Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
ΡΟΔΟΣ- TOP SAFARI 2004

".....οι διάφορες δυσκολίες δεν άργησαν να φανούν. Τα ακατάλληλα  λάστιχα, οι αδέξιοι χειρισμοί, οι ηρωισμοί, η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων και ορισμένες φορές ο φόβος των άπειρων  οδηγών ανέβασαν την αδρεναλίνη σε όλους. Ιμάντες, ναυτικά κλειδιά, βάφλες, εργάτες κλπ δούλεψαν πυρετωδώς, και οι απορημένες και προβληματισμένες εκφράσεις στα πρόσωπα των συμμετεχόντων έδιναν την θέση τους σε βλέμματα θαυμασμού και επιφωνήματα ενθουσιασμού...." "... Οι εντυπώσεις πολλές και ποικίλες, κάποιες καλές και κάποιες άλλες λιγότερο καλές. Κάποιοι ενθουσιάστηκαν, κάποιοι ξετρελάθηκαν και κάποιοι άλλοι φοβήθηκαν ή κουράστηκαν. Ο σκοπός μας όμως είχε επιτευχθεί. Οι 177 οδηγοί με τα πληρώματά τους βίωσαν μια μοναδική τετρακίνητη εμπειρία και μοιράστηκαν μαζί μας, έστω και για λίγο, έστω και σε μικρό βαθμό, εκείνες τις στιγμές που ζούμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το αντικείμενο."Πέρασαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και ό,τι είχαμε αρχίσει να οργανώνουμε τα εντός του συλλόγου μας όταν χτύπησε την πόρτα μας ξανά ο ραδιοφωνικός σταθμός TOP FM Δωδεκανήσου. Το περσινό TOP SAFARI που είχαμε συνδιοργανώσει με 127 συμμετοχές είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και οι περιστάσεις απαιτούσαν την διοργάνωση ενός νέου. Δεχτήκαμε αμέσως και χωρίς πολύ σκέψη να επαναλάβουμε το εγχείρημα και στρωθήκαμε αμέσως στην δουλειά.
Οι ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο έδιναν και έπαιρναν και οι αιτήσεις συμμετοχής  (που σημειωτέο ήταν δωρεάν), μαζεύονταν στα καθορισμένα σημεία σχηματίζοντας σιγά σιγά ένα μεγάλο σωρό, πράγμα που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα αλλά και που αύξησε το άγχος!

Η ξένοιαστες βόλτες μας, έδωσαν την θέση τους σε οργανωμένες εξορμήσεις προς αναζήτηση της ιδανικής διαδρομής και ο ελεύθερος χρόνος μας με μιας αναλώθηκε στα απαραίτητα της όλης οργάνωσης.
 Θεωρήσαμε απαραίτητο η  διαδρομή να σηματοδοτηθεί πλήρως καθότι το δαιδαλώδες δασικό οδικό δίκτυο το απαιτούσε, αλλά και να επισημανθούν τα σημεία προσοχής με αντίστοιχα κόκκινα σημαιάκια. Έπρεπε να καταρτιστούν τα απαραίτητα ενημερωτικά έντυπα προς τους οδηγούς, και τέλος να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή διεξαγωγή.

Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (210!) επιστρατεύτηκαν διάφοροι φορείς όπως το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, η Δημοτική Αστυνομία,  η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οδική βοήθεια με το 4Χ4 όχημά της, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ, οι Ραδιοερασιτέχνες Δωδεκανήσου και δύο γιατροί.
  Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν έλειψαν καθώς μία από τις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων ακύρωσε 13 κρατήσεις με την δικαιολογία ότι θα πάθουν ζημιά! 
Οι μέρες όμως πέρασαν γρήγορα και η 22-02-04 ξημέρωσε ηλιόλουστη! Ήταν δεν ήταν 07:10 το πρωί και το σημείο εκκίνησης (ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟ) «βούλιαξε» από κίνηση! Κάθε είδους τετρακίνητο όχημα έκανε την εμφάνισή του από SUV, θηρία πολλών λίτρων, ενοικιαζόμενα με ασφάλτινα λάστιχα, μέχρι ATVs, και ιδιοκατασκευές Οι ομαδάρχες ήταν ήδη εκεί και διευκόλυναν την προσέλευση των οχημάτων που ένα ένα με την σειρά του περνούσε από την γραμματεία, έπαιρνε τον νούμερο συμμετοχής και τα απαραίτητα έντυπα και έπαιρνε την θέση του στο κομβόι.
 
Οι δείκτες των ρολογιών έδειχναν 08:15 όταν το μήκους 2 χλμ κομβόι ξεκίνησε με κορναρίσματα και επιφωνήματα. Τα 30 πρώτα χιλιόμετρα στην άσφαλτο μας έδωσαν λίγο χρόνο να ξυπνήσουμε και να εμπεδώσουμε το μέγεθος των 177 τελικά συμμετοχών.
«Από όχημα -1- προς ομαδάρχες -  μπήκαμε χώμα » ακούστηκε στο CB και το δάσος άρχισε  να καταπίνει το κομβόι,  ένας-ένας οι ομαδάρχες έδιναν αναφορά μέχρι που ακούστηκε και ο τελευταίος. Και όλοι ξέραμε ότι το Τοp Safari 2004 μόλις τώρα ξεκίνησε.
Το πρώτο τμήμα της διαδρομής εξελίχθηκε σε έναν στενό, γεμάτο κλειστές στροφές, δασικό δρόμο που όμως προβλημάτισε κάποια μεγάλα και μακριά οχήματα. Το πρώτο πρόβλημα δεν άργησε να ακουστεί στο CB. Ένα ειδικό όχημα «κρέμασε» την πίσω δεξιά του ρόδα σε ένα νεροφάγωμα σε μια από τις κλειστές στροφές. Το κομβόι σταμάτησε και  αμέσως ο επικεφαλής της διοργάνωσης και πρόεδρος του Συλλόγου Τετρακίνησης Ρόδου Ματθαίου Παναγιώτης έτρεξε στο σημείο του προβλήματος με μία Εnduro μηχανή, μπαλαντέρ γιΆ αυτή την χρήση. Μετά από λίγο και με την βοήθεια των κοντινών ομαδαρχών «ξεκόλλησαν» το ειδικό όχημα βάρους 5 τόνων και το κομβόι συνέχισε την πορεία του. Οι διάφορες δυσκολίες δεν άργησαν να φανούν.

Τα ακατάλληλα  λάστιχα, οι αδέξιοι χειρισμοί, οι ηρωισμοί, η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων και ορισμένες φορές ο φόβος των άπειρων  οδηγών ανέβασαν την αδρεναλίνη σε όλους. Ιμάντες, ναυτικά κλειδιά, βάφλες, εργάτες κλπ δούλεψαν πυρετωδώς, και οι απορημένες και προβληματισμένες εκφράσεις στα πρόσωπα των συμμετεχόντων έδιναν την θέση τους σε βλέμματα θαυμασμού και επιφωνήματα ενθουσιασμού.
Οι ομαδάρχες ήταν πάντα παρόντες εμψυχώνοντας, συμβουλεύοντας, παροτρύνοντας και δίνοντας λύσεις στο κάθε είδους πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα τους. Η ταυτόχρονη με την οδήγηση μαγνητοσκόπηση με κάμερα, από έναν αναβάτη ΑΤV 4X4 (quad), οδήγησε στον τραυματισμό του (μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχθηκε από τον γιατρό και τους Εθελοντές Σαμαρείτες, θέλησε να ολοκληρώσει την διαδρομή ως συνεπιβάτης σε άλλο όχημα ! και το ATV του ανέλαβε να οδηγήσει ο πρόεδρος).

Κάποιος άλλος που προφανώς δεν είχε διαβάσει το έντυπο με τις οδηγίες που δόθηκε κατά την εκκίνηση, θεώρησε καλό να μαζέψει κάποια από τα κόκκινα σημαιάκια που βρισκόντουσαν στα επικίνδυνα σημεία, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει κάποιο τρόπαιο (!).
 Ένα ηρωικό Suzuki Jimny έπεσε θύμα του οδηγού του ο οποίος με πίσω κίνηση και τέρμα γκάζι θεώρησε καλό να παίξει με την ασφάλειά του. Με λίγο σπρώξιμο και την καθοδήγηση ενός ικανού ομαδάρχη, το Jimny επανήλθε από το χαντάκι και συνέχισε αυτή την φορά πιο προσεκτικά.
Υπήρχαν βέβαια και μια-δυο μηχανικές βλάβες, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν από την τετρακίνητη οδική βοήθεια άμεσα και απροβλημάτιστα.
Έτσι τελικά, και με όλα τα παραπάνω να διαδραματίζονται σε διάφορα σημεία του κομβόι, οι στάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολύ περισσότερες από τις προγραμματισμένες, και οι συμμετέχοντες είχαν αρκετό χρόνο για να ξεμουδιάσουν, να πιουν καφέ και να χαλαρώσουν.

Το πρώτο όχημα έφτασε στο σημείο τερματισμού στις 16:00 και σιγά σιγά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα. Το πανηγύρι είχε ήδη στηθεί. Φωνές, πηγαδάκια, εξιστορήσεις και γέλια σε συνδυασμό με την ζωντανή μουσική και τα διάφορα κεράσματα των χορηγών (παγωτά, αναψυκτικά, σάντουιτς κλπ) ξεσήκωσαν για λίγο τον πανέμορφο χώρο στην περιοχή «ΘΑΡΡΙ».
Μετά την κλήρωση των δώρων στους συμμετέχοντες (κλιματιστικό και μια τετράδα λάστιχα !), οι μηχανές στα οχήματα των ομαδαρχών άναψαν ξανά προσελκύοντας το πλήθος στην  είσοδο της ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένης πίστας τετρακίνητης επίδειξης. Λάσπη, λίμνη, χαντάκια, βάφλες, υψώματα και κορμοί, έγιναν η παιδική χαρά για τα πιο βελτιωμένα και μάχιμα οχήματα του Συλλόγου Τετρακίνησης Ρόδου αλλά και για τα λασπωμένα και παιχνιδιάρικα ATVs και quads.

 Οι εντυπώσεις πολλές και ποικίλες, κάποιες καλές και κάποιες άλλες λιγότερο καλές. Κάποιοι ενθουσιάστηκαν, κάποιοι ξετρελάθηκαν και κάποιοι άλλοι φοβήθηκαν ή κουράστηκαν. Ο σκοπός μας όμως είχε επιτευχθεί. Οι 177 οδηγοί με τα πληρώματά τους βίωσαν μια μοναδική τετρακίνητη εμπειρία και μοιράστηκαν μαζί μας, έστω και για λίγο, έστω και σε μικρό βαθμό, εκείνες τις στιγμές που ζούμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το αντικείμενο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας αλλά και στους πολύτιμους χορηγούς και συνεργάτες μας, γιατί χάρη σε  αυτούς το TOP SAFARI 2004 πραγματοποιήθηκε και μάλιστα σημειώνοντας νέα μεγάλη επιτυχία.

      Σύλλογος Τετρακίνησης Ρόδου       
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.042066 seconds. ]