Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Έπαθλο Enduro Sprint: Χαλανδρίτσα

Την Κυριακή 26/3/06 διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Δυκλιστών Πάτρας ο πρώτος αγώνας του Επάθλου Enduro Sprint Δυτικής Ελλάδος.
Ο καιρός τελικά έκανε το χατήρι των οργανωτών, των αγωνιζομένων και των θεατών.

Ένας λαμπρός ήλιος τους υποδέχθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας.
Η έντονη όμως βροχόπτωση των τελευταίων ημερών ''βάρυνε'' το τεραίν δημιουργώντας σημεία με αρκετή λάσπη.

Το γεγονός αυτό αποθάρηνε αρκετούς αναβάτες και έτσι δεν συμπληρώθηκαν οι κατηγορίες των ''Ψευτοεντούρο'' και των ''on-off με φαίρινγκ''.

Έστω και έτσι όμως 45 αναβάτες, σε τέσσερις κατηγορίες, στήθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης έτοιμοι να αναμετρηθούν με τον χρόνο και τους συναθλητές τους. Περίπου δέκα από αυτούς διέθεταν ετήσια αγωνιστική άδεια. Από τους υπόλοιπους οι μισοί συμμετέχουν περιστασιακά σε αγώνες και τέλος,προς μέγάλη ικανοποίηση των οργανωτών, αρκετοί ''αναβάτες της Κυριακής'' πήραν το βάπτισμα του πυρός και συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα. Έτσι ο κυριότερος σκοπός προκύρηξης του Επάθλου δείχνει να εκπληρώνεται.


Η διαδρομή είχε μήκος 1700 μέτρα. Η βασική της χάραξη ήταν ένα κομμάτι από τον πρωταθληματικό αγώνα enduro που διοργανώθηκε από την ''Αχαική Λέσχη Μοτοσικλέτας'' πέρυσι.
Έγινε προσθήκη μικρών τμημάτων αναμεσα σε θάμνους για ''ελαφριά'' προσoμίωση συνθηκών enduro και αποφυγή μεγάλων ευθειών για ''σφίξιμο'' της διαδρομής και περιορισμό της μέσης ωριαίας ταχύτητας. Ανηφοροκατηφόρες, κλειστές και ανοιχτές στροφές, θετικές και αρνητικές κλίσεις, μικρά άλματα και λασπόλακοι έδωσαν ποικιλία και ενδιαφέρον στην διαδρομή.

Το πρόγραμμα ξεκκίνησε με μικρή καθυστέρυση λόγω της αλλαγής της ώρας και περίπου στις 09:00 άρχισαν οι εγγραφές. Στη συνέχεια και μετά τον τεχνικό έλεγχο οι αναβάτες ξεκίνησαν την αναγνώριση της διαδρομής.
Μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους τα σχόλια για την χάραξη της διαδρομής ήταν θετικά αλλά αρκετοί (περισσότερο νέοι αγωνιζόμενοι) ανησυχούσαν για την λάσπη που υπήρχε στο τεραίν.

Τελικά μετά το τέλος των δοκιμαστικών τα ''πατήματα'' είχαν καθαρίσει αρκετά και λάσπη υπήρχε μόνο στους λάκους. Γύρω στις 11:00 ξεκίνησε το πρώτο σκέλος του αγώνα με τους αναβάτες να στήνονται στην γραμμή της εκκίνησης ανά κατηγορία. Η χρονομέτρηση έγινε με φωτοκύτταρα στιν εκκίνηση και στον τερματισμό. Ο χρόνος έβγαινε αυτόματα μετά τον τερματισμό κάθε αναβάτη και μετά το τέλος κάθε κατηγορίας γινόταν εκτύπωση των αποτελεσμάτων. Στις 12:30 ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος με τους αναβάτες να κατεβάζουν αισθητά τους χρόνους τους λόγω μεγαλύτερης εξοικίωσης με την διαδρομή και πιο ''καθαρών'' περασμάτων.


Με την ολοκλήρωση και των δύο σκελών οι τρείς πρώτοι αναβάτες για κάθε κατηγορία ήταν οι εξής:

Στην κατηγορία 'ετράχρονα open πρώτος κατετάγη ο Δημόπουλος Διονύσης (ALL TERAIN TYRES ELLINSTORE 021) με ΚΤΜ 525 EXC και συνολικό χρόνο 05:20.46, δεύτερος ο Βόλβας Χάρης - ΚΤΜ EXC 400 - 05:22.67, τρίτος ο Σπηλιόπουλος Λουκάς - ΚΤΜ EXC 400 - 05:36.82.

Στην κατηγορία Τετράχρονα έως 350 πρώτος ο Μητρούλιας Παναγιώτης - KAWASAKI KXF 250 - 05:46.43, δεύτερος ο Μαργαζάς Γιάννης - HONDA CRF 250 - 06:11.86, τρίτος ο Βαγενάς Σωτήρης - HONDA CRF 250 - 06:18.95.

Στην κατηγορία Δίχρονα open πρώτος ο Ιωάννου Κυριάκος - KAWASAKI KX 250 - 05:35.17, δεύτερος ο Παπαδόπουλος θωμάς - KTM SX 380 - 05:38.55, τρίτος ο Ζαχαρίου Γιώργος - ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΕΠΕ KARCHER CENTER - GAS GAS 300 - 05:47.38.

Στην κατηγορία Δίχρονα έως 200 πρώτος ο Μεσσήνης Γιώργος - Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. - ΚΤΜ 125 - 05:33.75, δεύτερος ο Παπαλεξόπουλος Γιάννης - 05:55.74, τρίτος ο Μικές Χαράλαμπος - KAWASAKI KX 125 - 06:10.06.

Στην άτυπη Γενική Κατάταξη πρώτος ο Δημόπουλος Διονύσης - 05:20.46, δεύτερος ο Βόλβας Χάρης -  05:22.67 και τρίτος ο Μεσσήνης Γιώργος - 05:33.75. Τέλος, η όμορφη αγωνιστική ημέρα έκλεισε με την απονομή των επάθλων παρουσία του Κου Δεμαρτίνου Σπυρίδωνα - Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος και Εικόνας πόλεως του Δήμου Πατρέων.

Όλοι χάρηκαν τον φιλικό αυτό αγώνα και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την οργάνωση  αλλά κάποιοι ζήτησαν μεγαλύτερη διαδρομή η περισσότερους γύρους για κάθε σκέλος. Αυτό και κάποιες ελλείψεις που εντοπίστηκαν λήφθηκαν υπόψιν για τους υπόλοιπους αγώνες του Επάθλου.

Το Δ.Σ. του Ομίλου ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή αυτού του αγώνα και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Κοτσώνη που ξόδεψε δεκάδες ώρες δημιουργώντας από το μηδέν το πρόγραμμα της χρονομέτρησης.

Οι αναβάτες που πήραν μέρος στον αγώνα μπορούν να περάσουν από Δευτέρα από τα γραφεία του Ομίλου όπου θα τους περιμένει ένα cd με φωτογραφίες και αποσπάσματα video από την εκκίνηση.

Ραντεβού στον επόμενο αγώνα του επάθλου στις 16 Απριλίου στο Αίγιο υπό την διοργάνωση της ΠΑΛΕΜΟΤ

Περισσότερα και στο www.aodp.gr

[Δελτίο Τύπου ΑΟΔΠ]


Αποτελέσματα αγώνα σε pdf
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.040903 seconds. ]