Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Romaniacs 2011: Zero DayΜόλις ξεκίνησε...


Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του προλόγου και ο ουρανός άνοιξε την κάνουλα. Έβρεξε ο θεός με το θεό και τα εμπόδια πάνω στην άσφαλτο έγιναν γλιστερά.
Οι δύο Έλληνες που συμμετέχουν στην κατηγορία Hobby Single αλλά φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αύριο, μια ακόμα σκληρή περιπέτεια στα βουνά της Τρανσυλβανίας.

Ο Ανδρέας Παραγιός και ο Ανδρέας Γκλαβάς θα δώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες τη μάχη για τον τερματισμό.
Αρχίσαμε...


Λίγη ιστορία
Το Romaniacs, μια δημιουργία του τρελαμένου Martin Freinademetz, ξεκίνησε σαν μια οργανωμένη βόλτα για τους παθιασμένους με το enduro.  Την επόμενη χρονιά η βόλτα πήρε σάρκα και οστά και έγινε γνωστό παγκοσμίως σαν Red Bull Romaniacs. Ένας μοναδικός αγώνας enduro χωρίς ξενέρωτους περιορισμούς. 

Εδώ όλα επιτρέπονται και ο οργανωτής βάζει τα όρια. Όρια που είναι αρκετά πιο «ψηλά» από αυτά που χρησιμοποιούν στον υπόλοιπο κόσμο οι  αγώνες enduro.

Βλέπεις ο Martin δεν είναι κάποιος τυχαίος. Αυστριακός, Παγκόσμιος πρωταθλητής, snowboard, τα παράτησε όταν είχε ένα χοντρό ατύχημα σε μια κατάβαση και το έριξε στη μοτοσυκλέτα για να παίρνει τις απαραίτητες δόσεις αδρεναλίνης. Σε μια από τις επισκέψεις του, στη γενέτειρα της γυναίκας του, στο Sibiu βγήκε μια βόλτα στο βουνό και μετά... μετακόμισε εδώ.
Ο Ανδρέας Παραγίος καθάρισε τον πρόλογοΤο «εδώ» είναι μια καταπράσινη περιοχή, παράδεισος του Off-Road.  Οι απαιτήσεις του αγώνα τόσο σε οδηγικό επίπεδο όσο και σε σωματική αντοχή είναι μεγάλες αφού οι 4 ημέρες του αγώνα στα Ρουμάνικα βουνά είναι δυσκολότεροι από οποιοδήποτε πολυήμερο αγώνα enduro στον πλανήτη και με το επιπρόσθετο κόστος της συσσωρευμένης κούρασης.
Τοίχοι, γκρεμοί, σχοινιά και απύθμενα ποτάμια συνθέτουν ένα σκηνικό, μοναδικό στον κόσμο.
Ο Ανδρέας Γκλαβάς, ήταν μπρόστα στα προκριματικά, αλλά μια μικρή άτυχη στιγμή τον έριξε λίγο πίσωΟ πρόλογος
Πολύ ευκολότερος από τα προηγούμενα χρόνια (εδώ είναι το μοναδικό σημείο που έχει καταφέρει να βάλει το «χεράκι της» η FIM), ουσιαστικά αποτελείται από μια λεωφόρο, όπου έχουν τοποθετηθεί τεχνικά εμπόδια. Πέτρες, ξύλα, νταλίκες και λάστιχα, συνθέτουν ένα σκηνικό enduro στο κέντρο της πόλης. Προκριματικοί, ημιτελικοί και τελικοί διεξάγονται με ένα πέρασμα από κάθε ομάδα με στόχο την αυριανή εκκίνηση.
Η μάχη στη μεγάλη κατηγορία δόθηκε μεταξύ του Νεοζηλανδού Birch Chris και του Άγγλου Jarvis Graham, με τελικό νικητή το δεύτερο.

Στα δικά μας, ο Ανδρέας Παραγιός πήρε ξεκάθαρα τη νίκη και θα έχει το φορτίο του ανοίγματος της διαδρομής αύριο. Ο Ανδρέας Γκλαβάς είχει μια μικρή άτυχη στιγμή, ευτυχώς χωρίς κάποιο ατύχημα και θα ξεκινήσει λίγο πιο πίσω στην κατάταξη.

Ανδρέας Παραγιός: «Ήρθα εδώ, στη Ρουμανία, για να ζήσω αυτό που βλέπω τόσα χρόνια από τα video. Ανυπομονώ να βγω στο βουνό και παλέψω μαζί του!»
O Birch Chris θέλει να κυριαρχήσειΑνδρέας Γκλαβάς: «Ο πρόλογος δε μου αρέσει. Έρχομαι στη Ρουμανία για το βουνό. Ο πρόλογος είναι επικίνδυνος γιατί μπορεί πολύ εύκολα να κτυπήσεις και να χάσεις όλη τη διασκέδαση».


Από αύριο
Το Off-Road.gr βρίσκεται εδώ, για μια ακόμα χρονιά σε στενή συνεργασία με την οργάνωση για να σας μεταφέρει και πάλι τον παλμό του αγώνα.

Η αυριανή μέρα ξεκινά νωρίς – 07:00. Παραδοσιακά στους αγώνες η πρώτη μέρα, είναι για «ζέσταμα». Στο Romaniacs τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Συνήθως εδώ ξεκαθαρίζει το τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Σύμφωνα πάντως με την οργάνωση η φετινή πρώτη μέρα θα είναι λίγο πιο χαλαρή – σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.
Ο Graham Jarvis νίκησε στον πρόλογο των Pro


Μετά την εκκίνηση οι αναβάτες θα κινηθούν μέσα σε ένα φαράγγι με γρήγορους ρυθμούς, πολλά περάσματα ποταμού. Αμέσως μετά οι ομάδες θα χωριστούν με την Hobby να έχει να αντιμετωπίσει το “Johnny What a Fuck” και η Expert το “Craig’s Stone Mountain”. Οι Pro θα μονομαχήσουν στο “Sled Path”.

Περίπου 130 χιλιόμετρα Off-Road συμπληρωμένα από 146 χιλιόμετρα απλής θα γεμίσουν την ημέρα των αναβατών.


Νεώτερα αύριο!


Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [Off-Road.gr]


Σχετικά άρθρα - Downloads - links

Σχετική συζήτηση στο forum
Romaniacs.com

Romaniacs 2009
Romaniacs 2009: Η επιστροφή...
Romaniacs 2009 Live: Πρόλογος
Romaniacs 2009 Live: H πρώτη μέρα στο βουνό
Romaniacs 2009 Live: Sibiu - Petrosani
Romaniacs 2009 Live: Petrosani-Sibiu
Romaniacs 2009 Live: Sibiu-Sibiu


Romaniacs 2008
Romaniacs 2008: Finish!
Romaniacs 2008: Φωτορεπορτάζ - Finish
Romaniacs 2008: The D-Day!
Romaniacs 2008: Φωτορεπορτάζ - The D-Day!
Romaniacs 2008: Μεγαλύτερο από ποτέ!


Romaniacs 2007
Romaniacs 2007: Hard Enduro Rally - Live!
Romaniacs 2007 - φωτορεπορτάζ 1ο - Πρόλογος
Romaniacs 2007 - φωτορεπορτάζ 2ο - Πρώτη μέρα στα βουνά!
Romaniacs 2007 - φωτορεπορτάζ 3ο - Δεύτερη μέρα στα βουνά!
Romaniacs 2007 - φωτορεπορτάζ 4ο - Τρίτη μέρα στα βουνά!
Romaniacs 2007 - φωτορεπορτάζ 5ο - Τερματισμός!

Romaniacs 2006
Romaniacs Hard Enduro Rally το 2006!Ο παλαβός Martin


Η Ziggy, γυναίκα του Martin κρατάει τα ηνία του προλόγου


Ανδρέας Γκλαβάς


Ανδρέας Παραγιός


Περιμένοντας την ... εκκίνηση
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.036146 seconds. ]