Η "ΔΟΜΗ" ;;;

Ευχαριστούμε πολύ γιά τις λεπτομερείς και άφθονες πληροφορίες σου Κωνσταντίνε !

Μακάρι να αξιωθούμε να τα κάνουμε τα ταξίδια αυτά !!!
Ένας στο χώμα - χιλιάδες στον αγώνα !
Άβαταρ μέλους
geco
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 1523
Εγγραφή: 03 Μαρ 2004, 13:47
Τοποθεσία: Όπου έχει χώμα !

......ο άνθρωπός μας!!!!

Δημοσίευσηαπό azo » 30 Ιαν 2007, 22:19

24/2/2007 Θα ήμαστε στο Μπουένος Άιρες 11 άτομα και θα ενοικιάσουμε μοτοσυκλέτες για να ταξιδέψουμε Παταγωνία Γή του Πυρός Χιλή (το Δρόμο 40).
Στο Άιρες θα μείνουμε 3 μέρες. Αν θέλεις μπορούμε να βρεθούμε στο Hoteli.
Σήμερα είδα το post σου και είπα πως είσαι ......ο άνθρωπός μας!!!!
Πετάμε με allitalia από Μιλάνο, περιμένω απαντήσεις, μυστικά, και άλλα........

Φιλικά Γιάννης
Άβαταρ μέλους
azo
50cc moped
50cc moped
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 29 Ιούλ 2002, 17:24

Για τον φίλο azo

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 30 Ιαν 2007, 23:47

Ο Κώστας ο Παγκράτης είναι ένας από τους 11?
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 31 Ιαν 2007, 03:55

Καλός ο 40. Πολύ πράσινο, λίμνες και ηφαίστεια αδελφάκι μου. Εχω περάσει στο Bariloche από τη Χιλή. Το Εθνικό Πάρκο Nahuel Huapi είναι απίστευτα όμορφο . Εκεί κατέβηκα με το τζιπ και έριξα και μία βουτιά στην λίμνη (καλοκαίρι ήταν). Άντεξα 10 λεπτά. Έχει και ο 3 πολύ όμορφα μέρη να δείς. Τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή....
Τελευταία επεξεργασία από Constantinos και 31 Ιαν 2007, 05:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Ξενοδοχεία - εστιατόρια στην Αργεντινή

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 31 Ιαν 2007, 04:32

Για τον azo:
Ποιό ξενοδοχείο και πράσινα κουνέλια ...θα βγούμε εξω να φάμε.
Αντε , με το καλο να έλθετε. To e-mail μου είναι: atlantis1967@yahoo.com
Στείλε μου τα στοιχεία του ξενοδοχείου εκεί.

Για τον Βαγγέλη: Καλές εποχές είναι το ντόπιο φθινόπωρο (άνοιξη Ελλάδος) και η ντόπια άνοιξη (Φθινόπωρο Ελλάδος).

Φαγητό αξιοπρεπές, για τετραμελή παρέα, όπως τρώμε στην Ελλάδα (του σκασμού δηλαδή) 20 Ευρώ το άτομο, με 2 μπουκαλια κρασί των 10 Ευρώ έκαστο. Θα βρείς στο ίδιο μέρος της πόλης (Puerto Madero) και με 10 Ευρώ κατ΄άτομο χωρίς περιορισμό στην ποσότητα φαγητού (tenedor libre) και με 1 λίτρο μπυρα ή αναψυκτικό κατ΄άτομο. Ποιότητα κρέατος χαμηλή όμως σε σημείο να αναρωτιέσαι "Που είναι τα φημισμένα Αργεντίνικα φιλετα?". Στα καλά tenedor libre το κόστος είναι 13 Ευρώ το άτομο χωρίς ποτά όμως. Πρακτικά έρχεσαι στα ίδια με ένα καλό εστιατόριο.

Ξενοδοχεία στην πόλη: από 60 έως 100 Ευρώ το δίκλινο ανάλογα με την εποχή, την περιοχή που βρίσκεται και την εσωτερική διακόσμηση. Στην επαρχία φθηνότερα. Στα φημισμένα θέρετρα τουρισμού όπως η Παταγονία, λίγο ακριβότερα από την πόλη. Οι πανσιόν είναι όμως φθηνότερες.

Και ένα μυστικό:
Εδώ τη φημισμένη Αργεντίνικη μπριζόλα την έχουν όλοι στο φτύσιμο. Λογικό αν σκεφτείς ότι υπάρχουν μέρη του βοδινού που δεν παίζονται από γεύση και εμείς τα κάνουμε κιμά ... Την λαπα την ξερεις, ας την όπως είναι λοιπόν ακοφτη, με την εξωτερική της πέτσα και πέτα την στα κάρβουνα. Μην την αφήσεις να ξεραθεί. Βγάλτην ζουμερή. Βγάλε την πέτσα η οποία θα έχει καεί ελαφρώς, προστατεύοντας το έσωτερικό της λάπας , δοκίμασέ την και περιμένω εντυπώσεις ... Εγώ έμαθα να την προτιμώ ακόμη και από φιλετο. Εδώ λέγεται εντράνια (entraña) και την προτιμούν όσοι ξέρουν από κρέας. Βέβαια είναι ο καλύτερος φίλος του καρδιοχειρουργού μιάς και έιναι τίγκα στο λίπος πριν την ψήσεις. Αυτό όμως την κάνει άπαιχτη από νοστιμιά. Την αγελάδα της Ελλάδος (Ολλανδική) εδώ την έχουν μόνο για παραγωγή γάλακτος. Οι ράτσες Angus Aberdeen (μαύρες) και Hereford (καφέ με ασπρο ή μαύρο με άσπρο με μακρύ τρίχωμα) είναι άπαιχτες σε γεύση. Εκεί βρίσκεται η διαφορά. Το κρέας της Angus είναι πιό ακριβό από αυτό της Hereford στο Super Market. Επίσης τις αγελάδες δεν τις έχουν σε μέρη με υψώματα, παρά μόνον σε επίπεδες πεδιάδες, για να μην σκληραίνει το κρέας τους.

Κωνσταντίνος - Μπουένος Άιρες
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Γενικές πληροφοριες για την Χιλιανή Παταγονία

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 31 Ιαν 2007, 04:57

Μεταφέρω το άρθρό αυτούσιο από εκεί που (ατυχώς) ήταν:

Η Χιλή που ήμουν πριν ήταν καλύτερη πάντως και τα καλά μέρη off-road, με πατημένο χωματόδρομο, περισσότερα και πιό κοντά (ξεκινούσες από τα 1000 χλμ. και πάνω). Για άγρια πράματα (Inca trail, Altiplano, έρημος Atacama, παγετώνες Torres del Paine) και άλλα καταπληκτικής ομορφιάς τοπία, έπρεπε να πάς μακρυά (ξεκινούσες από τα 2.000 χλμ. και έφτανες στα 3.000 χλμ.). Οι αποστάσεις είναι μόνο για το πήγαινε χωρίς να υπολογιστούν τα χιλιόμετρα που θα κάνεις εκεί. Για παράδειγμα για να φτάσω με αυτοκίνητο στην περιοχή των ηφαιστείων και των λιμνών χρειάστηκα 980 χλμ. Με λίγες εκδρομές, όταν επέστρεψα είχα 3.600 χλμ. στο κοντερ.

Στην Αργεντινή για να κάνεις τις ίδιες διαδρομές και να βρείς τοπία ίδια σε ομορφιά ξεκινάς από τα 2.000 χλμ.. Άρα δεν συμφέρει και παίρνεις αεροπλάνο και όταν φτάσεις στον προορισμό σου νοικιάζεις αυτοκίνητο τύπου Nissan King Cab 2.4 με καμπίνα 5 ατόμων όμως. Εαν βάλεις κάτω τα έξοδα βενζίνης και τις ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις που πρέπει να κάνεις σου έβγαινε το ίδιο με το αεροπλάνο αλλά κέρδιζες μέρες.


Μερικά χρήσιμα γενικά links:

http://www.interpatagonia.com
http://www.argentinaxplora.com
http://www.paseosenchile.cl
http://www.turismochile.com

Kοiταξτε από το Temuco Χιλής και κάτω που αφορά το Νότο της Χιλής. Από την πόλη Villarica μέχρι και το Puerto Montt , η περιοχή είναι γεμάτη ηφαίστεια, κρυστάλλινα ποτάμια γεματα πέστροφες και σολομούς, καταρράκτες και λιμνες πεντακάθαρες. Σε αυτές κάνουν τα καλοκαιρινά μπάνια τους οι Χιλιανοί. Το κομμάτι αυτό είναι εξαιρετικής ομορφιάς και ιδιαίτερα σημαντικό αξιοθέατο κατα την άποψη μου. Έχω πάει και αξίζει ιδιαίτερα. Εκεί υπάρχουν επίσης οικισμοί ινδιάνων από τις φυλές Araucanos (θα τούς ακούσετε σαν Mapuche στη Χιλή) και νοτιότερα Uyiches (αυτοί οι τελευταίοι λένε ότι προέρχονται από μίγμα Ελλήνων και ντόπιων - δεν ξέρω περισσότερα). Εμφανισιακά πάντως δεν θυμίζουν τους ινδιάνους της περιοχής. Τα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ Ευρωπαϊκά).
Το ασφαλτοστρωμένο τμήμα σταματάει στο Puerto Montt. Από εκεί ξεκινά η φημισμένη, κατά τους ντόπιους, Carretera Austral. Τα 2.500 km , τα οποία διανύεις πηδώντας από νησάκι σε νησάκι με ferry boats λένε ότι είναι αξέχαστη εμπειρία. http://www.navimag.com
Θέλει μία εβδομάδα για να την περάσεις. Στο τέλος καταλήγεις στο πιό τουριστικό μέρος της Χιλής το Torres del Paine (http://www.torresdelpaine.cl) και την Punta Arenas (εκεί είναι το διεθνές αεροδρόμιο). Στο ενδιάμεσο (κατά μήκος της Carretera Αustral δηλαδή) δεν θα συναντήσεις πολλά σπίτια και κόσμο. Είναι πολύ αραιοκατοικημένο το σημείο λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών το χειμώνα (πολλές βροχές και κρύο της αρκούδας). Καμμία ασφάλεια αυτοκινήτου (που γίνεται στη Χιλή) δεν σε καλύπτει στην Carretera Austral, ούτε έρχεται οδική βοήθεια αν κάτι πάει στραβα. Θα είσαι μόνος σου. Γι' αυτό και κανείς δεν πάει. Συνέπεια αυτού βέβαια θα είναι να δεις παρθένα δάση και τοπία ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι, απ' ότι λένε γνωστοί που έχουν πάει (η ακριβής έκφρασή τους είναι: "έτσι ήταν η Νότιος αμερική όταν ανακαλύφθηκε"). Ξενοδοχεια δεν έχω ακούσει να έχει κατά μήκος της Carretera Αustral. Έχει όμως πολλά και πολυτελή ξενοδοχεία στην Punta Arenas και στο Torres del Paine (http://www.hotelesdelapatagonia.cl). Στην Carretera Αustral γενικά είτε κοιμούνται στο αυτοκίνητο είτε τη βγάζουν με σκηνή οπότε το κρύο της νύχτας θα αποτελέσει περίεργο σύντροφο. Αν βρέξει κιόλας .... έδεσες ! Μπορεί όμως να βρείς κάποια μεμονωμένα σπίτια όπου θα δεχθούν να σου παραχωρήσουν κάποιο δωμάτιο με κάποιο αντίτιμο όμως, όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη της Χιλής. Γιατί όχι και εκεί λοιπόν? Αυτό το υποθέτω εγώ, όμως. Οι πληροφορίες σε ότι αφορά τη στέγαση, για το σημείο αυτό της Χιλής είναι ελάχιστες. Παραλιακά θα συναντήσετε εκτροφεία σολομού. Αυτή θα είναι η μοναδική οδική αλλά και γενικότερη βοήθεια σας απ' ότι μου είπαν.

Οι καλύτεροι οδηγοί Χιλής για τον σκοπό αυτό είναι οι Turistel (http://www.turistel.cl). Οι ίδιοι εκδίδουν τον οδηγό και στά αγγλικά. Ο οδηγός στα Ισπανικά όμως είναι πιό πλήρης και πιό αναλυτικός.

Στο Torres del Paine μπορείς να πάς και από Αργεντινή και να έχεις όλο το δρόμο με άσφαλτο. Περισσότερα χιλιόμετρα και χωρίς τη μαγεία της Carretera Austral της Χιλής. Ετοιματζίδικα πράματα, αλλά θα έχεις οδική βοήθεια αν κάτι πάει στραβα. Διάσημα σημεία από την Αργεντίνικη πλευρά της Παταγονίας είναι η χερσόνησος Valdez (εκεί υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί πιγκουΐνων και επίσης εμφανίζονται οι φάλαινες τον Οκτώβριο και Νοέμβριο), η Ushuaia (εκεί βρίσκεται ο φάρος που περιγράφει και ο Ιούλιος Βερν στο βιβλίο του "ο φάρος στην άκρη του κόσμου".

Κάντε μία απλή προετοιμασία σε ισπανικά (τα χρήσιμα σε ότι αφορά φαγητό, βλάβες αυτοκινήτου, στέγαση και πάρτε ενα phrasebook μαζί σας (το πρακτικότερο είναι της Lonely Planet και συγκεκριμένα το Latin American Spanish Phrasebook). O κόσμος εκεί κάτω στο Νότο αλλά και γενικότερα στο Νότο της Αργεντινής και της Χιλής, δεν μιλά Αγγλικά εκτός από το Torres del Paine. To τι θα αντικρύσετε όταν φτάσετε τελικά στο Torres del Paine λένε ότι δεν περιγράφεται με λέξεις. Εκεί βρίσκεται και ο παγετώνας Gray (Glaciar Gray) . Aπό την πλευρά της Αργεντινής Παταγονίας βρίσκεται ο παγετώνας Perrito Moreno. Φροντίστε να βρέθειτε εκει καλοκαίρι ή το πολύ μέχρι μέσα Φθινοπώρου του Νοτίου Ημισφαιρίου (Χειμώνας έως μέσα Ανοίξεως στα δικά μας μέρη). Μετά ο καιρός χαλάει πολύ, αρχίζουν δυνατές βροχές ενώ οι άνεμοι φτάνουν σε ταχύτητα ακόμη και τα 100 χλμ την ώρα. Θυμηθείτε ότι έχουμε αντίθετες εποχές λόγω Νοτίου Ημισφαιρίου. Ο χειμώνας μας είναι καλοκαίρι για αυτούς δηλαδή και το φθινόπωρό μας , είναι άνοιξη εκεί. Μερικά ακόμη links:

Club Suzuki Argentina http://www.suzukiclub4x4.com.ar
Automovil Club Argentina www.aca.com.ar
Club Automovil Chile http://www.automovilclub.cl
National Parks of Chile http://www.conaf.cl
National Parks of Argentina http://www.argentinaturistica.com

Αυτά τα ολίγα έτσι για ορεκτικό.
Καλή περιήγηση και διασκέδαση

Συνεχίζεται ....

Κωνσταντίνος - Μπουένος Άιρες
Τελευταία επεξεργασία από Constantinos και 01 Φεβ 2007, 17:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Κράτησεις ξενοδοχείων και οργανωση εκδρομών στην Αργεντινή

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 31 Ιαν 2007, 16:57

Προσοχή, με την Αργεντινή ειδικά, σε ότι αφορά τις κρατήσεις ξενοδοχείων, εσωτερικών αεροπορικών εισιτηρίων και την οργάνωση διαφόρων εκδρομών, από ντόπια πρακτορεία.
Μερικά πρακτορεία εδώ είναι ασυνεπή σε βαθμό απάτης. Ειδικά αυτά που φαίνονται στο Ιντερνετ.
Έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά, με αποτέλεσμα ο κόσμος να φτάνει εδώ από Ελλάδα και να διαπιστώνει ότι ούτε ξενοδοχεία υπάρχουν, ούτε τοπικές εκδρομές έχουν κανονιστεί !! Όσο για τα χρήματα που πληρώσατε, σας τα επιστρέφουν μόνον δια της δικαστικής οδού.
Οι ντόπιοι που ξέρουν και ταξιδεύουν πολύ, όταν θέλουν αεροπορικά εισιτήρια πηγαίνουν κατευθείαν στις αεροπορικές εταιρείες και μόνον....
Πολύ αξιόλογη (σε συνέπεια στις κρατήσεις, ποιότητα υπηρεσιών και αεροσκαφών) εδώ είναι η LAN (www.lan.com), Χιλιανή εταιρεία που εκτελεί πτήσεις και εντός Αργεντινής. Την συγκεκριμένη την προτιμώ πλέον ακόμη και από όλες τις ευρωπαϊκές.
Αν κάτσει στραβή με πρακτορείο, τα χρήματα διεκδικούνται μόνον μέσω χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που εμπλέκουν το κράτος (Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή) και που έχουν σαν κεντρική ιδέα, όμως, ένα περίεργο στυλάκι του είδους "Τι θέλει μωρέ αυτός ο ξένος τώρα?".
Φυσικά μιλώ για περιστατικά που γνωρίζω προσωπικά και όχι για το σύνολό τους. Προσωπικά, σε ότι αφορά τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων δεν λειτουργώ με πρακτορεία πια, μιας και η διάρκεια συνεργασίας με ένα πρακτορείο δεν εξασφαλίζει την σωστή εξυπηρέτηση στο μέλλον. Οι ποιότητα αυτή παρουσιάζει διακυμάνσεις από την πείρα μου. Τα ξενοδοχεία τα κλείνω μονος μου. Οι εκδρομές που οργανώνει η LAN Chile για τουρισμό εντός Αργεντινής είναι πολύ αξιόπιστες και αποτελούν λύση.
Τον ξένο σε αυτές τις χώρες τον βλέπουν σαν αγελάδα για άρμεγμα και όχι σαν πελάτη που θέλει τις υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωσε.
Μην δείχνετε ευπιστία. Όσο μπορείτε , να δένετε τον πράκτορα, ή το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων με έγγραφες συμφωνίες και συμβόλαια. ΤΙΠΟΤΕ στο μιλητό. Ο δε πράκτορας να σας αναφέρει αναλυτικά, ρητά και εγγράφως τις υπηρεσίες που θα σας παρασχεθούν στο e-mail ή ακόμη καλύτερα, στο FAX με το οποίο θα συνεννοείστε, όπως και ότι πληρώθηκε και εξοφλήθηκε για τις υπηρεσίες που ζητήσατε. Σε περίπτωση προβλήματος μόνον αυτά τα έγγραφα θα σας σώσουν. Εδώ στην Αργεντινή μετράνε τα γραπτά μόνον. Να ζητάτε ΠΑΝΤΟΤΕ από πριν (από την Ελλάδα κιόλας) τα Voucher των ξενοδοχείων που θα μείνετε. Με αυτά τουλάχιστον θα έχετε κάπου να μείνετε και αν ο πράκτορας αποδειχθεί αναξιόπιστος αφήστε το ξενοδοχείο να τον κυνηγήσει και να βγάλει την όποια άκρη.
Ότι κρατήσεις χρειάζεστε καλύτερα να τις κάνετε είτε από Ελλάδα είτε επί τόπου, μόλις φτάσετε στη χώρα, απευθείας με τα ξενοδοχεία, αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα χάσετε τα χρήματά σας. Πάντοτε υπάρχει στέγη και επίσης θα μπορέστε να αποφύγετε την παραμονή σε περιοχές περίεργες από πλευράς εγκληματικότητας.

Κωνσταντίνος - Μπουένος Άιρες
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Ασφάλεια στις πρωτεύουσες (Μπ.Άιρες - Σαντιάγο) και παραέξω

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 31 Ιαν 2007, 22:01

ΓΕΝΙΚΑ

Η Νότιος Αμερική ΔΕΝ είναι Ευρώπη.

Η εγκληματικότητα σε μικρές ηλικίες (κορίτσια και αγόρια 9 έως 16 ετών) είναι σύνηθες φαινόμενο και υποκινείται από τους ίδιούς τους γονείς καθόσον οι ανήλικοι στην Αργεντινή και στη Χιλή δεν φυλακίζονται αλλά αφήνονται αμέσως ελεύθεροι σε περίπτωση σύλληψης, οπότε και συνεχίζουν ακάθεκτοι εκτελώντας εντολές των γονέων τους.

Καταρχήν το διαβατήριο πρέπει να το έχετε χωριστά από τα χρήματα σε όσο πιο ασφαλές σημείο μπορείτε. Μην έχετε μαζί σας όλο σας το συνάλλαγμα.
Προσπαθήστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα χρήματα και αποφύγετε να κουβαλάτε Cashcards και πιστωτικές κάρτες στις βόλτες σας, αν δεν είστε βέβαιοι ότι θα τα χρησιμοποιήσετε. Αφήστε ότι κάρτες και μετρητά δεν χρειάζεστε στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας. Κάντε reset εσείς ο ίδιος στο κωδικό (θα βρείτε γραπτές οδηγίες μέσα στο χρηματοκιβώτιο) και μην βάλετε κωδικό παρουσία του υπαλλήλου του ξενοδοχείου. Μία φορά ένας υπάλληλος, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Iguazu με ρώτησε κιόλας, ο θρασύτατος: « Τι κωδικό θέλετε να βάλετε; Πείτε μου και θα σας βοηθήσω να τον βάλετε ... » . Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι θα το κάνω αργότερα μόνος μου ....
Στα ξενοδοχεία προσπαθήστε μην έχετε έξω από τη βαλίτσα ότι δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί ελεύθερο. Τοποθετείστε μέσα στη βαλίτσα ότι ρούχα και άλλα αντικείμενα αξίας θα αφήσετε πίσω σας που δεν χωρούν στο χρηματοκιβώτιο (π.χ. μία σειρά φωτογραφικούς φακούς που πιστεύετε ότι δεν θα τους χρησιμοποιήσετε). Βάλτε τα όλα ΜΕΣΑ στην βαλίτσα και κλειδώστε τη με τον συνδυασμό. Οι καθαρίστριες δωματίων προέρχονται από φτωχές περιοχές και εργάζονται για πολύ λίγα χρήματα. Πράγματα που για εσάς θεωρούνται δεδομένα για εκείνες είναι αντικείμενα υπερπολυτελείας προς πώληση. Μην τις βάζετε σε πειρασμό γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους αν διαμαρτυρηθείτε ότι χάσετε κάτι . Σκεφτείτε πως το κάνετε για να τις προστατέψετε.

Τα πολυσύχναστα, καλά φωτισμένα σημεία είναι ασφαλέστερα. Αν βλέπετε λιγότερο κόσμο σε κάποιο μέρος της πόλης και ειδικά αν είναι κακοφωτισμένο, κάτι δεν πάει καλά. Ρωτήστε πριν συνεχίσετε είτε την ίδια στιγμή είτε καλύτερα από πριν. Ζητείστε να σας σημειώσουν πάνω στο χάρτη τις περιοχές της πόλης που καλό θα ήταν να αποφύγετε.

Αργεντινή – Μπουένος Άιρες

Στο Μπουένος Άιρες οι ληστείες συνοδεύονται σχεδόν πάντα από πιστόλι το οποίο και θα χρησιμοποιήσουν αν δεν ικανοποιήσετε τα αιτήματά τους. Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Σκοτώνουν για πολύ λίγα χρήματα, είτε κατά την διάρκεια ληστειών είτε κατά τη διάρκεια κλοπής αυτοκινήτων πάνω στο δρόμο την ώρα που είστε μέσα και οδηγείτε. Κατά συνέπεια, μέσα στην πόλη προσέξτε που θα μείνετε !! Όταν οι ντόπιοι σας πουν "μην πηγαίνετε εκεί τη νύχτα", ακούστε τους. Η προτροπή τους αφορά τις αυξημένες πιθανότητες να συμβεί κάτι.
Τα όπλα εδώ είναι και πολλά και φθηνά και εύκολο τα να βρεις.
Καλό θα ήταν αποφύγετε να φοράτε φανταχτερά κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας μέσα στην πόλη. Στο κέντρο του Μπουένος Άιρες οι πιθανότητες να σας τα κλέψουν είναι μικρές μεν αλλά υπαρκτές δε. Αν τώρα, είστε τόσο τυχεροί ώστε να βρεθείτε δίπλα στον κλέφτη, τι να πω .... Με τις ακριβές Reflex φωτογραφικές μηχανές δεν υπάρχει πρόβλημα να σας τις πάρουν καθ’ οδόν. Εκτός αν ακουμπήσετε κάπου την φωτογραφική τσάντα και την αφήσετε ανεπιτήρητη. Τότε προκαλείτε τον διάβολο. Στο κέντρο της πόλης, τώρα πια, οι πιθανότητες περίεργου συμβάντος είναι λιγότερες λόγω του ότι είναι πολυσύχναστο. Η νύχτα όμως αποτελεί πάντοτε σύμμαχο των κλεπτών οπότε ξεχάστε την έννοια απόλυτη ασφάλεια και μαζευτείτε. Βόλτες τη νύχτα με τα άκρως απαραίτητα χρήματα και με την compact στο χέρι.

Στις περιοχές της πόλης που έχουν κολλητά τους παράγκες, δεν πλησιάζεις ούτε με ποδήλατο, ούτε πεζός, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν είσαι εκεί κοντά με αυτοκίνητο, διέρχεσαι με ταχύτητα και δεν σταματάς για να περιεργαστείς το σημείο. Αυτό το λέω διότι, αν δεν ξέρεις, είναι λογικό άμα δεις ένα πεζοδρόμιο δίπλα στο ποτάμι να πεις «πάω να περπατήσω» ή «πάω να νοικιάσω ένα ποδήλατο για να γυρίσω λίγο». Αν όμως ξέρετε ότι έχει παραγκούπολη δίπλα, αφήστε το καλύτερα. Παραγκουπόλεις έχει 3-4 μέσα στην πόλη. Ζητείστε από την reception του ξενοδοχείου να σας σημειώσει πάνω στο χάρτη τα μέρη αυτά καθόσον βρίσκονται κολλητά με ενδιαφέροντα μέρη της πόλης.

Στα προάστια του Μπουένος Άιρες (Provincia) οι πιθανότητες συμβάντος είναι πολύ αυξημένες. Είτε είστε με αυτοκίνητο, είτε με ποδήλατο είτε πεζός. Eιδικά την νύχτα. Στα προάστια ΔΕΝ σταματάς, ειδικά από το σούρουπο και μετά μέχρι να ξεκινήσει η καθημερινή κίνηση της πόλης, ούτε στα κόκκινα φανάρια. Στις διασταυρώσεις με φανάρια απλά κόβεις ταχύτητα, ελέγχεις στα γρήγορα αν έρχεται κανείς και συνεχίζεις. Αν σας συμβεί το κακό, δώστε τους ότι θέλουν στα γρήγορα και απομακρυνθείτε το ταχύτερο δυνατό από κοντά τους. Αν σας ζητήσουν το αυτοκίνητο δώστε το γρήγορα, και απομακρυνθείτε το γρηγορότερο από αυτούς.

Για ταξί είναι πιο ασφαλές και προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μόνον αυτά που έχουν την ένδειξη Radiotaxi χωρίς να παίζει ρόλο η εταιρεία. Είναι όλα φθηνά, βάζουν πάντα ταξίμετρο, δεν διπλομισθώνονται, δεν σε ρωτάνε που πας, έχουν μία ταρίφα όλο το 24ωρο και παίρνουν και τα 4 άτομα τις παρέας. Εκτός πόλης δεν ισχύει το ταξίμετρο αλλά standard τιμή για τη διαδρομή κατόπιν συμφωνίας. Τη διαδρομή αεροδρόμιο-Κέντρο υπολογίστε τη στα 55 πέσος περίπου (14 ευρώ περίπου).
Αποφύγετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ασφαλή μέρη για να μείνετε είναι το κέντρο, η Recoleta, Barrio Norte. Σε καμμία περίπτωση San Telmo. Τα πολυσύχναστα σημεία του Palermo που είναι κοντά στο Barrio Norte είναι ασφαλή.


Χιλή - Σαντιάγο
Στη Χιλή είναι σπάνιο να χρησιμοποιήσουν όπλο για κλοπή μικρής αξίας ή κλοπή στο δρόμο. Ακόμη πιο σπάνιο είναι να σε σκοτώσουν. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί κλέφτες. Ειδικά οι πορτοφολάδες είναι απίστευτα καλοί στη «δουλειά» τους, καθηγητές θα έλεγα. Θα νοιώσετε ένα σπρωξιματάκι μόνο και αυτό ήτανε .... Κατά συνέπεια όχι λεωφορεία, όχι μαζικά μέσα μεταφοράς . Γιατί; Γιατί εκεί το σπρώξιμο θα το θεωρήσετε φυσιολογικό και θα κλείσετε τον «σένσορα σπρωξίματος» λόγω των πολλών ψεύτικων alarm.....
Ταξί και μόνον ταξί. Είναι λογικού κόστους, έχουν μόνο μία ταρίφα, βάζουν πάντα ταξίμετρο, δεν κάνουν διπλομίσθωση και δεν ρωτάνε που πάτε. Σας πάνε όπου θέλετε με όλιγους κύκλους βέβαια αν είστε ξένος. Εάν η παρέα είναι 4 άτομα θα σας πάρουν όλους. Αν αρνηθούν θα το κάνουν από φόβο. Ειμαστε και λίγο φωνακλάδες σαν λαός και τους τρομάζουμε....

Στο κέντρο της πόλης του Σαντιάγο Χιλής είναι καλύτερα να πάτε «άδειοι». Τα άκρως απαραίτητα χρήματα ΠΑΝΤΑ στην μπροστινή τσέπη, τη μικρή compact μηχανούλα σας στο χέρι και τίποτε άλλο. Ούτε τσάντες, ούτε τσαντάκια, ούτε κατά διάνοια κοσμήματα, ρολόγια αξίας και φωτογραφικές μηχανές μεγάλης αξίας. Είναι 99% σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να σας τα κλέψουν. Είναι κρίμα να πάτε βόλτα στην πόλη και να είστε συνέχεια αγχωμένοι εξαιτίας ενός ρολογιού ή μίας φωτογραφικής μηχανής.

Δεν πρέπει να αφήνετε κανέναν να περπατάει συνέχεια πολύ κοντά σας ή να σας πλησιάζει συνέχεια σε απόσταση «βολής». Απομακρυνθείτε από κοντά του. Αν ακούσετε τρέξιμο πίσω σας, γυρίστε αμέσως το κεφάλι και μην χάσετε τον τύπο από τα μάτια σας.
Στο κέντρο του Σαντιάγο Χιλής δεν πρέπει ΠΟΤΕ ούτε να πηγαίνετε ούτε να βρίσκεστε νύχτα. Ακόμη και οι δήμοι που συνορεύουν με αυτό είναι επικίνδυνοι για κλοπές. Φύγετε από εκεί με την δύση του ηλίου. Οι δήμοι του Σαντιάγο στους οποίους μπορείς να κυκλοφορείς νύχτα είναι πολύ λίγοι (μετά βίας 4). Προτιμήστε το ξενοδοχείο σας να είναι μόνον στο δήμο Las Condes και πουθενά αλλού. Αποκλείστε τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο όσο πολυτελή κι αν είναι. Θα δείτε που θα σας πουν να μην βγαίνετε τη νύχτα. Το αυτοκίνητο πρέπει να το σταθμεύετε πάντοτε σε κλειστά και φυλασσόμενα parking. Ποτέ στο δρόμο τη νύχτα. Οι κλέφτες αφαιρούν ότι μπορεί να αφαιρεθεί (καθρέπτες, ρεζέρβα, διακοσμητικά, καθαριστικά μακτρα τζαμιών. κ.τ.λ.) . Το ίδιο ισχύει και όταν το σταθμεύσετε για να πάτε κάπου να φάτε. Μέσα στο αυτοκίνητο μην αφήνετε αντικείμενα.

Στην επαρχία και στις δύο χώρες, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Και πάλι όμως να ρωτάτε πάντοτε για τα περίεργα σημεία της εκάστοτε πόλης. Μην ξεχνάτε ότι οι χώρες αυτές έχουν φτώχεια και η φτώχεια γεννάει τις κλοπές.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Με τα παραπάνω δεν θέλω να σας κάνω να τρομάξετε, απλά θέλω να έχετε, στο μέτρο του δυνατού πληρέστερη ενημέρωση και εικόνα.
Δεν θα ήθελα να μην ξέρετε τα πιθανά ενδεχόμενα και να σας συμβεί κάτι κακό ή να μου πείτε μετά "δεν μας τα πες αυτά αγαπητέ" , ή "μας τα παρουσίασες ρόδινα". Είναι κρίμα να ξεκινάς ένα ταξίδι και να σου βγαίνει ξινό λόγω του ότι δεν είχες πλήρη ενημέρωση και την πάτησες σε προφανείς παγίδες. Τα γράφω αναλυτικά διότι από ελλιπή πληροφόρηση την πάτησα άσχημα μία φορά στη Ρώμη, την πρώτη κιόλας μέρα του τριήμερου ταξιδίου μου.

Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο , ας μου πει.

Να είστε καλά και να έχετε πάντοτε καλά ταξίδια

Κωνσταντίνος - Μπουένος Άιρες
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Νέο βιβλίο για την φημισμένη Ruta 40 (εθνική οδός 40)

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 21 Μάιος 2007, 06:14

Για τους εραστές της εθνικής οδού 40 (Ruta 40), η εφημερίδα La Nacion, (μία από τις δύο πιό σημαντικές εφημερίδες στην Αργεντινή) εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο-τουριστικό οδηγό αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ruta 40. Η τιμή του οδηγού είναι 5 Ευρώ. Η ποιότητα του βιβλίου δεν είναι η καλύτερη αλλά τα 5 Ευρώ τα αξίζει. Επιπλέον είναι το μοναδικό στο είδος του. Δεν υφίσταται για την ώρα άλλος οδηγός ο οποίος να αναφέρεται αποκλειστικά στην Ruta 40. Το βιβλίο είναι γραμμένο μόνον στα Ισπανικά για την ώρα. Δεν γνωρίζω εαν έχουν σκοπό να το εκδώσουν και σε άλλες γλώσσες.
Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Ruta 40 είναι μία από τις δύο δημοφιλέστερες εθνικές οδούς για να διασχίσει κανείς ολόκληρη την Αργεντινή από Βορρά εώς Νότο και ιδιαίτερα για να ταξιδέψει με αυτοκίνητο πρός την Παταγονία μέσω των Ανδεων. Το συνολικό της μήκος είναι περίπου 5.500 χλμ αν θυμάμαι καλά και είναι αυτή που ενώνει την Αργεντινή με την Χιλή, στο ύψος της Παταγονίας. Αν δηλαδή θελήσετε να περάσετε από την Αργεντινή Παταγονία, στην Χιλιανή, θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε την Ruta 40. Η Ruta 40 επίσης περιλαμβάνει και το σημείο εξαιρετικού ενδιαφέροντος που λέγεται Παγετώνας Perrito Moreno.
Είναι γεγονός πως αποτελεί πρόβλημα το ότι πολλά σημεία είναι ερημα για μεγάλη απόσταση πλην όμως παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για πολλούς λόγω της πρόκλησης και της αίσθησης περιπέτειας που προσφέρει.
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Προσοχή - Αύξηση περιστατικών επιθέσεων στo Buenos Aires

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 12 Αύγ 2007, 21:08

Τους τελευταίους 3 μήνες στην Αργεντινή έχει σημειωθεί μία μεγάλη αύξηση στις τιμές των ειδών λόγω πληθωρισμού, ο οποίος είναι της τάξης του 25% εως 35% (ανάλογα το είδος π.χ. καύσιμα-τρόφιμα-ένδυση-υπηρεσίες-ταξί).
Δυστυχώς μαζί με τις αυξήσεις αυτές, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση κλοπών και επιθέσων με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες που έχουν σκοπό να δούν και λίγο την πόλη (ή τουλάχιστον τα σημαντικά σημεία αυτής) πριν φύγουν για Παταγονία, να κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ληστών οι οποίοι επιτίθενται σε ομάδες, στην αρχή κιόλας του ταξιδιού τους.
Ενας από τους σημαντικούς τουριστικούς πόλους έλξης του Μπουένος 'Αϊρες είναι το λεγόμενο Caminito (το σημείο από όπου ξεκίνησε το Tango) και η Boca (πολύ κοντά στο Caminito) στην οποία βρίσκεται το γήπεδο της φημισμένης ομάδας Boca Juniors.
Προσφάτως, Έλληνες τουρίστες οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τα πολυσύχναστα μέρη και επιχείρησαν να κάνουν μία βόλτα στα μοναχικά στενάκια και τις φτωχογειτονιές της Boca, πρωϊνή ώρα, έπεσαν θύματα επίθεσης από ομάδα ατόμων με στόχο την κλοπή. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά σύνηθες. Αρχικά τους χτύπησαν ολοι μαζί και στη συνέχεια τους λήστεψαν. Εκεί ακριβώς εστιάζεται το πρόβλημα. Δεν γνωρίζεις τις προθέσεις τους από την αρχή ώστε να τους δώσεις ότι έχεις και να απομακρυνθείς το ταχύτερο από την περιοχή. Πρώτα σε κακοποιούν (sic) και μετά σε "ξαλαφρώνουν".

Το Caminito και η Boca είναι πολύ τουριστικά μέρη στα οποία πηγαίνουν σχεδόν όλοι οι τουρίστες που έρχονται στο Μπουενος 'Αϊρες. Τα τουριστικά σημεία έχουν μήκος μερικά τετράγωνα γύρω από το σημείο ενδιαφέροντος. Για το Caminito οι "ασφαλείς" διαδρομές είναι 3-4 τετράγωνα (όχι σε μήκος αλλά ακτινικά) γύρω από την κεντρική πλατεία. Για την Boca, το μόνο "ασφαλές" σημείο είναι αυτό μπροστά από το κατάστημα αναμνηστικών της ομάδας Boca Juniors.

Το κακό με τα μέρη αυτα είναι ότι δυστυχώς βρίσκονται στην καρδιά πολύ κακόφημων συνοικιών και μάλιστα συνοικιών που βρίθουν από barras bravas (έτσι ονομάζονται εδώ οι χούλιγκανς των ομάδων) οι οποίοι είναι εξαιρετικά ακραίοι κατα τη διάρκεια των καβγάδων μεγάλης κλίμακας όπως αυτούς που γίνονται έξω από τα ντόπια γήπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές, μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, να μετρούν νεκρούς .

Εννοείται ότι στις περιοχές που προανέφερα, δεν πρεπει να πηγαινετε ποτέ μόνοι, αλλά μόνον με ομάδα ατόμων και ΠΟΤΕ απόγευμα (μετά τη δύση του ηλίου) ή βράδυ. Πάντα με φως ημέρας και όσο πιό νωρίς γίνεται. Στην περίπτωση αυτή μία καλή λύση έιναι να πάτε με ένα City Tour.Είναι πάμφηνο (στοιχίζει από 10 έως 20 Ευρώ το πολύ), περιλαμβάνει την μεταφορά (εαν παίρνατε ταξί θα σας στοίχιζε το ίδιο) και σας βγάζει από τις έγνοιες.

Παντα να προτιμάτε τα μέρη με πολύ κοσμο. Μην απομονώνεστε ΠΟΤΕ σε αυτές τις γειτονιές και αποφεύγετε τις ερημικές γειτονιές και συνοικίες.

Οταν βγάζετε χρήματα για να πληρώσετε και έχετε πολλά χρήματα μαζί σας, ΠΟΤΕ μην αφήνετε να εμφανιστεί το σύνολο των χρημάτων που έχετε μαζί σας. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε εντός εστιατορίου ή καφετέριας. Μπορεί να σας δεί κάποιο "ενδιαφερόμενο" μάτι και να έχετε μπλεξίματα. Να θυμάστε ότι στην Αργεντινή , τα 200 Ευρώ είναι ένας μισθός υπαλλήλου και αρκετοί θα έκαναν πολλά για να τον εξασφαλίσουν εύκολα.

Ο λόγος για τον οποίο γράφω τα στοίχεια αυτά, είναι ότι αυτή τη στιγμή που σας γράφω, ένας συμπατριώτης μας, που ήλθε για τουρισμό λίγων ημερών, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του λόγω του ότι στην Boca, του επετέθη ομάδα ατόμων για να τον ληστέψει. Αυτοί, χτυπώντας τον αδιάκριτα, του προκάλεσαν σημαντική βλάβη στην όραση και δυστυχώς οι πιθανότητες να χάσει την οριστικά την όραση του στό μάτι που χτυπήθηκε σοβαρά, είναι πολύ υψηλές.

Να θυμάστε πάντοτε ότι το χαμηλό προφίλ και η προσεκτική επιλογή των περιοχών στις οποίες κινούμαστε, είναι ΤΟ κλειδί για απροβλημάτιστη διαμονή τόσο στο Μπουένος Αιρες όσο και στους άλλους Κεντρο-Νοτιοαμερικανικούς προορισμούς.


Καλά ταξίδια

Κωνσταντίνος
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Αρχίζει η περίοδος εμφάνισης φαλαινών στο Puerto Madryn

Δημοσίευσηαπό Constantinos » 12 Αύγ 2007, 22:20

Η Βόρεια Παταγονία και συγκεκριμένα το Puerto Madryn, παρουσιάζει συγκέντρωση σπανίων ειδών που θα καταπλήξουν κάθε φυσιολάτρη αλλά και τον απλό επισκέπτη λόγω της δυνατότητας παρατήρησης των ειδών αυτών από εξαιρετικά μικρή απόσταση.

Στο Puerto Madryn και συγκεκριμένα στο Golfo Nuevo δίνεται η δυνατότητα στο επισκέπτη να δεί από κοντά φάλαινες francas και Orcas από την παραλία κίολας!!! Οι φάλαινες francas εμφανίζονται από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο και πλησιάζουν πολύ κοντά στην παραλία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.madryn.gov.ar/turismo/sp/lug ... doradillo/

Επίσης στο Punta Tombo , οι λάτρεις των πιγκουίνων έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε μία ευμεγέθη κοινωνία 300.000 πιγκουΐνων (Pinguinera όπως την λένε εδώ), το είδος των μικρόσωμων πιγκουΐνων Magellanicus. Περισσότερα εδώ:
http://www.madryn.gov.ar/turismo/sp/lug ... nta_tombo/

Τέλος, όλη Peninsula Valdes διαθέτει στις παραλίες της πλήθη θαλασσίων ελεφάντων, θαλασσίων λύκων και λεόντων, με δυνατότητα παρατήρησης από εξαιρετικά μικρή απόσταση.

Το site http://www.madryn.gov.ar αποτελεί πολύτιμη πηγη πληροφοριών όπως επίσης και τα link τα οποία έχω αναφέρει παλαιότερα.

Δυστυχώς, ο ταξιδιώτης που έχει προορισμό την Νότια Παταγονία, δεν έχει την ευκαιρία να θαυμάσει αυτόύς τους μοναδικούς παγκοσμίως ανοιχτούς ζωολογικούς κήπους καθόσον η Ruta 40 δεν διέρχεται από τα σημεία αυτά.

Eχοντας σαν κέντρο το λιμάνι Puerto Madryn, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εκδρομές με προορισμούς απίστευτης αγριάς ομορφιάς, σε μία ακτίνα 300 χλμ. από το σημείο της διαμονής του. Να σημειωθεί ότι ο γύρος της Peninsula Valdes (350κμ περίπου) θεωρείται επιβεβλημένη εκδρομή και δεν θα πρέπει να παραληφθεί.

Η χώρα διαθέτει μία ειδική έκδοση οδηγών στα Ισπανικά, για την επίσκεψη των εθνικών πάρκων της Αργεντινής, για την οποία μπορείτε να ρίξετε μία ματιά εδώ: http://www.albatros.com.ar/ae07.html

Καλά ταξίδια

Κωνσταντίνος
Άβαταρ μέλους
Constantinos
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 13 Ιαν 2007, 04:54
Τοποθεσία: Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή


Επιστροφή στο Πάμε Έξω;

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη. Υπάρχουν 2 επισκέπτες