Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
ATV Cup 2006

ATV Cup 2006Επιτέλους!
Σας πρήξαμε, αλλά καταλήξαμε!
Το ATV Cup για το 2006 αρχίζει!
Θα αποτελείται από 5 αγώνες, με διαφορετική φιλοσοφία ο καθένας!
 Ένας αγώνας θα γίνει εκτός Αττικής.
Θα διοργανωθεί από το Off-Road Team και το περιοδικό Ο-3ΟΟ.
*** Κατεβάστε τη δήλωση συμμετοχής ***

Ένας πρωτότυπος θεσμός έκανε την εμφάνισή του τα προηγούμενα χρόνια από την δραστήρια ομάδα Off Road Team και το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης «Ο-3ΟΟ». Πρόκειται για το Κύπελλο με οχήματα ATV (ή, αλλιώς, Quad ή "γουρούνες") σε αμιγώς χωμάτινο τερέν, με πολλές κατηγορίες και διοργανώσεις που κέρδισαν το ενδιαφέρον των απανταχού αγωνιζόμενων / κατόχων τέτοιων οχημάτων, αλλά και των θεατών αφού πρόσφεραν το απόλυτο θέαμα!
Όλο και περισσότερα ATV (τετράροδα fun bikes) κάνουν την εμφάνισή τους και σχεδόν όλες οι μάρκες κερδίζουν την ελληνική αντιπροσώπευσή τους.
Ακριβώς γι’ αυτό, το Off-Road Team και το Ο-3ΟΟ έρχεται να δώσει και πάλι μια αγωνιστική νότα στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται "Γουρούνες".

Το Κύπελλο ATV 2006 περιλαμβάνει πέντε ή έξι αγώνες, με τέσσερις κατηγορίες συμμετοχής, Racing – Open, ATV 4X4, Fun και Light. Οι πέντε αγώνες θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και ένας στο Πήλιο ή στην Θεσσαλονίκη. Θα είναι αγώνες που θα συνδυάζουν κάθε είδους οδήγηση με τα τετράτροχα. Ο πρώτος θα είναι στην Pista Terradura, Flat Track σε χωμάτινο τερέν, ο επόμενος θα είναι αγώνας enduro με ειδικές διαδρομές ιδανικές για «γουρούνες»! Θα ακολουθήσουν κι άλλοι, σε ασφάλτινο τερέν, Quad Cross, άλλος ένας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος - με Τrial περάσματα – Δεξιοτεχνία σε τεχνητά και φυσικά εμπόδια, Sand Cross σε παραλία κτλ. και θα κλείσουμε πάλι με έναν αγώνα σε πίστα, στην Terradura ή στην Θεσσαλονίκη! Έτσι, οι κυπελλούχοι θα βγουν έπειτα από πολύπλευρες δοκιμασίες και αγώνες!

Παράλληλα, στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων θα υπάρχει η δυνατότητα για test rides σε διάφορα μοντέλα ATV, ενώ οι χορηγοί που υποστηρίζουν το ATV Cup μπορούν εκθέτουν όλη την γκάμα των ATV και των αξεσουάρ τους.

Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη, ενώ το παράβολο συμμετοχής των αγωνιζόμενων είναι συμβολικά χαμηλό.
Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας τις δυνατές συγκινήσεις αυτής της τόσο εντυπωσιακής κατηγορίας και να απολαύσετε το καλύτερο θέαμα στον χωμάτινο χώρο των τετράτροχων ATV.

Για περισσότερες πληροφορίες να είστε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα www.off-road.gr όπου αποτελεί και τον επίσημο χορηγό επικοινωνίας του ATV Cup.


ΑΤV Cup 2006 1ος Αγώνας Σάββατο 11 Μαρτίου.


Ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου ATV 2006 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2006 στην Pista Terradura (δίπλα στην πίστα Kartodromo στις Αφίδνες).


Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
Α. Racing Open, όπου θα συμμετέχουν όσα Quad θέλουν, ανεξαρτήτως κυβικών.
Β. ATV, όπου θα συμμετέχουν ΑΤV με ανεξάρτητες αναρτήσεις ή / και τετρακίνηση.
Γ. Fun, όπου θα συμμετέχουν γουρούνες δίχρονες έως 200 και τετράχρονες έως 300 cc.
Δ. Light, όπου θα συμμετέχουν γουρούνες δίχρονες έως 150 και τετράχρονες έως 180 cc, μαζί με την κατηγορία Fun, όπου θα βραβευτούν ξεχωριστά εάν συμπληρώσουν κατηγορία (Minimun 5).

Ο πρώτος λοιπόν θα γίνει στην Pista Terradura, το Σάββατο 11 Μαρτίου.
Θα αρχίσει στις 10:00. Τα δοκιμαστικά στις 11:00 και οι αγώνες στις 14:30.
Σύντομα θα ανέβει ο ειδικός κανονισμός.

Κατεβάστε τη δήλωση συμμετοχής
Ακολουθεί αναλυτικά η προκήρυξη:


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΤV Cup 2006

1. Η ΕΘΕΑΜ, μετά από πρόταση του Off-Road Team προκηρύσσει Πανελλήνιο Κύπελλο ATV - QUAD (Τετράτροχα) με την ονομασία «ATV Cup 2006»
2. Η παρούσα προκήρυξη ισχύει για το έτος 2006.
3. Promoter και οργανωτής για το ATV Cup 2006, ορίζεται το OFF-ROAD.
4. Οι αγώνες που θα προσμετρούν για το θεσμό είναι έξι και θα γίνουν σε χωμάτινη διαδρομή σε έξι από τις παρακάτω επτά επιλεγμένες ημερομηνίες:
    11 Μαρτίου, Κιούρκα
    26 Μαρτίου, Κιούρκα
    29 Απριλίου, Θα ανακοινωθεί
    17 Ιουνίου, Πήλιο
    24 Σεπτεμβρίου, Θα ανακοινωθεί
    28 Οκτωβρίου, Θα ανακοινωθεί
    11 Νοεμβρίου, Θα ανακοινωθεί
5. Για να προσμετρήσει κάθε κατηγορία για τον τίτλο, αλλά και για να δοθούν τα κύπελλα σε κάθε αγωνιστική ημέρα, θα πρέπει να ξεκινήσουν τουλάχιστον 5 αναβάτες σε αυτήν.
6. Για να απονεμηθεί ο τίτλος της προκήρυξης θα πρέπει να γίνουν και να μετρήσουν και οι τέσσερις αγώνες, ενώ οι βαθμολογία θα υπολογιστεί με βάση τα αποτελέσματα από όλους τους αγώνες.
7. Για κάθε αγώνα η βαθμολογία θα είναι αυτή που ορίζεται από το άρθρο 5 της προκήρυξης πρωταθλημάτων 2006, για αγώνες motocross, της ΕΘΕΑΜ. Η απονομή των επάθλων θα γίνεται για κάθε κατηγορία ξεχωριστά.
8. Στο ATV Cup 2006 μπορούν να συμμετάσχουν αγωνιζόμενοι με άδεια παιδιάς μιας συνάντησης, το κόστος της οποίας συμπεριλαμβάνεται στο παράβολο συμμετοχής.
9. Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα, την παρούσα προκήρυξη και τα παραρτήματά της, τον τεχνικό κανονισμό ATV Cup 2006 και τον ειδικό κανονισμό κάθε αγώνα.
10. Οι μοτοσυκλέτες που θα γίνουν δεκτές στο ATV CUP 2006 χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
Κατηγορία RACING - ΟPEN: Tετράτροχα, δίχρονα ή τετράχρονα, ανεξαρτήτως κυβισμού, κυλίνδρων και συστήματος μετάδοσης.
Κατηγορία ATV: Tετράτροχα, δίχρονα ή τετράχρονα, ανεξαρτήτως κυβισμού ή αριθμού κυλίνδρων, με μετάδοση και στους 4 Τροχούς.
Κατηγορία FUN: Η κατηγορία αυτή αποτελείται από τετράτροχα έως 200 κ.ε. δίχρονα και έως 300 κ.ε. τετράχρονα, ανεξάρτητα από το σύστημα μετάδοσης.
Κατηγορία LIGHT: Η κατηγορία αυτή αποτελείται από τετράτροχα έως 150 κ.ε. δίχρονα και έως 180 κ.ε. τετράχρονα, ανεξάρτητα από το σύστημα μετάδοσης.

11. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 40 ευρώ.
12. Οι τρεις (3) πρώτοι κάθε κατηγορίας, σε κάθε αγώνα θα βραβεύονται με κύπελλο.
13. Σε περίπτωση που αγωνιζόμενος τιμωρηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά, αυτό θα συνιστά λόγο να μην δεχθεί ο οργανωτής την συμμετοχή του σε επόμενο αγώνα και να μην αποδοθούν τα έπαθλα.
14. Ο έλεγχος εξακρίβωσης, οι ελεύθερες, οι χρονομετρημένες δοκιμές και οι ίδιοι οι αγώνες, θα γίνονται την ίδια ημέρα. Οι αγώνες θα είναι πολύμορφοι, και είτε θα γίνονται σε σηματοδοτημένη με κορδέλα κυκλική κλειστή επαναλαμβανόμενη διαδρομή (πίστα), ή σε ανοιχτή σηματοδοτημένη με σήματα Enduro ανοιχτή διαδρομή (Enduro, Scramble ή Trial).
15. O ειδικός κανονισμός του κάθε αγώνα, ο τρόπος διεξαγωγής του, η διάρκεια των δοκιμών καθώς και το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται έγκαιρα και θα εξαρτάται από τον αριθμό συμμετοχών και τις ειδικές συνθήκες του κάθε αγώνα.
16. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών σε κάποια κατηγορία, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής με δύο κατηγορίες ταυτόχρονα, εφόσον είναι εντός του ορίου χωρητικότητας της διαδρομής.
17. Τα χρώματα των φόντων και των αριθμών είναι τα εξής:
Κατηγορία RACING    κίτρινο φόντο - μαύρος αριθμός
Κατηγορία ATV    άσπρο φόντο - μαύρος αριθμός
Κατηγορία FUN    πράσινο φόντο - μαύρος αριθμός
Κατηγορία LIGHT    πράσινο φόντο - μαύρος αριθμός

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
1. Είναι υποχρεωτικό, όλες οι μοτοσυκλέτες να έχουν τοποθετημένα τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα, που θα τους δοθούν, στα σημεία που θα τους υποδείξει ο οργανωτής, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος στα φόντα των αριθμών. Αναβάτες που δεν θα συμμορφωθούν, δεν θα τους επιτραπεί η εκκίνηση.
2. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η τοποθέτηση άλλων αυτοκόλλητων ή κάθε άλλη μορφή διαφήμισης πάνω στα φόντα των αριθμών συμμετοχής πέραν αυτών που μπορεί να δώσει ο οργανωτή.
3. Σε περίπτωση που η οργάνωση ζητήσει από τους αγωνιζόμενους να φορέσουν διαφημιστικό γιλέκο, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αλλιώς δεν θα τους επιτραπεί η εκκίνηση.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ATV CUP 2006
1. Πρέπει να υπάρχει υλικό προστασίας από πρόσκρουση του αναβάτη με τη μπάρα του τιμονιού. Το ίδιο απαιτείται και στα τιμόνια χωρίς μπάρα (η προστασία αφορά τα καβαλέτα συγκράτησης του τιμονιού).
Τα άκρα του τιμονιού πρέπει να έχουν τάπες, συνιστώνται οι προστατευτικές χούφτες.
2. Πρέπει να υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα (προφυλακτήρας) στο εμπρός γρανάζι κίνησης.
3. Το ελάχιστο βάθος πέλματος των ελαστικών είναι 10 mm μετρημένο στο κέντρο οποιουδήποτε ελαστικού, του ATV.
4. Για λόγους ασφαλείας είναι υποχρεωτική η αφαίρεση των καθρεπτών και του  αριθμός κυκλοφορίας (ένα υπάρχει) με τη βάση του. Επίσης οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι, να αφαιρέσουν, μεταποιήσουν, προστατέψουν, κάθε άλλο αξεσουάρ – εξάρτημα που μπορεί να τους υποδείξει ο τεχνικός έφορος, για λόγους ασφαλείας.
5. Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ο διακόπτης εναύσεως (run off).
6. Είναι υποχρεωτικό ο αριθμός συμμετοχής να αναγράφεται σε εμφανές σημείο που θα υποδείξει ο οργανωτής. Οι πολυψήφιοι αριθμοί θα πρέπει να αποτελούνται από ισομεγέθη ψηφία. Απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών αυτοκόλλητων πάνω στα νούμερα συμμετοχής, εκτός της περίπτωσης του χορηγού του αγώνα.
7. Όσα διαθέτουν μαρσπιέ τύπου μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να τοποθετούνται κάτω από αυτά προστατευτικές επιφάνειες (ποδιές) οι οποίες δεν θα επιτρέπουν στα πόδια να έρθουν σε επαφή με το έδαφος σε περίπτωση που γλιστρήσουν από τα μαρσπιέ.
8. Το όριο θορύβου για τις εξατμίσεις είναι 98 db.

[Δημήτρης Αθανασουλόπουλος]More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.041875 seconds. ]