Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Ανακοίνωση του εκπροσώπου των αναβατών Enduro Δ. Χελιώτη

Σε ανακοίνωση προέβη ο Δ. Χελιώτης, εκπρόσωπος των αναβατών Enduro, με στόχο να ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ελληνική εκπροσώπηση στο ISDE 2008. Το θέμα προέκυψε όταν σε ιστοσελίδα αναρτήθηκε κείμενο με απόψεις περί χειραγώγησης, προκατάληψης και εσωτερική επιλογή των αναβατών που θα απαρτίζουν την Ελληνική συμμετοχή που υποστηρίζεται από την ΕΛΠΑ / ΠΟΜ.

Ανακοίνωση

Σεβόμενος την πλειοψηφία του συνόλου των αναβατών που με τίμησαν με την ψήφο τους, ως εκπρόσωπος αυτών στην προσπάθεια μεταφοράς των αιτημάτων τους προς την ΕΛΠΑ/ΠΟΜ για την θέσπιση Εθνικής Ομάδας Enduro, αλλά και θέλοντας να δώσω ένα τέλος στην ξέφρενη φημολογία των τελευταίων ημερών, δηλώνω τα εξής:

  1. Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο το Σάββατο παραμονή της εκκίνησης του Ιστορικού Ραλλί Ακρόπολις, περί τα τέλη Μαϊου, παρευρέθησαν οι κάτωθι: Άγγελος Μπαβέλλας, Θεόδωρος Δελαπόρτας, Κάθυ Γουέλς και Δημήτρης Χελιώτης. Οποιουδήποτε άλλου η άποψη για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των ανωτέρω προσώπων στην συνάντηση εκείνη είναι άτοπη.
  2. Τα αιτήματα των αγωνιζομένων μετά την ψηφοφορία της Χαλκίδος συζητήθηκαν με όσους ευθύνονταν για την σύσταση της Εθνικής Ομάδας, τα μέλη της ΕΛΠΑ/ΠΟΜ. Κατόπιν διαβούλευσης συμφωνήθηκε η κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής στο ISDE, της διαμονής και της διατροφής για τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Trophy Team, Junior Trophy Team, καθώς και ενός Club από την ΠΟΜ. Επίσης συμφωνήθηκε η κάλυψη όλων των εξόδων προκειμένου οι αναβάτες λίγο πριν την έναρξη του ISDE να μπορέσουν να προετοιμαστούν στον χώρο του αγώνα, σε συνεργασία πάντα και με την διοργανώτρια Λ.Α.Μ.Σ.
  3. Η εκλογή γενικού αρχηγού αποστολής, η δυνατή εύρεση μεγάλου χορηγού, αλλά και όποιες λεπτομέρειες για την παροχή περαιτέρω βοήθειας (μηχανικοί, support κτλ.) έμειναν αιωρούμενες, κι αυτό γιατί τα χρήματα της ΕΛΠΑ/ΠΟΜ ήταν περιορισμένα λόγω της μη τέλεσης αγώνων enduro την φετινή χρονιά, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί μετά από πιέσεις στην αρχή της χρονιάς.

Σε αντάλλαγμα όλων αυτών υποσχέθηκα, ως εκπρόσωπος των αναβατών, την στήριξή στο επερχόμενο κύπελλο enduro της ΠΟΜ, όπως είχε συμφωνηθεί και στην αρχή του χρόνου.

Αυτά ακριβώς ειπώθηκαν, οι αναβάτες ενημερώθηκαν άμεσα και όλοι ήταν σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της ΕΛΠΑ/ΠΟΜ για τα περαιτέρω.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα, όπου, λίγο ή πολύ, προέβλεπε όλα τα παραπάνω.
Τα νέα στοιχεία ήταν το όνομα του αρχηγού της αποστολής, Στέφανου Κόκκινου, το γεγονός πως για την υποστήριξη των αναβατών υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι οι αναβάτες και οι ομάδες τους, καθώς και η ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Κόκκινου ως μέλους της Εθνικής Ομάδας Trophy Team.

Στο άκουσμα των νέων επικοινώνησα αμέσως με τους Γιώργο Μανωλίδη, Μιχάλη Τράντζα και Παντελή Σκόδρα και τους ενημέρωσα για την τοποθέτηση του Δημήτρη Κόκκινου στην Εθνική Ομάδα, κάτι που ήταν αντίθετο στο αίτημά μας η επιλογή των αναβατών να γίνει βάσει της Γενικής Κατάταξης.
Επίσης τους ρώτησα εάν θα είχαν πρόβλημα, εφόσον υπήρχε αυτή η δυνατότητα, να συμμετάσχουν στο ISDE ως μέλη ενός επίσημου Club της ΠΟΜ.

Και οι τρεις αναβάτες απάντησαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα!
Το ίδιο κιόλας βράδυ επικοινώνησα με τον Δημήτρη Κόκκινο, κάνοντάς του γνωστή την πρόθεση των αναβατών.

Επίσης το ίδιο βράδυ επικοινώνησα με τον Βασίλη Σιαφαρίκα, ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη των πραγμάτων και παίρνοντας την απάντηση πως ούτε αυτός είχε κανένα πρόβλημα.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη σε επικοινωνία μου την επομένη με τον Γιάννη Τρίγκα, στον οποίο ανέθεσα και την ενημέρωση του Δημήτρη Τσακατσώνη.

Σχετικά με το ζήτημα της επιλογής του Δημήτρη Κόκκινου για να στελεχώσει την Εθνική Ομάδα, πιστεύουμε πως η πράξη αυτή, πέρα από την όποια πορεία του συγκεκριμένου αναβάτη στο παρελθόν, σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή στις σχέσεις μεταξύ των αναβατών.

Παρά το γεγονός πως δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά μας η επιλογή να γίνει βάσει Γενικής Κατάταξης, πιστεύουμε πως ο Δημήτρης Κόκκινος είναι αναβάτης enduro και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν φίλος και όχι εχθρός.

Άλλωστε η νέα πολιτική την οποία εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να φέρουμε στον χώρο του enduro εμπερικλείεται στο σύντομο απόφθεγμα: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Τυχόν αποκλίσεις από τον κανόνα θα σημαίνουν αυτόματη διαγραφή οποιουδήποτε εμπλεκόμενου όχι απλά από μέλος, αλλά από την δική μας συνείδηση.


Επίσης πιστεύουμε πως οι καλές σχέσεις μεταξύ των αναβατών διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα στην αποστολή εν όψει του ISDE. Ας μην ξεχνάμε και τα παραδείγματα του παρελθόντος, και πόσο αρνητικά επηρέασαν αυτά τους αναβάτες.

Σεβόμαστε απεριόριστα την στήριξη της ΕΛΠΑ/ΠΟΜ για την αποστολή στο ISDE και ιδιαίτερα την απόφασή της να στείλει πλήρη ομάδα με συνολικό αριθμό αναβατών μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, για τους οποίους μάλιστα θα εξασφάλιζε κάλυψη όλων των εξόδων, σε μια χρονιά, μάλιστα, που οι αναβάτες έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε με την παρουσία μας έναν άλλον πρωταθληματικό θεσμό, αυτόν της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, που στην συγκεκριμένη φάση αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε.

Κι αν ξαφνικά και ετεροχρονισμένα κάποιοι ανακάλυψαν την «αφόρητη αδικία» στο πρόσωπο του Γιώργου Μανωλίδη, γιατί κάτι ανάλογο δεν εκφράστηκε και στο φιάσκο που ακούει στο όνομα Erzberg;

Αναφερόμενοι στις καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες της αποστολής, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές πως όταν μιλούσαμε για διαμονή αναβατών, δεν αναφερόμασταν σε μεταποιημένα νοσοκομεία, χωρίς κλιματισμό, μπάνια, πρωϊνό.

Δεν κάναμε παζάρια για 100, 200 ή 300 ευρώ, αλλά θεωρήσαμε αυτονόητη την καλύτερη δυνατή εικόνα μιας ολοκληρωμένης αποστολής μέσα στην χώρα μας, χωρίς καθόλου στην πορεία να αναφέρουμε πουθενά τις λέξεις «Υποστήριξη Επί Πληρωμή».

Μετά την συνάντηση της προηγούμενης Τετάρτης, η οποία έγινε κατόπιν προσωπικής μου πρωτοβουλίας σε επικοινωνία με τους Γιάννη Βόλη και Στέφανο Κόκκινο, παρόλο που έμεινα επίσημα ακάλεστος, είδαμε με έκπληξη να παρουσιάζεται ένα διαφορετικό προφίλ στα όσα έχουν να κάνουν με την αποστολή Ελλήνων αναβατών στο ISDE.

Με βασικό εκφραστή τον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο και βάσει των μαρτυριών των Γιώργου Κοινωνά, Γιώργου Μανωλίδη και Δημήτρη Βαγγελάκου, η άποψη η οποία εκφράστηκε προς τους αναβάτες ήταν πως εφόσον οι ίδιοι φέτος συμμετέχουν στον πρωτάθλημα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, θα πρέπει να δεχθούν την κατάσταση και τα νέα δεδομένα όπως ακριβώς έχουν, θεωρώντας μάλιστα δεδομένη την υποχρέωση να νιώθουν ευγνωμοσύνη προς την ΕΛΠΑ/ΠΟΜ για την χάρη που τους κάνει.

Η σύνθεση και η παρουσίαση μια ολοκληρωμένης Εθνικής Αποστολής στο ISDE είναι υποχρέωση της ΕΛΠΑ/ΠΟΜ, από την στιγμή που θέλει να ισχυρίζεται πως αυτή είναι η αρχή του σπορ, αλλά και ο επίσημος εντεταλμένος της FIM στην Ελλάδα.

Δεν κάνει χάρη σε κανέναν και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά σοβαρός μπορεί να είναι.
Όσο αφορά στην απόφαση του Δημήτρη Βαγγελάκου να αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα Junior Trophy, απόφαση την οποία, κατά την γνώμη μας, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό η απαξιωτική αντιμετώπιση του Δημήτρη Αθανασουλόπουλου στην συνάντηση της Τετάρτης, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο νεαρό αναβάτη που αποδεικνύει έτσι πως πρόκειται για ένα άτομο με ώριμη και επαγγελματική αντιμετώπιση του ζητήματος αγώνες.

Ελπίζουμε πραγματικά πως τόσο ο κ. Μανιατόπουλος, όσο και ο κ. Μπαβέλλας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας προσωπικά πρωτοβουλία και ενεργώντας με τρόπο ανάλογο του υψηλού σεβασμού με τον οποίον ζητούν να αντιμετωπίζονται.

Πιστεύουμε πως όλοι οι Έλληνες που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα Trophy Team, την Junior Trophy Team, το Club αλλά και όσους άλλους συμμετάσχουν στον θεσμό θα προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό και μένοντας μακριά από όποιες μικρότητες, παρασκήνια και μιζέρια.

Το International Six-Days Enduro είναι η Ολυμπιάδα του Enduro και τελικά αυτός που θα βγει κερδισμένος είναι το ίδιο το άθλημα.
Είναι επίσης μεγάλη ευκαιρία το κράτος να δει με άλλο μάτι τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αναγνωρίζοντας επιτέλους μια Ομοσπονδία, όποια κι αν αυτή είναι, για να δοθεί έτσι τέλος στο «Θέατρο του Παραλόγου».

Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματικούς νόμους, για κανόνες, για αξιοκρατία, για θεσμούς και όχι για διαπλεκόμενους, για κατευθυνόμενους, για υποτελείς.

Πάνω από όλα όμως θα μπορούμε να μιλάμε «δια του λόγου το αληθές».

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Χελιώτης
Εκπρόσωπος των αναβατών Enduro


Σχετικά links
Απαντητικό δελτίο τύπου του κ. Χελιώτη, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του Enduro.
Ο ΣΑΜΕ για τα πρόσφατα γεγονότα στο χώρο του Enduro
Λυπάμαι...
Συζήτηση περι ομοσπονδιών μοτοσυκλέτας στο ForumMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.029076 seconds. ]