Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Red Bull Last Man Standing!

Red Bull Last Man StandingΑκόμα μια πρωτότυπη διοργάνωση από την Red Bull έλαβε χώρα στo Τέξας των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής.

Το «Last Man Standing» είναι ένας αγώνας όπου οι 87 συμμετέχοντες - όλοι τους επιλεγμένοι από την οργάνωση μέσα από την αφρόκρεμα των εκτός δρόμου αναβατών παγκοσμίως – συναγωνίζονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή των 40 μιλιών, που καλούνται να την ολοκληρώσουν δύο φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και στην συνέχεια ακόμα δύο φορές – με αντίθετη φορά – κατά την διάρκεια της νύχτας!

Στο τέλος του κάθε γύρου μόνο οι πρώτοι μισοί από τους αναβάτες προκρίνονται στον επόμενο γύρο, έως ότου μείνουν οι τελευταίοι 18 που θα αγωνιστούν στον τελικό για τον τίτλο του  «Last Man Standing»!

Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει πολύ δύσκολα κομμάτια, όπως την διάσχιση καταρράκτη ( !! ), κορμούς δέντρων, καθώς και ανηφόρα τύπου Hill Climb με το χαρακτηριστικό όνομα Widow Maker!Ο David Knight (KTM) απέδειξε για ακόμα μια φορά την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται φέτος, κατακτώντας και αυτό το τρόπαιο, μετά του παγκόσμιου πρωταθλητή στο enduro.
O Βρετανός παρόλο που υπέφερε από ίωση κατάφερε να κυριαρχήσει των αντιπάλων του και να παραμείνει ο «τελευταίος όρθιος».

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο  Nathan Kanney με YAMAHA ενώ τρίτος ήταν ο Mike Lafferty με ΚΤΜ, ο οποίος ενώ κυνηγούσε τον Knight από την δεύτερη θέση, έχασε την αυτοσυγκέντρωση του όταν προσπάθησε να πιει νερό και έπεσε σε ένα μεγάλο αυλάκι με αποτέλεσμα να καταστρέψει τα φώτα της μοτοσικλέτας του. Δεν το έβαλε κάτω όμως, πήγε στα πίτς και αφού επισκεύασε τα φώτα, γύρισε στον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει τρίτος!

Από τους 18 αναβάτες που έφτασαν στον τελικό, οι 14 κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν.
Οι 7 από τους 10 πρώτους οδηγούσαν ΚΤΜ.

¶ξιος αναφοράς ήταν ο Cole Kirkpatrick που τερμάτισε στην 14η (και τελευταία) θέση στον τελικό, μια ώρα μετά τον Knight.
Ο 18χρονος Τεξανός έκλεψε τις εντυπώσεις με το πείσμα του (και την γκαντεμιά του!), καθώς έμεινε από βενζίνη στην μέση του αγώνα, γύρισε στα πιτς με το όχημα ενός θεατή, πήρε δοχείο με καύσιμα, και επέστρεψε στην μοτοσικλέτα του με ποδήλατο!
Ανεφοδίασε το μηχανάκι του και συνέχισε τον αγώνα για να ανακαλύψει ότι είχε πρόβλημα στα φρένα και να αναγκαστεί να τερματίσει χωρίς πίσω φρένο!


Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής δήλωσε:
« Σε ολόκληρο τον αγώνα υπήρχε μόνο ένα χωράφι όπου μπορούσες να πάρεις μερικές ανάσες για 10 – 15 δευτερόλεπτα.
Ήταν ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες που έχω λάβει μέρος.
Ωστόσο ήταν και ένας από τους καλύτερους.»


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Top 10):
1. David Knight    KTM
2. Nathan Kanney    YAM
3. Mike Lafferty    KTM
4. Justin Williamson    YAM    
5. Billy Russell    KTM
6. Patrick Garrahan    KTM
7. Jimmy Lewis    KTM
8. David Kamo    KTM
9. Ryan Dudek    KTM
10. Jeff Melik    YAM


[ Γιώργος Φυτάς ]
Φωτογραφίες: R. Evan Every, Shannon Mayer Faulk, lastmanstanding.com


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.029156 seconds. ]